„Възраждане“ внесе законопроект за Излизане на България от НАТО

Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия договор е внесен в деловодството на Народното събрание от „Възраждане“.

Предложеният закон отменя Закона за ратифициране на Северноатлантическия договор, подписан на 4 април 1949 г. във Вашингтон и приет от 39-ото Народно събрание на 18 март 2004 г.

„Продължаващото членство на България в НАТО е не само вредно за отбраната и въоръжаването ни, но и става все по-опасно за суверенитета ни и за националната сигурност на България“, посочват от „Възраждане“ в мотивите към законопроекта.

„Действията на НАТО изцяло противоречат на целите, посочени в чл.1 на Договора, където четем:

„Страните по Договора се задължават в съответствие с устава на Организацията на обединените нации да уреждат всеки международен спор, в който могат да се окажат въвлечени, с мирни средства и по начин, който да не застрашава международния мир, сигурност и справедливост, и да се въздържат в международните си отношения от заплаха със сила или употреба на сила по какъвто и да е начин, несъвместим с целите на Организацията на обединените нации“.

Поглед назад показва, че НАТО полага усилия да „разреши“ такива международни спорове по всякакъв друг, но не и по мирен път и с мирни средства“, посочват от партията. 

От „Възраждане“ предлагат още НС да гласува изпращане на хуманитарна помощ за Ивицата Газа, съобщиха още от формацията. Проектът на решение за предприемане на мерки във връзка с хуманитарната криза, вследствие на конфликта в ивицата Газа на основание чл. 86 от Конституцията на Република България, беше внесен от народния представител Даниел Проданов.

Решението дава мандат на Министерския съвет на Република България да обсъди и приложи пакет от мерки и действия. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Как пък турската партия, начело с красавеца Пеевски не се сети да си вдигне изборния интерес с това предложение. Как на Банкянския мъдрец не му мина през пипката, че присъствието ни в НАТО, досущ като на Гърците не ни гарантира никаква подкрепа в случай на турската инвазия. Чакам и стрина Гунчева да изгрее с ново повествование срещу Възраждане. Ние наистина нямаме място в НАТО, нямаме никаква нужда от ам.военни бази, нямаме и нужда от пряк , директен диктат на ам. консулство у нас, директно върху президента даже.Трябва да си върнем наборната армия и възстановим поне отчасти бившото си въоръжение, което ни задължиха да нарежем като идиоти.

  2. Изключително силен ход на Възраждане. Вярно е, че това е до голяма степен пропаганден ход, който господарят от Вашингтон на продажната власт няма да допусне да се случи, но въпреки това адски ще подразни хегемона, ще разтрака от страх зъбите на послушниците във правителството, разтревожени за предстоящо сгълчаване в амбасадата и ще донесе една тиха радост в болшинството от българите които с благородно злорадство си казват „браво, така им се пада“.

  3. След две годи представете сметката от разчета военна победа над Русия, краха руска икономика, краха реживма Путин се провалиха. Какво постигнахме в тази стратегия, смърт, разрушения, дългове за отправяне все повече оръжия за тъжен край в безкрайна ескалация за целувка по главата от Байдън. Не сме съгласни с Макрон а не изпратите ли войска в украина, ще загубите бащинската претръдка на Вашингтон, за която толкова много се старахте. Но по важно е, че поставихте Италия в безизходица, не искате мирни преговори, и само това е пътя да се избегне III световна война. Италия не иска III световна война. Къде ни водите?

  4. ЧЕСТИТО РОБСТВО НА БЪЛГАРСКИТЕ РОБИ! каза:

    – Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази
    – Ако ти заличават и подменят историята
    – Ако ти сменят националната валута
    – Ако ти променят националния празник
    – Ако ти подменят религията и езика
    – Ако робството е твоят национален идеал
    – Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“
    – Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“
    – Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри
    – Ако те опростачват и те правят да оглупяваш
    – Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях
    – Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб
    ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

    • Пусни текста и от останалите два банера де?

      А иначе, въпреки мокрите сънища на вЕрващите в излизането от терористичната организацийка НАТО, май няма да се осъществи.
      Когато мафията нато напусне България, българите ще са останали тук-таме и мнозинството от населението на територията на нашата родина ще е НЕбългарско.
      Както Зоя Деянова беше написала:
      „От народ станахме електорат и избиратели, от които нищо не зависи. А след това още по-долни – публика, която не знае какво играят на политическата сцена тези случайници, назначени от чужди режисьори. Но пък не и пука.“
      Нищо различно не може да се очаква от НПО-тата на хазарската мафия – НАТО, ООН, УНИЦЕФ, ЕС ……. и останалите адови изчадия, които провеждат геноцид над българинът, но той им се кланя, като на богове.
      Кой разбрал-разбрал, който не е да е разбрал!

  5. Хубаво пишеш бе Факю, ама много жлъч има в постингите ти. И аз споделям твоите мисли, ама от това не ми става по добре. Трябва да се търси изход и решение.

    • Знам, никой не харесва истината. Аз също мога да пиша академично, но не смятам, че човек трябва да се отнася така с враговете си и хората избиващи народа и децата му. Освен това, писането ми не е плод на врачуване, взиране в звездите или общуване с междугалактически сили, а чисто и просто логика.
      Както много пъти, дори и вчера бях писал, българинът обича шарлатани, лъжци, крадци и престъпници и веднага тръгва да гласува за тях.
      Аз обаче нямам никакви аспирации някой да гласува да мен, да ме издига за лидер, партиен вожд или други държавни постове и имам свободата (все още) да изразявам мнението си. Пък и майка ми не ме е родила да се харесвам на всеки.
      За изхода и решенията съм писал много пъти – глас в пустиня и псувни по мой адрес. Затова, реших просто да гледам сеира на „българската интелигенция“, наречен очакване на лидер от бунтовниците и да си го коментирам.
      Ама щом толкова преча на великото всенародно въстание и освободителното движение на джендър-европа, веднага спирам и си пускам трите „национални“ телевизии да гледам патакламата!
      Венсеремос!

  6. Планът велик туран не се е променил. Православните в Русия, България ….. се избиват помежду си по заповед на хазарите и вече сме под 100 млн., докато ислямистите на ердоган правят по 10 деца и надхвърлиха 300 милиона.
    Смятай….. положително и мисли позитивно.
    Нали това са новите мантри. Като завали, започваш да си мислиш , че не вали и дъжда спира. Ей така щото си европеец-атлантик…..
    Айде със здраве няма да ви преча повече, но като вдигнете въстание звънни поне за знам, че сте ме освободили!

    • Пиши,пиши приятелю,удоволствие е за мен да ти чета постовете!Някой от тях дори надминават самите статии по достоверност.Остави плебса да си пишат каквото си искат по твой адрес,те не са на твоето ниво.напълно те подкрепям в мисленето ти,защото и аз мисля така.Така както те чета мисля че,сме на една горе-долу възраст и няма сила на тази земя която да ме накара да мисля по друг начин!Бъди здрав и ще се радвам да се запознаем.Аз съм от Монтана-1965г.

      • Не съм засегнат ни най-малко.
        Подобни драскачи ми влияеха, когато започнах да пиша, че избиват българите и ни ислямизират, през далечната 2004-та.
        Сега просто не виждам никакъв смисъл, тъй като започвам да се повтарям, а ефекта е отрицателен.
        Нека хората с пожелателно мислене, си втълпяват как ще вдигат революции, как ще ги освобождават небесни сили, защото някой си казал, че някаква врачка го пророкувала.
        Някакъв си западен галфон е прочел написано преди 20 години от някой анонимник като мен и сега изпъква с интелект….. на което естествено се радват същите тълпи, псуващи ме преди години за истината.
        В края на краищата, тези затова следват и се възхищават на господарите си. Те мразят да са свободни, но обичат приказките за свобода.
        На мен също ще ми бъде много драго да се запозная с човек на моя акъл от любимият ми български регион.
        Приятен ден!

  7. Късно! Много късно! На хоризонта се задава евродиректива, съгласно която службата в армията на НАТО става задължителна за всички – в това число и за жените. Двата процента от БВП са само претекст – трябва и кой да козирува на Тагаренко и кой да ходи на фронта! Когато това стане, първо ние в България ще изфъскаме от НАТО.Да му мислят Кокорчо,Асена и всечки остянали евроатлантици! Ще минат през казарвите,като мен! Кеф,какъв кеф!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *