Жозеп Борел: България и Унгария участват във финансирането на оръжията, които ЕС доставя на Украйна. Сумата е в размер на 1,5 млрд. евро

„България и Унгария участват във финансирането на оръжията, които ЕС доставя на Украйна, иначе нямаше как те да бъдат доставени на Киев“. Това каза върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел след края на Съвет „Външни работи“ в Люксембург.

Двете държави участват в общото финансиране на оръжия в размер на 1,5 млрд. евро, макар Унгария да не допуска преминаването им през нейна територия, а България да твърди, че не доставя оръжия за конфликта, заяви Борел в отговор на въпрос дали има промяна в позициите на двете страни:

„И Унгария, и България участват във финансирането на оръжията, които ЕС доставя на Украйна на база донорството и с пълното съгласие на своите страни-членки. Ако България и Украйна не се бяха съгласили да доставяме оръжия и не участваха финансово, доставянето им нямаше да е възможно, тъй като решенията в ЕС се вземат с единодушие. Така че всички 27 държави – членки бяха единодушни и всяка от тях финансира своята част“, заяни Борел.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Ха, така… Борето си го каза. Нашите продажни укрофили ще погребат България. От това правителство само Нинова е свястна. Останалото е евроатлантическа джендър-русофобска паплач.

  2. Предателите.подлогите,ородажниците,фашистите,селяните
    от правителството при тях няма свестни всички са престъпници.

  3. НАЦИОНАЛЕН ПОЗОР ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗАЕДНО С ТРИМОРЕЦА ХЕРО МУСТАФА НАТО ЕС САЩ СОРОС ИМАТЕ ОМРАЗАТА НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД

  4. Сега участват във финансирането, после ще участват заедно с целия ЕС в гризването на дръвцето.Всяка държава си финансира своята част, големите и по-богати държави дават повече, ние малките и бедните по-малко.Когато дойде ред да се понасят последствията пропорцията ще се обърне – най-голям ще го отнесат най-бедните държави.

  5. Корнелия, чу ли Борел?
    Хайде затваряй седянката и да ходим на нови избори

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *