Зеленски поиска разговор с Путин, не иска да влиза в НАТО, готов е да преговаря за Крим и Донбас!

Украйна настоява за преки разговори между президента Володимир Зеленски и руския му колега Владимир Путин, тъй като Путин е този, който „взема окончателните решения“. Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба, цитиран от Анадолската агенция.

Отдавна искаме директен разговор, подчерта Кулеба в свое телевизионно участие. 

Отбелязвайки, че Зеленски „не се страхува“ от нищо, включително и от пряк разговор с Путин, Кулеба настоя: „Ако Путин не го е страх от нищо, нека дойде, да седнат и да разговарят“.

Думите на Кулеба бяха потвърдени и лично от украинския президент Зеленски, който днес коментира евентуалното признаване на Крим, ЛНР и ДНР, за което Москва настоява в преговорите.

„Можем да го обсъдим и да намерим компромис за това как хората ще живеят там“, заяви той пред телевизия ABC.

„Това е още един ултиматум, а ние не сме готови за ултиматуми. Но имаме възможно решение по тези … ключови въпроси“, заяви Зеленски в отговор на въпрос продължава ли Киев да отхвърля условията на Москва – признаване на Крим, ДНР и ЛНР, както и отказ на Украйна от влизане в НАТО. Той обаче не уточни какви точно ще са предложенията на Украйна по тези въпроси.

„Аз съм готов за диалог… Това, което трябва да направи президентът Путин, е да започне този диалог“, заяви украинският лидер, цитиран от ТАСС. 

Коментирайки повторен въпрос относно възможността Киев да признае „Крим като част от Русия, както и независимостта на ДНР и ЛНР“, Зеленски заяви:

„Ние можем да обсъдим и да намерим компромис по въпроса как тези територии да продължат да съществуват. За мен е важно как хората на тези територии искат да живеят, кои от тях искат да са част от Украйна и кой в Украйна ще поиска да ги приеме. Така че този въпрос е по-сложен от простото признаване“.

Отговаряйки на въпрос за записания в конституцията стремеж за влизане на Украйна в НАТО, президентът заяви, че „отдавна е охладнял към тази идея“.

„В НАТО не са готови да приемат Украйна, алиансът се бои от противопоставяне с Русия“, аргументира се той.

Военната операция на Русия в Украйна продължава вече 13-ти ден. По данни на ООН до момента са загинали 406 цивилни граждани, а други 801 са били ранени. Предполага се че част от убийствата на цивилни са дело на криминални банди и мародери, които бяха въоръжени от самото украинско правителство в първите дни на руското нахлуване с цел да му се противопоставят. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. ЛНР обяви разследване за тайната на затвора батальон „на Benny“ 08.03.2022 – 9:19 Власттите на ЛНР след освобождението на територията на република ще започнат разследване за дейността на тайни затвори на нацисткия на украински батальон «Айдар» в село Половинкино, съобщи първият заместник-министър на външните работи ЛНР Анна Четиридесет. „Знаете ли колко страшно е сега да мислим, че ни предстои (да изучаваме) тази територия, освободена от окупация? Едно село на половин цена. Имаме показанията на хора, които знаят:
    измъчвани, измъчвани, пълни стени в кръв. Къде отидоха телата? Ясно е, че са се крили някъде наблизо“, предава РИА Новости. Според нея в Половинкино е базиран батальонът „Айдар“, който е организирал в бившия цех за колбаси затвор за пленени опълченци и мирни жители. „Разстреляни и погребани някъде.
    По-рано министерството на Отбраната на Русия съобщи, че са фиксирани и се идентифицират всички лица, гласове, телефони и координати, на IP адреси, както и на кореспонденция на всички украински нацистите, участващи в издевательствам над жителите на ЛНР и ДНР. ЛНР
    Источник: https://rusnext.ru/news/1646720342438400

  2. КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА СЛЕД КАТО ИГРА В СИНЕРГИЯ С ДНЕВНИЯ РЕД НА САЩ СРУЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ УКРАИНСКИ НАРОД ТИ УБИ И РАЗПАРЧАТОСА УКРАЙНА САМОУБИЙ СЕ ЗЕЛЕНСКИ АКО ТИ Е ОСТАНАЛА ГРАМ ЧЕСТ ЧОВЕШКА ТАЗИ Е ПОСЛЕДНАТА ТИ РОЛЯ В ТЕАТЪРА НА ЖИВОТА

  3. Може би искат да вкарат Путин в капан, за на му посегнат физически.

  4. Не виждам текста да отговаря на заглавието.
    Обсъдим, компромиси, НАТО засега не иска…Бла-бла…И ще излъжат. Та те в Конституцията си закрепили влизането в НАТО..
    Трябва
    1. Украина се отказва от курса към НАТО и др. военни блокове.
    2. Украина признава Крим за територия на РФ, ЛДНР за независими и суверенни републики.
    3. В Украина се забраняват организации, носещи нацистски характер.

  5. Ако бях на мястото на Путин, никога не бих седнал на една маса със сополивеца Зеленски! Ще наредя на г-л Армагедон да му занесе условията за мир да ги подпише!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *