Зеленски към САЩ: Ако не изпратите оръжия на Украйна, Путин ще изколи украинския народ

Украинският президент Владимир Зеленски окачестви като „позор“ решението на САЩ да разгледа помощта за Израел, без в същия пакет да е включена Украйна. Това заяви държавният глава в интервю за PBS NewsHour.

В поредния си истеричен видео-изблик Зеленски коментира, че тази седмица Конгресът на САЩ ще гласува помощ за Израел, но е изключил от същия пакет Украйна.

„Конгресът на САЩ раздели помощта за Израел и Украйна и това е чиста политика – заради американските избори. Това означава, че те не се интересуват от това колко хора ще умрат в Украйна, а от това какъв е техният рейтинг. На Запад говорят за демокрация, но това са само приказки. Явно не ги трогва това, че ако не ни пратят оръжие, с което да се защитим, Путин ще изколи украинския народ“, подчерта Зеленски в поредната си доза наркомански брътвежи.

ИНТЕРВЮТО СЪС ЗЕЛЕНСКИ ВИЖ ТУК

„Това е просто чиста политика. Когато целият свят казва: как така Иран успя да удари Израел, сега трябва да помогнем на Израел по популистки начин и да забравим какво се случва в Украйна. Това е чиста политика. Никой не се интересува колко хора умират в Украйна всеки ден и колко още ще умрат, ако нямаме оръжие, с което да се защитим. Те се интересуват само от процентите си на одобрение. За това става дума. Те забравят, че мъртвите хора не се интересуват от рейтинги. Ако Украйна падне и Путин започне война със страни-членки на НАТО, тогава американските войници ще се бият и ще умират.“, предупреди украинския президент. Той смята, че все още не е късно Конгресът на САЩ да гласува за помощ за всички страни, чийто живот зависи от това.

Зеленски беше попитан: След като в момента е толкова трудно да се одобри помощ за Украйна в Конгреса на САЩ, какво го кара да вярва, че ще е по-лесно през следващата година, когато вероятно в Белия дом ще е Доналд Тръмп.

„Не смятаме, че ще ни е по-лесно. Борим се. Мислим само за утрешния ден. Какво ще стане догодина, ще ви кажа откровено, никой не знае. Не знаем каква подкрепа ще има Украйна тогава, какви други експлозии и войни може да има още в света, какво ще се случи с Конгреса на САЩ… Те може да одобрят решението. И се надявам да ни изслушат и да одобрят доставките на оръжие през следващите дни или максимум до две седмици, но не повече“, подчерта Зеленски.

Той отбеляза, че е трудно да се води бой, когато числеността на авиацията на противника превишава украинската в съотношение 30 към 1, а артилерията – 10 към 1.

„Не говорим за някакви ракети с обсег от две хиляди километра и други подобни. И никой не иска 500 самолета. Русия използва само 300 самолета на територията на Украйна“, заяви Зеленски.

В същото време президентът на Украйна се надява, че ако ако Доналд Тръмп бъде избран за президент, политиката на САЩ в подкрепа на Украйна няма да се промени.

„Надявам се, че ако Тръмп бъде избран, въпреки това САЩ няма да спрат помощта и ще продължат да гледат на нас като на съюзници. И че ако Тръмп промени политиката на страната си, никой не знае, това е изборът на американците, но ако я промени, то тези промени няма да са по отношение на Украйна“, заяви Зеленски.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Наглост съчетана с безумие! Кокаина и вземането на сериозно не прощават!
    Един клоун разиграва света , но така наречената западна демокрация и западни ценности до там водят!

  2. Няма страшно, Земенски! Ще вземе само твоята глава, но ти си си осигурил с местенца в Англия, САЩ, Италия и Египет. Няма да бъдеш президент. Чудо велико, така само ще оставиш главите на обикновените украинци на раменете им.

  3. Ей Зеленски, сера ти на физиономията, нацист и масов убиецо на славяни!

  4. Ей Зеленски, затова ли си затворил границите за украинците като концлагер, за това ли се крият и ги събирате с насилие и с насилие ги връзвате и натиквате в бусовете, затова ли насила(!) ги пращате да воюват, чак с вериги ги бяхте заключвали за краката на фронта, да не бягат! Върви си!

  5. Има една стара библейска мъдрост , която казва , че когато фактите говорят , дори и боговете мълчат . Абсолютен факт е , че в момента най-безопасното и сигурно място за Украинците е тъкмо в Руската федерация . И милионите бежанци всъщност правилно се ориентираха тъкмо на Изток . Там обаче Путин НЕ ги коли , нито ги събира насила от улиците и моловете . Що тъй ???

  6. Затова войната е продължителна и бавна ,само защото Русия пази обикновените,цивилните хора , т.е.- украинския народ. Наркотиците си казват думата.Иначе всичко може да приключи много бързо.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *