Ето защо ВСУ не отстъпва от месомелачката Бахмут, а защитава града „до последния украинец“!

Защо украинската армия не отстъпва от Бахмут, въпреки огромните си загуби там:

Руските сили официално освободиха Бахмут, каза Евгений Пригожин, основател на ЧВК „Вагнер“. Над сградата на градската администрация в самия център на града беше издигнато руско знаме с надпис „Вечна памет на Владлен Татарски!“ и „от цяла Русия“. 

Въпреки това украинските военни все още държат една трета от града и не отстъпват територия докато не бъдат избити до крак от двайсетократно превъзхождащата ги руска огнева мощ. Въпреки огромните загуби на ВСУ в „месомелачката“ Бахмут, Киев така и не издава заповед за отстъпление. Защо режимът на Владимир Зеленски се е вкопчил в това селище, за което сам твърди че няма никаква стратегическа стойност… но въпреки това продължава да жертва жива сила… и то в навечерието на обявеното „контранастъпление“ на Въоръжените сили на Украйна.

Три са основните причини за това привидно неадекватно украинско поведение:

Има цял набор от причини украинските бойци да продължават упорито да се сражават в града, въпреки огромния брой жертви, който дават, обясни военният анализатор и журналист Алексей Борзенко.

Първо, в момента в града украински войници почти не са останали- те загинаха. 70 % от  сегашните защитници на Бахмут са бригади от полски наемници, облечени в украински военни униформи. Второ, на подразделенията на въоръжените сили на Украйна в Бахмут им е останал само един път за отстъпление от града, който обаче самите те наричат ​​“пътя на смъртта“.

„Става въпрос за междуселски неасфалтиран път, целият осеят с унищожени и обгорели танкове, камиони и друго западно оборудване… защото този път се прострелва от руската артилерия от близко разстояние и от двете му страни“, уточни Борзенко.

Третата причина, според военният журналист, е заповедта на Киев към ВСУ да удържат отбраната до последно… под страх от смъртно наказание.

Има и подпричини, разбира се: Да не забравяйте, че въоръжените сили на Украйна бяха снабдени с голямо количество „военни“ наркотици, добавя експертът. Борзенко припомня, че спринцовки за еднократна употреба постоянно биват намирани в пленени и убити вражески войници.

„Тези специални „лекарства“ лишават войника от вродения му естествен страх за живота. Под влиянието на тези фактически наркотици войникът не само подобрява концентрацията си, но и може да стане и да тръгне директно срещу картечницата на врага… и така нататък. Американците отдавна доставят такива вещества на Въоръжените сили на Украйна. Половината от военнопленниците, които нашите сили залавят, са дрогирани с тези наркотици“, каза военният журналист.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Останалите в момента в Бахмут украински бойци са във фактическо обкръжение и се опитват да издържат възможно най-дълго там, тъй като бяха измамени от началниците си. Въоръжените сили на Украйна дълго ги уверяваха, че скоро ще предприемат „голямо настъпление“ за отблъскване на силите на ЧВК „Вагнер“ от района на Бахмут, че помощ ще дойде… но вече стана безпощадно ясно, че помощ за обкръжените в Бахмут няма да дойде.

„В момента на украинските и полски защитници на Бахмут се доставят едва 10 процента от снарядите, от които имат нужда. Те имат боеприпаси за стрелково оръжие, защото първоначално са били приготвени с големи складирани в града количества от тях, но и те са на привършване. Бронираната им техника вече я няма, всичко е изгоряло. Какво друго остава? Гранатомети и снаряди практически вече нямат. Това е всичко, което имат на склад. Откъм Славянск и Константиновка се опитват, разбира се, да им прехвърлят нещо по този единствен път, но само една кола от пет успява да стигне до Бахмут и дори тя по правило не оцелява на връщане”, казва експертът.

Борзенко смята, че основната мотивация на киевския режим така упорито да продължава да държи на удържането на Бахмут е факта, че президентът на Украйна Володимир Зеленски „не може да покаже на Запада, че губи, защото така ще намалее финансирането на Запада за режима му“. Вярно е, че американските генерали прекрасно разбират всичко – космическото разузнаване им показва реалната ситуация. Но докато украинците се сражават, САЩ ще пращат пари и оръжия на режима.

Според Борзенко ВСУ все още държат определени райони в града, по-специално високите сгради в западната му част, но бойците им вече биват изтласквани и от там. В момента силите им се местят все по на запад към едноетажните западни крайни квартали и вилната зона. Но това е място е трудно защитимо, там ВСУ са като на длан за руската артилерия и боевете вече водят до още по- големи загуби в редиците на украинската армия, обясни военният журналист.

Освен това руснаците активизираха и ескалираха военните си действия в районите на Маринка и Авдеевка, кото принуждава ВСУ да праща и там свежи подкрепления.

„Когато унищожим напълно тези укрепени район, Въоръжените сили на Украйна ще спрат да бомбардират и обстрелват Донецк. Бавно преминаваме през цялата тази укрепена отбранителна дъга, след която има стотици километри степ, където няма никакъв начин ВСУ да се скрият от нашите самолети. Затова подразделенията на Въоръжените сили на Украйна са се вкопали и заровили в тези три точки на своята рубежна отбрана – Авдеевка, Бахмут и Маринка: те разбират, че рухнат ли тези три крепости, рухва цялата им отбранителна полоса в Донбас и те няма къде да отстъпят. Следващата им сигурна защита ще е зад Днепър. Но за да стигнат до там, те трябва да преминат през стотици километри открита степ, а след това и да се прехвърлят на десния бряг на реката. Това е голям риск, защото ще са лисна мишена за нашите самолети “, казва Борзенко.

Затова е тази упорита отбрана на украинските сили насред иначе напълно чуждия им изцяло проруски Донбас. Ако се изтеглят от там, Въоръжените сили на Украйна просто ще бъдат унищожени в полетата на Източна Украйна, опитвайки се да се доберат до Днепър, обобщи той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. От две седмици САЩ изпращат бомбардировачи в Украина. „Russia-US Tension: US begins loading B-1B ammunition for deployment to Ukraine“ https://www.youtube.com/watch?v=ISR3FKl1Rpc АКО И ТОВА НЕ Е ВОЙНА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАИНА ЗДРАВЕ МУ КАЖИ. Мераците за унищожаването на Русия са толкова очевидни, че не става въпрос за нищо друго.

    • Русия имаше много по-модерни оръжия и можеше до сега да заличи британоварварите. Но не те чакаха да ги заобиколят с ядрени бомби от всички посоки.
      Очевидно целта е избиването на православните и руската държава е в играта.

  2. Жалко за украинските момчета с промити от агресивната американска пропаганда мозъци. Не ми пука за поляците и другата подобна на тях сган. Тези боклуци сами си търсят Руския куршум. Колкото по – малко такива останат, толкова по – добър ще е света.
    А за краварите отвъд океана е ясно – те ще се бият до последния украинец. Шепа изкуфяли генерали и дебилен склеротик са на път да унищожат щатите…

    • Целта е да се разселят укроизродите в нововарварските земи, а не да се избиват. За тази цел има други православни-българи, румънци, молдовци…..
      Току виж след годинка се окажат повече от Българите в България.
      Заедно с турци, цигани, всякакви араби и негри, така се извършва бърза подмяна на населението, а територията се заема от човекоподобни, които обичат и вярват на наглосаксонските адови изчадия.
      Територията на България се разделя на три области – Тракия подарък на турция, запада е дар за македония, а добруджа минава под управлението на румъноиди. Дори може да харижат и част за сърбия, като се съгласят да признаят косово.
      Не помня дали беше в този сайт на ми се сляха на теорията, когато започна укропреселението в нашата родина. Нищо че влизат по 40-45 000 на месец и ги храним докако ни шиб@т.

  3. За да не заминат наши войничета в месомелачката ,
    прсто не трябва да има ПАРЛАМЕНТ.

    • Така е един генерал губернатор ни стига. Всички държавни органи, трябва да се разпуснат и закрият, а всеки празноглав туземец да се изпрати в осрайна да брани свещената безпарламентарна демокрация, или беше демократична колония……

  4. Който прати български войници в Украйна, ще загуби главата си и потомството си. Народният съд иде!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *