Иво Христов: Не се делете! Само обединени ще съборим Хунтата!

След седмица на масови протести взеха да се прокрадват колебания. Влязохме в дискусии с властта малко ли са или много парите от Брюксел. Сякаш те са за гражданите, а не за Шайката. Трамбоваме по цял ден мирно жълтите павета и умуваме ще подаде ли Борисов оставка или не. А истината е, че отговорът на този въпрос зависи изцяло от нас: Ако на площада сме 5 000 души, оставки няма да има. Ако обаче се съберем 70 – 100 хиляди, блокираме кръстовища и институции – Хунтата ще падне до дни.

Освен това е безумно протестът да се дали на малки протестчета на различни места с различни искания. Кошлуков няма да си тръгне, ако правителството на Борисов е на мястото си. Най-много да притвори прозореца на кабинета си. Пеевски и Доган ще продължат задкулисно да управляват държавата, ако Борисов оцелее.

Относно участниците в протеста: не сме се събрали леви и десни протестиращи срещу властта, за да си търсим взаимно кусури. Десет години го правихме във фейсбук. Не виждам какво ново можем да си кажем. Глупаво е да се делим по идеологии, когато общата ни цел е да съборим авторитарното управление на страната ни, за да върнем демокрацията. Виждам едни щения в Градската десница да си присвои протеста. Голяма грешка е това. Не им ли стана ясно, че българският народ не възприема добре купешки западни пърформанси, нежни революции, голи телеса, изписани с името на главния прокурор, плажни бани по паважа, четения по хавлии, веещи се по протестите знамена на други държави, освен българското… и прочие соросоидни изстъпления. Това е твърде несериозно. Общата кауза на леви, десни, аполитични, на всички почтени хора в тази страна, е да възстановим демокрацията и законността. За това най-важни сега са исканията за оставките на Борисов и Гешев под девиза: Мутри, вън! Skandalno.net

Иво Христов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. От позицията на какъв дава насоки другарят Христов? Кибик байрактари на протеста не са му нужни. Всички имаме един враг, алчното и ненаситно Борисовче.

  2. Защо ги няма на протестите – ОНЕЗИ, чиито имена се „мъдрят“ във всяка избирателна листа? Или…, се ослушват и плюнчат пръст, за да разберат, на къде ще „духне вятъра“!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *