Западният Капитализъм Умира! Прикриват Смъртта му зад Пандемии и Зелени Сделки!

Животът е постоянна битка. Спокойствието само го сънуваме.

Август и септември принципно са спокойни летни месеци. Но не и тази година. Защото именно тогава се разиграха основните битки:

  • на сегашната голяма война;
  • на голямата геополитика;
  • на новите големи оръжия;
  • на новите големи глобални битки /на Запада срещу Изтока/ и регионални такива /САЩ – Русия, САЩ – Китай, Близкият Изток и т.н./
  • на новите видове войни – фалшиво-вирусната, геофизическата и космическата…

Само това изреждане е достатъчно, за да се разбере, че оттук – насетне спокойствието може само да го сънуваме и че сме заклещени в епицентъра на най-голямата война в историята на човечеството.

В момента се намираме в повратната точка, т.е. в точката на развръзката на Голямата война. Все още нищо не е решено окончателно, но основните предпоставки за прелома са налице, както в Голямата геополитическа картина, така и в регионалните конфликти и войни.

2021 г. остава зад нас. Връхлита ни 2022 г.

Между тях ни остава съвсем малко време да си зададем въпроса: „Какво ни очаква?“.

Бързам да ви успокоя – ще бъде още по-лошо.

Единственото сигурно е, че светът се приближава към „края на играта“ – end game.

Война! Около нас е пълномащабна война. Август и септември, които обикновено са мъртъв сезон, този път застинаха в ужаса на безумието.

САЩ стигнаха до дъното на тунела, в който няма светлина. И обявиха война на целия свят. До срива на световната политическа и икономическа структура остават броени дни. Някои казват, че вече са изтекли.

Целта на САЩ е ясна:

  • да отвлекат вниманието на западните общества от кризата чрез създаване на външен враг – ислямският, руският, китайският, иранският, и да предотвратят гражданската война в САЩ, която напира да избухне вследствие на деиндустриализацията и обедняването на населението; Деиндустриализация на Запада, вина за която носи небивалия икономически възход на Китай.
  • да си изчистят чрез голяма война колосалните дългове, корпорацията United States е фалирала;
  • в процеса на голямата война САЩ възнамеряват да построят новата си неоколониална цивилизация, която отново да е на върха на хранителната пирамида на планетата и да я владее колониално, но да си остане със старото съдържание;
  • за целта трябва да бъдат унищожени големите национални държави и държави-цивилизации – Русия, Китай, Индия, Иран и т.н.

САЩ обявиха война на всички и тръгнаха да вършеят по света.

Започнаха от „основния враг“ Русия и обявиха санкции не само на нея, но и на всички, които сътрудничат с Русия. Войната за унищожението на Русия, за нейното ликвидиране. Бойното поле ще е в Украйна, която е на дневен ред.

Спрямо другия „основен враг“ – Китай, Байдън продължи търговската война и добави нов елемент – военния тихоокеански съюз САЩ – Англия – Австралия.

Същото се отнася за Европа, Сирия, Големия Близък Изток, КНДР, оформящи така наречената библейска „Битка на края“.

Но САЩ търпят поражение по фронтовете на тези битки и губят голямата война.

В голямата картина това е краят на западната хегемония над света.

Никога в историята на планетата такъв огромен дълъг не е бил налаган на толкова много хора от толкова малка финансова върхушка, наречена мафия и „дълбока държава“, съсредоточена на Уол Стрийт – в Ню Йорк, и в Сити – в Лондон. Това е най-голямата пирамида в историята на планетата.

Ако дълговата машина от 300 трилиона долара бъде спряна, САЩ веднага ще затънат във финансов Армагедон. Какво означава това“

Либералният капитализъм изчерпа възможностите си и тези на околната среда и доведе планетата до прага на екологична гибел. Заради тези бандити човекът вече е буквално несъвместим със Земята. Но те продължават неистово да желаят да останат на върха на пирамидата, говорят за някакви „диспропорции“, „преструктуриране“, голям рестарт, инклузиране, зелени сделки, вятърни енергии и т.н. глупости. Това не е възможно.

Става дума за криза на самата система – на тяхната система, и че кризата ще изчезне, когато изчезне системата им, която доведе човечеството до колосални неравенства. Днес 359 милиардери имат доход, надвишаващ общия доход на 50 % от човечеството, т.е. на 3,5 милиарда души.

Върхът на тази пирамида е глобалният мафиотски олигархичен синдикат.

Неравенството е космическо. Ако например цялото население на Земята живее като това на САЩ, ще са необходими още 5 планети, за да го изхранят и да поддържат потреблението му. Ако Земята продължи да живее по този начин през 2100 г. глобалното затопляне ще се повиши с 4-5 градуса, което ще сложи край на тази планета и на целокупното човечество върху нея.

Западняците можеха да опитат да спасят високия си жизнен стандарт с ядрена война, която рязко да намали населението на планетата. Но Русия и Китай им пречат. В момента сме в точката на демонтажа на капитализма, като най-престъпна структура в историята на човечеството. Свидетели сме и как западните престъпници търсят изход от системната си криза чрез създаване на глобален хаос, инспирирани кризи и пр.

Световната олигархия и клептокрация е в паника. Търси изход в радикално съкращаване на населението на света. За това прибягват към други варианти, в това число вирусни и геофизически. В този ред на мисли днешното не е пандемия, вирус няма. Днес се провежда симулативна, учебна тревога, генерална репетиция за биологична война, свързана с тестване на системите – дали са готови за реакция при истинска атака с вируси. И всяка от държавите я провежда, за да е готова за денят Х.

Това е война на унищожение в пропорции, каквито не е имало в миналото – за доминиране, за сфери на влияние, за контрол над все по-оскъдните ресурси, над икономиката, геополитиката и т.н.

САЩ губят.

В основата на тази безизходност на САЩ е тяхната система, която се счупи и не може да се ремонтира в рамките на тази неолиберална капиталистическа система. Това е невъзможно.

Това са само някои щрихи към основната картина. На голямата шахматна дъска отдавна не се играе шах, а се стреля по всички посоки с ракети, долари, интернети, фалшиви бактерии и вируси, търговски блокади и всичко останало

Армагедон върви по разписание. Светът е обезумял.

През 1976 г., когато прохождах в икономическия и политически анализ, доста популярен беше така нареченият „закон на Херберт Щейн“: „Ако нещо не може да се движи вечно, то ще спре“. Но ние нямахме този късмет. Системата на неолибералния капитализъм се оказа по-хищна и от очакваното. И не се спря сама, а започна да се самоизяжда. Затова сега сме в окото на бурята и сме свидетели на грозната гледка как западната система канибалства, дъвчейки собствената си плът – пред очите ни.

И как можа човечеството да допусне изграждащият се сега около нас глобо-концлагер? Новите мрачни векове, в които тепърва навлизаме, едва ли ще свършат скоро и едва ли това ще стане без нова голяма война.

Заради това голямата картина съвсем не е красива.

Но именно от нея трябва да се роди Новият свят, срещу техния Нов световен ред.

Става дума за нов цивилизационен модел, т.е. за парадигмата на нещо ново, неизвестно и непроучено.

Смъртта на стария строй и раждането на новия винаги се случват с хаос и войни.

Заради това ставащото около нас още не е краят. Даже не е краят на началото. Това е само началото на края.

И все пак целият живот е една постоянна битка. А трайното спокойствие – то винаги е недостижимо и само го сънуваме. Skandalno.net

Автор: Красимир Иванджийски

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Много пъти съм го писал и пак ще го напиша.
    След пандемията идва икономическата криза и ако тя не успее да спаси Америка ни чака 3 световна унищожителна войма.И този наш президент ни води точно там.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *