Захарова: САЩ похарчиха „добри пари“ и за издръжката на Хитлер. Те бяха основен спонсор на Третия райх, Холокоста и Втората световна война

В профила си ВКонтакте говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на американския сенатор Линдзи Греъм, че парите, които САЩ наливат за убийствата на руснаци са най-добре похарчените пари. Захарова прави аналогия с американските инвестиции в нацисткия режим на Хитлер преди Втората световна война и сегашните действия на САЩ в Украйна

Публикуваме коментара й:

Американският сенатор Линдзи Греъм заяви, че парите, които САЩ са изхарчили за „убиването на руснаци“ са „най-добре изхарчените пари“. Греъм казва това по време на среща с украинския президент Зеленски в сряда.

На кадрите от срещата се вижда как Греъм се разхожда със Зеленски и му казва: „бъдете свободни или умирете!“. Срещата им е по повод молбата на Украйна да получи още „оръжия с голям обхват“, които да използва в терористичните си акции срещу територията на Русия.

След края на официалната среща той възкликва, че очаква предстоящата украинска контраофанзива да „даде резултати“. Линдзи Греъм, американският сенатор от Южна Каролина, се усмихва щастливо на Зеленски: „Руснаците умират. Никога не сме харчили пари толкова добре“.

По време на Нюрнбергския трибунал министърът на икономиката на нацистка Германия Яалмар Шахт заявява, че Третият райх е бил финансиран с крупни суми от чужбина, като назовава две големи американски корпорации: Ford и General Motors. С него е сключена негласна сделка – свобода в замяна на мълчание. Въпреки протестите на Съветския съюз той е освободен и живее до 93-годишна възраст на свобода.

Нека ви припомня, че въплъщението и един от символите на американската мечта, легендарният Хенри Форд, беше кавалер на Големия кръст на Ордена за заслуги на германския орел. Неговите заводи в Германия не само произвеждат до 70 хил. камиона годишно за нуждите на Вермахта, но и използват за тази цел труда на затворници, включително и на онези в Аушвиц.

И немската икона на автомобилната индустрия Opel принадлежи към „Дженерал мотърс“: „Опел“ – това е една от най-големите компании в света. Изследователят Брадфорд Снел описва ролята на корпорацията по следния начин: „Дженерал мотърс“ е много по-важна за нацистката военна машина от швейцарските банки. Швейцария е била само хранилище за откраднати пари. Докато „Дженерал Мотърс“ беше неразделна и много важна част от германската военна индустрия. Третият райх би могъл да нахлуе в Полша и Русия (СССР) без помощта на Швейцария. Но не би могъл да го направи без помощта на „Дженерал мотърс“.

Кодак произвеждаше предпазители за въздушни бомби в завода си в Германия, като дори използваше труд на военнопленници.

Заводът на Кока-Кола в Кьолн, дори преди да бъде национализиран от германското правителство, доставя газирани напитки на германските войници. Даже продуктът на Кока-кола – „Fanta“ е изобретена от нацистите.

Петролният гигант Standard Oil, чрез своите дъщерни дружества, помага на Хитлер да се снабдява с дефицитните в Германия петролни продукти. Компанията участва и в разработването на синтетичен каучук и синтетични горива. А корпорацията IBM, обичана от IT- специалистите по цял свят, произвежда за нацистите машини за счетоводство и контрол, включително такива за добив на петрол. Наред с други неща, оборудването им е помагало да се следи придвижването на влаковете с евреи и други затворници към лагерите на смъртта…

А какво да кажем за американските банки: JPMorgan Chase & Co. и след това Chase National Bank също са в играта с нацистите. Чрез тях се извършват многомилиардни транзакции, а Берлин може да купува долари и да извършва финансови транзакции отвъд океана. „Чейс“ си сътрудничи с Германската алиансова банка дори по такива въпроси като… застраховане на имуществото и живота на охранителите на концентрационните лагери на Третия райх.

Сенатор Греъм всъщност не е прав. И друг път САЩ са харчили добри пари. Дадох примери за техни инвестиции, които доведоха и целенасочено раздухаха и ескалираха Втората световна война и Холокоста.

Сега милиарди американски долари се изливат в ненаситното гърло на неонацисткия киевски режим. В тази връзка бих искала да напомня на сенаторите и на всички американски бенефициенти как завърши предишната US-авантюра.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. А къде са се учили и тренирали немските танкисти и летци непосредствено преди да избухне Втората световна война госпожа Захарова защо не смее да каже. Липецк нещо да ѝ говори. Всички са омазани в тази война, както и в днешната в Украйна, тъй, че е по-добре крадеца да не вика дръжте крадеца. Истината преди всичко, а не -фили и -фоби.

  2. ДАНО И ТОЗИ ПЪТ ЗАВЪРШИ С ПОБЕДТА НА БРТСКА СВЯТА РУСИЯ ЗА ДА Е СВОБОДНА И БЪЛГАРИЯ !

  3. И понеже аналогията е правилна, то последиците ще бъдат пак същите.

    • Те руснаците спечелиха, но долара стана световна валута. Дано не повтарят грешките си, сега са готови да направят йоана основна валута. Трябва да държат на своето

      • Да. Права си. То затова беше започната войната. ПСВ – САЩ се превръщат от световен дебитор в световен кредитор.
        ВСВ – доларът става световна резервна валута.
        В този смисъл ТСВ е неизбежна, именно поради този характер.
        Фактите са известни, архивите са живи. Да влезе убитият.

      • Ан, защо мислиш че СССР сшече;иха ВСВ?
        Победиха, но не спечелиха.

  4. Не знам какво са казвали, но на Зеленски да му сера на физиономията гнусна! Да му е вкусно!

  5. Нацистите не са били наказани за престъпленията си, голяма част от тях дори са участвали във властта, а немските фирми , давали съвети на Хитлер и участвали в престъпленията на нацизма, не са били пипнати, правилно е да оставят фирмите, но трябваше да осъдят поне участниците в нацистките престъпления, а нашите заводи бяха унищожени и милиони хора останаха на улиците след Перестройката, дори и в ГДР , затова да не се чудят, че руснаците не им вярват, много бяха лъгани държавите от източна Европа от запада, затова не им вярват. Самото НАТО е създадено от нацисти и цялата политическа система в западна Европа е била подменена след ВСВ от нацисти и фашисти,които са изхвърлили независимите управляващи и са ги заменили с техни хора, има един много дълъг документален филм за това, мисля, че беше на ББС, дълъг близо 3 часа, трябва да го намерите и ще ви се изяснят много неща. Нацисти е имало и в Швейцария, Австрия, останалите държави са били просто марионетки по принуда на нацистите, с изключение на Англия.

  6. Всъщност, немците произвеждат много фалшива валута през ВСВ, факт!

  7. САЩ е измислена държава:- без история, без нация, без език и култура!Съществува единствено заради печатането на зелените хартийки!
    Въпрос, на който никой не обръща внимание, дори нещо повече:- КАК ТАКА, ВАЛУТАТА НА НАЙ-ЗАТЪНАЛАТА В ДЪЛГОВЕ ДЪРЖАВА, ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ЕДИНСТВЕНАТА КОНВЕРТИРУЕМА – ТАКАВА, ЗА ЦЯЛ СВЯТ?
    Изхвърля се ДОЛАРЪТ от световният обмен и… канибализмът – на мига, ще стане основен поминък за страната на неограничените възможности!

  8. “Те” бяха основен спонсор и на ПСВ.
    Да помним, че “те” спонсорират и всички участници в ПСВ и ВСВ.
    От което винаги печелят. Вкл. с манипулации и фалшификации на борсите.
    Да помним, че “те” бомбардираха София.
    Унищожиха и сринаха до основи Дрезден през ВСВ и малко преди сключването на примирие. С което избиха дори уличните кучета.
    Същите тези “те” си разиграват бесния кръвожаден изрод(няма да обидя благородния кон) през тези войни.
    Някакви държави се биели- бля бля.
    Добрата новина е победата на Ердоган.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *