Ето защо руската армия не щурмува обсадените украински градове:

В специален коментар военен експерт обясни действията на руските въоръжени сили за освобождаване на градовете в Донбас и Украйна от неонацистите

По време на военната кампания на руските въоръжени сили в защита на ЛНР и ДНР те не щурмуват големите украински градове. В тях командват неонацистки батальони, които са ги превърнали в крепости и държат жителите им вътре като заложници и жив щит. Редовната украинска армия им се подчинява. Но на руските въоръжени ссили им е заблранено да щурмуват тези нацистки цитадели.

Това е заявил Иван Коновалов, военен експерт, политически анализатор и директор по развитието на „Фондация за технологична помощ в XXI век“, съобщават световните издания.

Той отбеляза, че всяко щурмуване на гъсто населени градове ще доведе до мащабни жертви сред цивилното население.

„Това е нещото, което спира руската армия директно да атакува и е в същността на руската стратегия. Руският войник, за разлика от неонацистите от другата страна, които се крият зад деца и жени, не може да щурмува и бомбардира градове“, казва експертът.

В коментара си той обяснява настоящата стратегия на руските въоръжени сили за освобождаване на градовете в Донбас и Украйна от неонацистите.

Според него руските военни ще стесняват обръча около всеки от обсадените градове бавно и постепенно, съчетавайки военните си действия с непрекъснато отваряне на коридори за евакуация и хуманитарни доставки за населението в овладените райони. Руските въоръжени сили прилагат тази тактика с ясното съзнание, че противниковата страна е пред изчерпване на боеприпасите, храната и медицинските консумативи.

„Идеята е да се предадат. Нападението е най-лесното решение. Но те държат стотици хиляди и милиоони жители като заложници, чиито животи трябва да бъдат спасени“, подчертава политическият анализатор.

И добавя, че сред гарнизонните защитници на повечено градове в Южна и Източна Украйна нацистките батальони са не повече от 10 %, но тъкмо те държат властта и инициативата в украинските въоръжени сили и убиват всеки украински войник, който не им се подчини. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *