Зелената сделка: Европа плаща прескъпо за собствената си гибел!

Цените на газта не спират да растат скокообразно всяка седмица. Цените на тока оскъпиха драстично живота на европееца. Европа и Великобритания са в енергийна криза. А хиляди фабрики в работилницата на света Китай затварят поради липса на електроенергия. Всички тези събития са следствия от т. нар. Зелена сделка на ЕС, която принуди както страните- членки, така и основният търговски партньор на ЕС, Китай да намалят драстично въглеродните си емисии.

Само преди месец Европейската комисия изключи природния газ от списъка си с допустими източници на нисковъглеродни емисии на територията на ЕС. Франс Тимерманс обяви, че синьото гориво няма да е част от прехода на Европа към зелена енергия (ясно е, че идеята беше да се удари „Северен поток-2“ и Русия). Това решение обаче предизвика буря на енергийния пазар в Европа, чийто бизнес истерично започна да се презапасява със синьо гориво от страх, че ще увисне на прескъпия ток от ВЕИ-тата. Разбира се, това разтресе световната борса и доведе до драстично увеличение на цената на природния газ, което продължава и към момента.

Китай също попадна в капана на европейската Зелена сделка, след като ЕС го принуди ударно да премине към по- ниски въглеродни емисии. Брюксел направи това със заплахата, че иначе ще въведе по- високи мита за китайските стоки. В резултат фабриките в ЕС и Китай започнаха масово за затварят заради недостиг на ток, а в големите промишлени центрове се въведе и режим на тока за бита. И там нуждите от газ скочиха драстично поради кризата в Европа, което обаче затруднява Русия в доставките. Франс Тимерманс призна макар и с половин уста, че Русия изпълнява договорите си както с Европа, така и с Китай и няма никаква вина за създалата се ситуация.

Оказа се, че проблемите са няколко. Добитият от ВЕИ ток е десетки пъти по-скъп от този, произведен в АЕЦ и ТЕЦ. А освен това злените източници на енергия не могат да гарантират постоянни доставки по една съвсем проста причина – зависят от климатичните обстоятелства – вятър, слънце и пр. Това лято както Великобритания, така и редица страни от ЕС с големи вече изградени ВЕИ-мощности го усетиха, като останаха без ток заради липса на вятър. Разбира се, факт е също, че не може да се продължава и по същия начин, тъй като: а) температурата на Земята наистина се покачва и това се дължи изцяло на човешката дейност; б) ресурсите като нефт, въглища и газ се изчерпват и световната икономика трябва да мисли за ефективното им заместване.

Опираме до най- очевидният отговор и той е атомната енергетика. „Зелените“ в Европа трябваше да признаят, че няма как атомната енергетика да бъде изключена от зеления преход. Тук обаче бъдещето на АЕЦ- ите се сблъсква с могъщото лоби на нефтодобивната промишленост в САЩ. България е сред пострадалите от това лоби, тъй като проектът АЕЦ Белене беше спрян именно по заповед на САЩ, които натиснаха второто правителството на Бойко Борисов. Ако проектът не беше спрян тогава, сега България щеше да има чисто- нова АЕЦ и евтина електроенергия.

Но докато не се научи да казва „НЕ“ на много от безумните заповеди на глобалистите от ЕС, страната ни ще продължи да дърпа към дъното до окончателното си удавяне. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Всичко това е „отвличащ маньовър“, както се казва на военен език. Основният удар се нанася коварно, загрижено за здравето ви, методично и безмилостно. Блицкриг, докато съзнанието е отвлечено от други теми, които ако забелязвате се появиха по-рано. Вдигането на цените, студът и бедността са стари врагове, познати и за това бяха хвърлени, чрез медийна подготовка, първи. Защо темата АЕЦ е толкова важна? Израснал съм с нея и тя все още се обсъжда. Това е като един брак, ако не се сключи на време, никога няма да се сключи. АЕЦ Белене няма да има, картите вече са раздадени, билетите са продадени и ние не сме от печелившите. Това руснаците го казват. Няма кой да строи в територии с неясен статут. България с политиката си се постави на разделителната линия, а това значи унищожена територия дори да е само на теория. Ние можем обаче и с ВЕИ да оцелеем, но ако управляващите имат национална политика и не са пладнешки разбойници. Слънчеви панели на всеки покрив, вместо облепените със стиропор сгради. Енергетика без далечен пренос, примерно. Награда за енергиен пробив, като изобретение. Много възможности има, но не ги чакайте от професионални партийци, адвокати и икономисти, те могат друго, да се ядат и да не заливат с цифри и обещания. Това вече 30 години го ядем.

  2. Иване прав си но с малко изключение.
    Прескъпият ток от зелената енергия която е 10 пъти ПЪТИ по скъпа.Ти сигурно си милионер а аз беден пенсионер.

  3. И тая на снимката, и другите от ес-а вятър ги вее на бял кон!

    • Нищо не ги вее ни на кон, ни на кобила. Те са сложени там и на тях им се плаща да ликвидират Европа в досегашния ѝ вид – заселена с бели европейци.

      • Така е,за това са сложени некадърници и това имах впредвид с вятъра и коня. Но не могат да предвидят реакциите на отделните страни. Мислите ли, че народите ще останат безучастни, като ги оставят да студуват или сметките им стигнат до звездите? По-скоро една след друга държавите ще го напускат този за нищо неслужещ ес.

      • Ако бяха некадърници нямаше да се справят добре със задачата си. А те доста добре се справят – без пушка да пукне Германия беше превзета от чалми. Опипват публично, изнасилват немските жени,а НЕМЦИТЕ, едни от най-добрите войници, се свиват като .утки и вместо да им натрошат канчетата тичат да се оплакват в полицията, която пък е инструктирана и нищо не прави. Лесно ли се постига такова нещо? Не става с некадърност. Много даже трябва да си кадърен, но в отрицателна посока.

  4. Всичко около нас е ЕНЕРГИЯ! А, това, че познанието ни стига – до там, че сами „режем клона“, върху който стоим, недвусмислено показва, колко сме невежи и ненужни на Земята!

  5. Тази европа ,която донесе толкова много беди,войни и страдания на света трябва да умре!

  6. 1. Като няма вятър европейците да го духат.
    2. Като няма атом, пак те, да мръзнат.
    3. Ток ти трябва, когато е тъмно и студено, а не когато е светло и топло.
    4. Американците не дават, значи Белене няма да стане.
    5. И демократичния газ отиде да демократизира Китай.
    6. И накрая, но не и по важност (любим неолиберастки лаф), не е ясно как ще им узреят зелените тикви без светло и топло.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *