Заплахите на Макрон към Русия вече не могат да спасят репутацията на Европа. САЩ и ЕС загубиха войната още преди Украйна да започне да губи територии

Parlamentní listy: С политиката си на санкции срещу Русия Западът загуби войната преди Украйна

След като цяла седмица не спря да дрънка оръжия срещу Русия и да заплашва, че ще прати френски войски в Украйна, днес Макрон заяви, че „ако Украйна загуби войната, заедно с нея към дъното ще тръгне и доверието на света към Европа“. Но Западът загуби битката за репутацията си пред света много по-рано, много преди Украйна да започне да губи територии. Още когато САЩ и Европа започнаха да налагат санкции срещу Русия, и още повече когато стана ясно, че тези санкции изобщо не работят. Тогава останалият свят разбра, че западния дявол не е нито толкова черен, нито толкова страшен. И още по-важното – разбра, че в света се е появил нов реален алтернативен център на политическата, икономическа, финансова и военна сила в лицето на Русия, Китай и БРИКС.

Превод от Parlamentní listy, Чехия:

Френският президент тръгна срещу руснаците. Поне на думи. Той каза, че ако Украйна загуби, заедно с нея към дъното ще тръгне и доверието към Европа. Но светът отдавна вече няма доверие на Европа, същото се отнася и за репутацията й.

Западът загуби битката за своята репутация много преди Украйна да започне да губи територии.

Когато Западът започна да налага на Русия своите пакети от санкции, светът отказа да ги прилага, а много държави даже удвоиха и утроиха търговията си с нея.

Макрон няма вече какво да спасява, защото стария еднополюсен западен световен ред вече завинаги е в миналото.

Русия вече победи, а Западът, т.е. тези, които считат себе си за част от геополитическия ред на САЩ и техните съюзници, загубиха.

Нещо повече, Западът загуби истинската война с Русия и Китай много преди Украйна да загуби военния конфликт, в който побеждават не манипулативните послания и откровените лъжи, а броят на оръдията и броят на бойците.

Първата загубена от Запада битка, в резултат на която репутацията му понесе незаменима загуба, беше самият факт, че Владимир Путин си позволи да започне специална военна операция в Украйна.

А всички закани на САЩ и ЕС, че ще накажат Русия, увиснаха в нищото без ефект. Ако никакви заплахи не са способни да заставят вашия съперник да се откаже от своите планове, то вашата репутация ще пострада.

Това беше първото поражение, но не и главното.

Спомнете си Ирак, който под ръководството на Саддам Хюсеин нападна Кувейт. Защото след това последва наказание.

Ако Западът с огромното количество оръжие, което наля на киевския режим, бе успял да принуди Русия да напусне Украйна, посрамената му репутация можеше да бъде спасена. Но не успя. Руската военна машина включи на четвърта предавка и тръгна да мачка по всички фронтове… и мачка не просто украинската армия, а целокупната военна мощ на целия Солидарен Запад.

Следващото поражение за Запада беше още по-съкрушително. В отговор на руския удар по Украйна западните държави въведоха безброй пакети от санкции, целящи да унищожат руската икономика.

Но и това не проработи. Изключването на Русия от системата SWIFT, санкциите върху руските стоки, санкциите срещу най-крупните руски бизнесмени и представителите на властта в Кремъл — всичко това трябваше да сработи.

Но не сработи.

Именно това удари най-силно по имиджа на Запада, когото до този момент целия свят считаше за всесилен хегемон и се страхуваше от него. И от този имиджов удар САЩ и ЕС вече няма да може да се съвземе.

Русия показа, че, независимо от санкциите на Хегемона, тя може не само да оцелее, но и, както съобщават авторитетни агенции, дори да процъфтява. Роди се втори център на световната власт около дуото Русия – Китай и оттук-нататък всяка страна, която не е съгласна с хегемонията на Запада, може да се присъедини към него, получавайки закрилата му.

Източник: Parlamentní listy

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Пет пролива дирижират световна търговия, а ла манша рибните пасажи. Хуситите сдобиха се с хиперзвук и там също притъмня, Пр Путин индийския терминал ще посети, и нафтата Пр Макрон ще пренася с кашони

  2. ЧЕСТИТО РОБСТВО НА БЪЛГАРСКИТЕ РОБИ! каза:

    – Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази
    – Ако ти заличават и подменят историята
    – Ако ти сменят националната валута
    – Ако ти променят националния празник
    – Ако ти подменят религията и езика
    – Ако робството е твоят национален идеал
    – Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“
    – Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“
    – Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри
    – Ако те опростачват и те правят да оглупяваш
    – Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях
    – Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб
    ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

  3. Тъпото микро, като всяко глажозамаяно от спомен за имперско величие франсе, се пъне да командва в Европа. Те франсетата май се израдваха на брекзита повече от ингилизите, защото си въобразиха че отпада конкурент за главатар на ЕС. Старото им съперничество все още е живо от една страна, но впечатление прави и коварно притихналия Лондон докато микрото се излага с безумици. Старите интриганти край Темза докато наблюдават сеира на микрото потриват ръце че и това подкрепя вековната им мръсна игра срещу Русия. Чак си мисля, че навремето Брекзитът е бил замислен с много по далечна цел за съзнателен провал на ЕС тенденцията за който виждаме отчетливо днес.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *