„Изтеклите документи от Пентагона“ – САЩ включиха машината си за дезинформация преди Голямото Украинско Настъпление!

„Изтеклите“ в руските телеграм канали и светкавично препечатани от западните мейнстрийм издания документи на Пентагона, съдържащи секретните планове за подготовката на пролетното настъпление на ВСУ в Украйна, които уж били автентични… тези „изтекли документи“ трябва да се разглеждат единствено като част от широкомащабна дезинформационна кампания на САЩ, целяща да заблуди руското командване и руското политическо ръководство.

Украинското командване и господарите му от САЩ добре осъзнават, че възможностите на ВСУ да проведат успешно настъпление в Данбас, Запорожие или Херсон са изключително ограничени и могат да постигнат някакъв частичен успех само при стечение на редица благоприятни за тях обстоятелства, сред които основното е постигането на тактическа изненада чрез заблудата на руското военно и политическо ръководство. Това може да се постигне само чрез поднасянето на дезинформация, в която руснаците да повярват.

Когато под въздействието на такива подхвърлени документи, вярвайки на оплакванията на Зеленски, който преди 2 седмици изведнъж започна, сякаш по команда, да говори в колко окаяно състояние са въоръжените сили на Украйна, от каква огромна и хронична липса на снаряди страдат, колко ужасна ще е за тях загубата на Бахмут и колко деморализираща ще е за украинското общество загубата на този град, въпреки че преди това същият неспирно повтаряше като мантра, че Бахмут няма стратегическа стойност и ако се наложи, той, Зеленски по всяко време е готов да даде заповед за изтегляне на войските от там на по-задни защитни линии.

Но сега Зеленски изведнъж започна да говори, че загубата на Бахмут, едва ли не, ще сломи способността и волята на Украйна да се съпротивлява.

Целта на приказките на Зеленски и фалшивите документи на Пентагона

6е първо – да заблуди руснаците, че въоръжените сили на Украйна нямат сили, и второ – да накара руснаците да извадят резервите си и да ги прехвърлят да щурмуват Бахмут, като по този начин отслабят защитата на останалите части от фронта.

Всъщност САЩ и НАТО подготвят мощно голямо настъпление, което обаче за тяхно голямо съжаление могат да реализират единствено чрез въоръжените сили на Украйна (в случай че не искат Трета световна война). И тъй като не им е останала особено много жива сила на украинския терен, а натовски войски не могат да използват по горепосочената причина, те използват всички методи, които по някакъв начин могат да работят за успеха на амбициозната им, но ограничена заради малкия брой украински бойци стратегия.

Един от тези методи е дезинформацията и до известна степен дори е изненадващо, че целият Пентагон и държавната администрация на САЩ се включиха открито в тази мащабна психологическа пропагандна операция за заблуда на руснаците. Това говори доколко са намесени САЩ в тази война, а също и доколко са отчаяни.

Това показва доколко е важен за американците успехът на предстоящата пролетна офанзива на въоръжените сили на Украйна. Щом се заявиха така открито като участник, напълно игнорирайки репутационните щети за себе си.

Цялата тази западна дезинформационна подготовка означава , че Русия има само няколко седмици, ако не и дни да се подготви да посрещне мащабния силен удар. Не трябва да вярваме на нито една дума, която идва от Запад. (авторът е руснак-б.р.)

За нас единствените обективни данни са данните от нашето разузнаване на всички нива, данните от наблюденията на нашите командири, от предните части, които са в окопите, виждат и оценяват ситуацията, и нашата задача е да предотвратим тези западни планове да се реализират.

Владислав Шуригин

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Според мен това включва и бързането на Радев за парламент и правителство за да изпратят и български войни за последна контраатака.
    Сигурно вече са приготвели и черните чували.

    • И според мен е сигурно, че е така.
      Предателят РР свиква предателите в сряда- когато е предаден Христос.
      Нарочно го правят сатанюгите.
      В тази връзка започва РЕФЕРЕНДУМ за Мир и Суверенитет, доколкото разбрах подписи ще се събират на 23 април на протестите, за повече инфо- в сайта Обединение.

    • Според Пригожин от 200 до 400 хиляди бандеровци могът да участват в офанзивата срещу Русия,така ,че Братушките знаят.

  2. Хора, внимавайте-готвят ни нещо страшно и изненадващо. В Украйна ги ловят по улиците като животни, насилствено ги дрогират с кой знае какво и ги хвърлят в окопите. Тия във властта няма да си пратят децата, нито ще хванат оръжие. Тия от петата колона на чворош също са се уредили.
    За българите е тоя мор, който ни планират.

    • И как предлагаш да внимават хора, които не вярват че щяло да има война. Тези двуноги маймуни си мислят че войната е видео игра и няма да ги засегне.
      Ние тук каквото и да си говорим – все тая.
      Маймуната си сака банан!
      Аз вече съм се отказал и да пиша, само тук драсвам и бегам. Нека се оправя всеки според умствения си багаж. Който иска вакса да си слага, който иска да става рамбо да оди в укрорайха …… Хич не ме ебе, че щели да намалеят шебеците в България. Може пък да е за хубаво.

  3. Украйна има сили за едно действие, най-вероятно дори една провокация, която да извърши, за да въвлече НАТО. Значи ядрено или химическо оръжие. Номера с химическото се изтърка. Очаквам двоен удар от двете страни и обстрели на Запорожката АЕЦ. Западът е готов с всичките тези сили за бързо реагиране, а нас няма и да ни канят, ние сме „съюзник“. Дали ще има Великден?

  4. Войната вече НЕ е – това, което познаваме!
    Руснаците имат такова оръжие, че за секунди ще изпепелят всяка налична жива сила на противника!
    Спомнете си, какво направиха на остров Сахалин преди толкова години и смеят ли китайците да си помислят, да пристъпят и педя на руска земя!
    Западът само предполага – за какво иде на реч, но явно любопитството им надделява и искат да се убедят на живо!

    • Уточнение: Островът беше много по-малък от Сахалин, на гранична река между Китай и СССР и се наричаше Даманский.

    • Остров „Дамански“ май се казваше този остров, дето вече го няма.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *