Илон Мъск: Истина е, че САЩ натискат за продължаване на кръвопролитията, въпреки пълния провал на украинската контраофанзива

Бизнесменът и инвеститор Дейвид Сакс публикува кратко видео с мнението на английския анализатор Александър Меркурис за провала на контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна на своята страница в X (бивш Twitter).

„И сега, след неуспеха на контраофанзивата, САЩ трябваше да започнат преговори с руснаците, но вместо това те изискват продължаване на кръвопролитията“, казава английският анализатор във видеото. Меркурис добавя, че правителството на САЩ е избрало „пътя на конфронтацията и конфликта, а не на компромиса и мира.“

Илон Мъск се съгласи с твърденията на Меркурис и написа в отговор на публикацията: „Точно така.“

На 13 август The Hill писа, че контранастъплението на руските въоръжени сили, което се очаква да започне във всеки момент, след неуспешното настъпление на Киев, ще бъде страшен удар за ВСУ. Според Марк Канчън, старши съветник в Центъра за стратегически и международни изследвания на САЩ (CSIS), преминаването на териториите край Харков под контрола на руските въоръжени сили ще отвори много сериозен проблем за ВСУ и силно ще разочарова западните им спонсори.

Преди това, на 11 август, пак The Hill написа, че грешните изчисления на западните ментори на Украйна при подготовката на контраофанзивата и споровете между тях относно това дали да продължи финансовото и военно спонсориране на Киев, са подарък за Русия. Въоръжените сили на РФ със сигурност ще използват това западно разколебаване в своя полза, смятат авторите на публикацията.

В същото време германското списание Der Spiegel съобщи, че руските военни вече почти са смачкали контраофанзивата на украинските въоръжени сили в Южна Украйна и успешно атакуват на североизток в Харковска област, като са на път да превземат общинския център гр. Купянск.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *