БСП: На 25-и местим Бузлуджа пред МС! Грандиозен 200-хиляден Митинг ще Разтресе Триъгълника на властта! Елате всички – да Съборим Хунтата!

Призовавам на 25 юли всички, които милеят за бъдещето на България, да се включат в националния митинг-протест на левицата под прозорците на мафиотизираната власт. Бузлуджа е символ на стремежа за свобода, справедливост и държавност. Този дух ще пренесем в София, в сърцето на държавата, в Триъгълникът на властта. Това заяви председателят на БСП – София Калоян Паргов.

Той прикани всички членове на партията, симпатизантите и въобще всички привърженици на лявата идея на 25 юли, събота, в 10.30 часа да се съберат пред храм-паметника “Св. Александър Невски“ за протестно шествие до „триъгълника на властта“.

Там, в 11 часа, ще започне националният митинг-протест под мотото „Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България“ с две основни искания – оставка на правителството „Борисов-3″ и оставката на главния прокурор Иван Гешев“.

Тази година, под предлог – мерки за борба с коронавируса, властта забрани провеждането на  традиционния национален събор на левицата на връх Бузлуджа.

„Но „Бузлуджа 2020“ ще има. Местим я на жълтите павета в София, където ще съберем на протест стотици хиляди българи от цялата страна“, каза Калоян Паргов.

„Не е важно толкова мястото, колкото символиката, която носи връх Бузлуджа. А тя е свързана не само със създаването на нашата партия, която вече 129 години е носител и защитник на общочовешките ценности – справедливост, солидарност и равенство. Върхът е свързан с подвига на българските воеводи Хаджи Димитър, Стефан Караджа и техните четници, чиято 152-ра годишнина отбелязахме преди броени дни – на 18 юли. Техният подвиг бе продиктуван от петвековния копнеж на българския народ за свобода и държавност“, посочи лидерът на столичните социалисти.

Според Паргов духът, който носи Бузлуджа, е олицетворение на стремежа на десетките хиляди граждани, които днес са по улиците на българските градове с искания и надежди за промяна, ново начало в държавата, за по-добър живот, справедливост и възмездие. „Бузлуджа е мост между историята и бъдещето“, заяви той.

„Нека на 25 юли се съберем всички заедно, единни, сплотени и решителни – за да дадем мощен отпор на мафията и корупцията и така да постигнем успех – предсрочни избори и ново отговорно и почтено управление на България“, заяви още Калоян Паргов.

Очаква се на грандиозния митинг да се съберат над 200 хил. социалисти и безпартийни от цялата страна. Този път на Хунтата ще й се стъжни! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *