Фон дер Лайен обяви, че Си Дзинпин ще се обади на Зеленски, когато му дойде времето

Фон дер Лайен се включи в срещата на френския президент Еманюел Макрон с китайския президент Си Дзинпин по-късно. Очевиден психологически трик, на който са я посъветвали нейните пиари. Нелеп и повърхностен опит.

Китайският президент Си Дзинпин заяви, че кризата в Украйна все повече се затяга, намалявайки шансовете за постигане на мир.

„Кризата в Украйна се затяга и ще е сложно да бъде разрешена“, заяви Си след среща с френския президент Еманюел Макрон и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Пекин в четвъртък.

Макрон и Фон дер Лайен не скриха, че една от целите на визитата им в Китай е да убедят Пекин да посредничи за постигане на мир.

Според председателя на Европейската комисия китайският президент е изразил готовност да разговаря с украинския президент Володимир Зеленски, „когато времето и условията са подходящи“.

Зеленски неколкократно призова Си Цзипин да се чуят, след като китайският президент разговаря надълго с Владимир Путин в Москва преди две седмици.

„Беше интересно да чуя, че президентът Си Цзинпин потвърди желанието си да разговаря, когато условията и времето са подходящи“, каза Фон дер Лайен по време на пресконференция в Пекин, отбелязвайки, че това е „положително развитие“.

Председателят на Еврокомисията каза, че е призовала китайския президент да се свърже със Зеленски.

В нелепа реч непосредствено преди визитата в Пекин Фон дер Лайен обвърза бъдещите отношения между ЕС и Китай с позицията на Китай спрямо войната в Украйна.

След срещата със Си Дзипин Фон дер Лайен каза, че „трябва да има справедлив мир и пълно зачитане на Хартата на ООН и международното право“, като и ЕС, и Китай има с какво да допринесат за постигането им.

Очаква се следващата седмица в Китай да пристигне и върховният представител по външната политика на ЕС Жозеп Борел за по-конкретни разговори. Миналият месец Борел заяви, че партньорството между Москва и Пекин има граници, въпреки официалната реторика на двете страни, която твърди противното.

Разделяне или намаляване на риска

Търговските отношения между Европейския съюз и Китай са все по-дисбалансирани, каза още Фон дер Лайен, подчертавайки, че за ЕС остава приоритет да защити своите интереси, за да осигури равни условия.

„Не виждам отделянето на Европа от Китай като жизнеспособна или желана стратегия. Но също така виждам редица рискове, с които Европа трябва да се справи. Така че в тази светлина – и в настоящата геополитическа среда – е по-важно от всякога европейци и китайци да разговаряме помежду си и да поддържаме отворени линиите за комуникация„, каза Фон дер Лайен.

Тя посочи, че Европа е най-големият експортен пазар на Китай, а китайският е трети за европейските производители и затова двете страни трябва да се „справим с някои критични дисбаланси в нашите икономически отношения“.

Източник: Дневник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. А ПУТИН ДАЛИ МИСЛИ ТАКА?! ТЪПАНАРКА! ТЯ МИСЛЕЛА,…С ПУ….А СИ!

    • Ивче,аз казвам така-Кога ти вълнясат носа и ушите от оная работа файда няма!
      Така, че минало й времето тая спаружена слива да може да мисли!Тя с нея дипломация не може да прави вече!

  2. Тия двама слуги на сащ са нелепи. Няма какво да предложат, от тях нищо не зависи, може да преговаря някой равностоен, примерно Сорос или Ротшилд. С тия паляци нвма какво да де обсъжда, дошли са да пробутват измами и шано.

  3. РУСНАКЪТ ДОБРОДУШЕН,ПОВЯРВА НА ХРИСТИЕВДСИЕ;ЕННСТЗАПАДНИТЕ ЦЕНОСТИ В МИНСК,АТОБИЛОБУЛОМАЧ…

    КИТАЕЦА НЯМА ДА СЕ ЛАЖЕ!

  4. Тези западни ,,Държавни глави и дипломати“ ако могат да се нарекат такива,как могат да отиват на важни разговори неподготвени. Такова чудо до сега в световната дипломация не помня.

  5. Голяма грижа им е това Укрландия. Като видяха че всичките пушкала на Европа, Америка, Австралия и Нова Зеландия, Канада и Южна Корея не могат да я спасят, че най-свястните им момчета си отидоха бадева, сега се юрнаха да кандардисват китаеца не толкова да стои настрана, сякаш Русия не може сама да се справи с укрите заедно с железарията на половината свят, а по-скоро да не би Китай (както Западът наема и праща наемници) да реши, че може да поощтри няколко милиона „туристи“ с петолъчки на шапките, да разгледат забележителностите на Киев и Лвов. А те са чували, че и във Варшава има какво да се види, че и оттатък. Абе в кратуната поне на франсето не се ли мярна нещо като „мисия невъзможна“, нещо като „къде и аз съм тръгнал с моите обувчици 36-ти номер при големите батковци“? Къде ти? И той завалията реши да се откопчи за кратко от неговата кротка баба, а сега предимно трябва да внимава, че е помъкнал друга, още по-размъкната, но за сметка на това бясна и кръвожадна вампирясала вещица. Дали някой му я притури в багажа или сам я помъкна за прикритие (сякаш той е доброто ченге) не се знае, но напъните на Микрото да изглежда значим, голям и важен не кореспондират с лекия куфар, с който е тръгнал,с износен стар имперски костюм непочистен от носталгична прах от миналото.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *