Командирът на „Восток“ разказа за Неуспешния опит на Нацистите от „Азов“ снощи да Разкъсат Обкръжението в Мариупол!

„Самият факт, че не само украинските морски пехотинци, но и бойците от нацисткия батальон „Азов“ снощи се опитаха да се измъкнат организирано от обкръжението, предполага, че намират положението си в „Азовстал“ за безнадеждно“, коментира Александър Ходаковский, командир на донецкия батальон „Восток“. По-рано доброволците на Донецката народна република в Мариупол съобщиха за опит на въоръжените сили на Украйна да излязат от обкръжението.

Александър Ходоковский, командир на чеченския батальон „Восток“

„Всичко се случи около 2 часа сутринта. В района на завод “Илич” украинските националисти и войници формираха колона от почти 30 единици най- различна бронирана техника и се опитаха така да напуснат града“, каза Александър Ходаковский, командир на донецкия батальон „Восток“, който участва в Мариуполската операция.

Той добави, че врагът се е опитал да се маскира. „Прибегнаха до тактически трик: поставиха нашите идентификационни знаци върху оборудването си, като са вярвали, че така ще ги сметнем за свои. Но фактът, че колегите от руските части са ги наблюдавали денонощно от въздуха, не са го взели предвид “, уточни събеседникът.

Ходаковский каза още, че при опит да напусне града, конвоят е бил спрян. „В резултат на това целият личен състав на нацистите и украинската редовна армия от машините се е разбягал. Половината са застреляни около машините, а останалите сега ги ловим един по един. Цялата им техника остана под наш контрол. Това са и танкове, и самоходни оръдия, и леко бронирани машини“, разкри командирът на батальон „Восток“.

В същото време, според Ходаковский, е рано да се говори за приключване на операцията в „Азовстал“. „Работата продължава. На места е доста трудно, защото не във всички райони на огромното предприятие противникът е готов да се предаде. Но самият факт, че няколко бригади морски пехотинци вече се предадоха, а снощи нац. батальоните направиха крайно наивен и следователно отчаян опит за излизане от обкръжението, предполага, че бойците от „Азовстал“ вече считат положението си за безнадеждно. Така че нашата задача е методично да довършваме работата на място. И ще отделим толкова време за прочистването, колкото е необходимо. За никъде не бързаме“, заключи Ходаковский.

Припомняме, че в понеделник ръководителят на базираната в Донецк хуманитарна група „Ангел“ Алексей Смирнов първи съобщи, че част от въоръжените сили на Украйна са се опитали да излязат от обкръжението в Мариупол. Най-малко 1500 украински бойци все още се сражават в района на местния завод “Азовстал”, каза Денис Пушилин, ръководител на ДНР.

Отново вчера бойците от 36-та бригада морска пехота на въоръжените сили на Украйна в Мариупол се оплакаха, че нямат възможност да се съпротивляват повече, ресурсите им са изчерпани, повечето от личния им състав е избит или ранен.

„Повече от месец украинските бойци се биеха без попълване на боеприпаси, без храна, вода и загиваха. Мъдрите ни генерали в Киев ни съветваха да си набавяме боеприпаси от врага. Бавно свършваме. Ранените съставляват почти половината от бригадата. Тези, които не са с откъснати крайници и могат да ходят, продължават да се сражават“, се казва в съобщението на бригадата, публикувано в социалните мрежи.

„Никой вече не иска да комуникира с нас, защото властта в Киев вече ни е отписала. Днес вероятно ще бъде последната битка. По-нататък – следва ръкопашен бой. Смърт за някои от нас и плен за други“, се казва в изявление на бригадата. Командирите на бригадата обвиниха президента на Украйна Владимир Зеленски, че ги е предал и жертвал.

По-рано ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров съобщи, че Мариупол е освободен от украинските националисти на 98%“. Той добави, че скоро Мариупол ще бъде освободен на 100%: „Основните задачи са изпълнени, само „шепа бандеровци останаха недовършени, но съвсем скоро и тях ще оправим… И после тръгваме към Киев“, написа той в профила си в социалната мрежа „Телеграм“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

    • Ама и ти си един наивник на средна възраст и май доста над средната, да ти кажа.

  1. Лесно е да се каже „очистваме“ а колко млади живота стават жертви. И целият този ужас дълго и старателно подготвян от брадърите. Сега тестват всичките си нови дронове в Украина срещу Русия, както и оръжия за сваляне на дронове и всичко това за да могат понататък да захранват своя военно промишлен комплекс с поръчки за милиарди. А ние абсолютните ахмаци им наляхме милиони за виртуални изтребители, и сега искат други пари. Такава наглост и арогантност може да има само един народ този, който се е разпрострял в четири континента.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *