И АнтиКорупционната Прокуратура на Испания Погна Борисов за Къщата в Барселона!

Скандалът с къщата на Бойко Борисов в Барселона като част от крупна схема за пране на пари се разраства. От днешна публикация на друг испански вестник (Национал) става ясно, че в разследването срещу българския премиер вчера се е включила и Анти-корупционната прокуратура на Испания.

„Разследването е за пране на пари. Схемата е мащабна. Проверяваме около 40 души и различни институции. Но вече са събрани достатъчно доказателства за повдигане на обвинение срещу българския премиер Бойко Борисов за съучастие в схемата“, разкрива пред изданието анонимен източник от Прокуратурата.

ЕТО ПУБЛИКАЦИЯТА НА ИСПАНСКИЯ ВЕСТНИК „НАЦИОНАЛ“:

Skandalno.net припомня, че преди 2 дни гръмна огромен скандал, в който бе замесен премиерът на България. Cпoрeд иcпaнcкия в-к “Eл Пeриoдикo“ Бoриcoв e рaзcлeдвaн oт кaтaлунcкитe влacти зa учacтиe в мeждунaрoднa cхeмa зa прaнe нa пaри. Часове след публикацията на вестник „Ел Периодико“, полицията на Каталуния потвърди, чe дeйcтвитeлнo вoди рaзcлeдвaнe cрeщу прeмиeрa нa Бългaрия. Разследването е стартирало преди месеци.

А днес „Ел Периодико“ излезе с разгромен коментар в отговор на безпрецедентната атака на българските медии на властта срещу каталонското издание, позволило си да съобщи първо новината за разследването:

„В пристъп на ярост проправителствената Българска национална телевизия вчера (В петък вечерта в „По света и у нас“) излъчи анонимна справка за „Ел Периодико“, в която се твърди, че вестникът ни е свързван с руските служби. В емисията скандалът около разследването на българския премиер Борисов за пране на пари, не бе разказан по същество, а само споменат. Акцентът бе единствено върху нашия вестник, не и върху източниците на тази информация, не и върху събраните до момента доказателства. Националната телевизия и още няколко български медии, за които е известно че гравитират около премиера Борисов и управляващата в България партия ГЕРБ, изнесоха твърдения, че „Ел Периодико“ е агент на каталунските сепаратисти, за които било известно, че се финансират от руските тайни служби… Тези български медии поставят вестника ни в центъра на дирижиран и финансиран от Русия заговор за свалянето от власт на българския министър-председател. Твърди се също, че дядото на нашия издател симпатизирал на Франко, бил фашист… и още една дозина клевети без каквато и да е връзка с реалността.

Обвинението в сепаратизъм е нещо ново по темата. Защото понякога наши опоненти са ни обвинявали в обратното – в испански национализъм. Но в сепаратизъм…?!? Всичкия останал медиен „вятър“ откъм България оставяме без коментар. Тоталитарните общества се разпознават по това, че свободата на информация там е смазана, пише в редакционния си коментар изданието „Ел Периодико“.Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Целия коментар на „Ел Периодико“ на испански Виж Тук: източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. За разлика от испанската преса в БЪЛГАРИЯ,весници и радиа мълчат за този огромен скандал!Защо бе?

  2. Престъпно изказване на В. Горанов:
    „Държавата се развива изключително успешно. Доходите растат с двуцифрени размери. Това касае не само минималната заплата, а и средната. Има много доказателства, които опровергават тезата, че държавата е в криза.“
    На тоя идиот ли да вярвам или на живота ни? Гнус! Отврат! Тия съвсем се самозабравиха!!!
    Да се махат! Начело с ГМР!

  3. Каквото и да му се случи, все ще му е малко. Направо е за трепане, съсипа цял един народ, унищожи Родината ни!

  4. „България върви добре по всички критерии. Това се оценява от всички институции“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на…
    Колко повече се опитват да ни внушат техните розови измислици, толкова по-отвратителни стават!

  5. Типична първосигнална реакция на Борисов подчинените му. Вместо да направят опровержение (ако могат) или да пропуснат информацията, те контраатакуват испанците. Тъпо! Естествено само разгарят пожара. Когато станеш толкова уязвим, колкото е в момента Борисов, те отстрелва бандата, защото вече ги дърпаш надолу. Чакаме кукловодите да отсекат гнилото дърво, макар това да е малка радост в разкапаната им система.

    • Иване,само мога да кажа,че ти не си никакъв българин,но коментираш български работи.

      • Кой си ти, че да определяш, кой е българин и кой не бе к@пут?

  6. След така разгорялият се скандал, Борисов веднага трябва да подаде оставка! Но, понеже е страхлив, нагъл и без достойнство, това няма а се случи!

  7. Осрахте. Се. Герб българоубийци. И. Пред. Света. Махайте. Се. Боклуци

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *