ЕС официално Заплаши България: Ако Спрете приема на Бежанци – Изключваме ви от Съюза!

бежанциМинистър председателят на Италия Матео Ренци размаха пръст на  източноевропейските държави и ги заплаши, че ЕС ще им спре парите за развитие, ако не приемат достатъчен брой бежанци.

ЕС е съюз на общата отговорност. Не може едни държави да се пукат по шевовете от мигранти, да отделят средства, да строят лагери и приюти, да ги хранят, да им търсят работа, а други да го удрят на национализъм и да затварят границите си. Или сме едно общо европейско семейство, седим на една и съща маса и поделяме едни и същи отговорности, или се делим на хуманни и нехуманни роднини. И тогава – нехуманните да се махат от общата трапеза!!!

В този свят не може да ядеш без да плащаш, не може непрекъснато да искаш, а нищо да не даваш, категоричен е Ренци. Като  „Няма да приемате бежанци – ние пък няма да ви даваме пари и ще ви изключим от Европейския съюз“! Това да го очаква всяка източноевропейска държава! На дневен ред са страните от Вишеградската четворка, но Гърция и България да следят внимателно какво ще се случи и да си пратя изводите! Сега тези държави внасят най-малко пари в общия бюджет на Съюза, взимат най-много по различни проекти и не проявяват грам разбиране, че се намираме в хуманитарна криза и трябва да помогнем на хора в беда. Вместо да дадат своите идеи как да се справим с кризата, те затварят границите си. Тогава и ние ще затворим нашите кесии за тях, каза ядосано  Ренци, цитиран от Ройтерс по време на  срещата на високо равнище на ЕС в Брюксел. Думите на Ренци бяха подкрепени с бурни аплодисменти от повечето представители на западните държави – членки на съюза.

Принципно премиерът на Италия е прав, но само донякъде.

Чехия, Полша, Унгария и Словакия си носят наследството от СИВ, но тогава те бяха най-богатите страни в соц. лагера и стандартът им на живот беше висок. Когато влязоха в ЕС, този стандарт не се повиши а напротив – понижи се.

Те станаха бедни окъсани придатъци на Европейския съюз, смаза ги икономическа криза, животът им се промени към по-лошо. На тях от ЕС също даваха пари за магистрали и инфраструктура, но в сравнение с останалите страни на запад бяха като мизерните крайни квартали на богат град, които хората не показват на гостите си.

Още по-страшен е проблемът у нас в България. Макар че не сме предмет на крайни критики заради вечно надупената позиция на правителството ни, ще е доста трудно да поемем своята квота от бежанци.

Народът недоволства и с право. Не може един български пенсионер да получава 200 лева пенсия, а един бежанец – 600 лева издръжка. Не може децата в домовете да се издържат със смешни пари, детските на една работеща майка да са 37 лева на месец, а на едно емигрантско дете да се полагат 600 лв.

Безумната политика и малоумни директиви на ЕС доведоха до следния парадокс – ние, българите се превърнахме в бежанци и хора на помощи в собствената си страна… но дискриминирани от закона бежанци!

Ненапразно вече няколко граждански организации у нас са подели кампания българите да поискат статут на бежанци в родната си държава. Тогава ще имаме много повече права и средства за оцеляване, отколкото със сегашния си статут на обикновени граждани.

Точно това не могат да разберат Големите от ЕС.

Страните от Вишеградската четворка и българския народ не сме против бежанците от липса на хуманизъм, а просто от бедност и страх за залъка хляб.

Българите живеем на ръба от 26 години, а сега някой ни побутва направо към пропастта.

И този „някой“ рано или късно ще си плати!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

37 коментара

  1. Ще ни го накривят, като ни изключат от ЕС. Голям келепир като сме в ЕС. 26 години става от лошо по лошо.

  2. Е след като ни заплашват?Какво ни остава на нас??!!Освен да ги превозваме до Италия и другите евро държави и да си правят каквото искат.Т о е лесно тези който пазят границата на евросъюза да се оправят без подкрепа.

  3. Никаква полза от този съюз.Както беше и със СИВ бедни си бяхме и по-бедни станахме в ЕС.Какво беше преди 1989г имаш пари а нищо по магазините.Какво стана след 1991г магазините се напълниха със стока незнайно от къде и как??????а нямаш пари да си позволиш да си купиш един по-сносен хладилник.по време на СИВ и пиле не можеше да премине нашата граница, а сега и керван да мине няма да се забележи???И затова е по добре да си превозваме мигрантите до западна европа като си плащат на нас следователно ние забогатяваме не се притесняваме от епидемии и разни други.И най-вече атентатите при който наистина загиват невинни хора.Възмутен съм след като ни накараха от НАТО да си съкратим численоста на армията и въоражението което имахме в замяна на това не ни дадоха нищо тяхно безвъзмездно.Хвала на нашите ръководители.А сега и друга националност да ни охранява въздушното пространство е това е вече лудост или безотговорност от страна на депутати или са получили своето възнаграждение от където трябва?????Какво ли още ни очаква ????

  4. Напротив ЕС – много добре разбират това -но искат да ни държат подтиснат и, да ни е нисък стандарта за да могат те да привличат кадърните да работят за тях, а некадърните да си стоят в България – това е ние трябва да сме на по-ниско ниво в ЕС.

  5. хахах кой е хуманен и кой не :D Та нали ние с нашата нехуманност храним малциства години наред , та нали помагащата ни европа ни яде икономиката :D Да го ДУХА РЕНЦИ ЛИ Е МЕНЦИ ЛИ Е КЪВ Е

  6. Ние не им искаме ЕС…каква полза ,че сме в ЕС…
    Меркелката си покани бежанци да си ги посреща… Какво ни ги натрисат…
    Ние ще си направим съюз на балканите… Българи,сърби,македонци,гърци,румънци,унгарци,поляци,чехи….ние сме славянски народи и не искаме да сме с тия извратеняци-гейчета…

  7. Моля Ви, изключете ни още сега!!!
    Моля Ви!!!
    Искам свобода и достойнство, а Вие сте далеч от тях.
    Болшевиките са крадци и лъжци, но Вие ги надминахте многократно!!!
    Изхвърлете ни като мръсни котета от Вашия ЕС, много Ви моля!!!

  8. аз не съм гей и не искам ЕС,следователно затваряне на границите и далече от ЕС!!!

  9. Дръжте си бежанците и ни изключвайте!Нито вас искаме, нито бежанците!!!!!

  10. С най-голямо густо, майна ще се отървем от скапания европейски съветски съюз. Не им искам парите на тези негодници, но не искам нито един ислямски изрод в Родината си. Нито един.

  11. Политиците няма да могат да крадат като им спрат европарите

  12. … „В този свят не може да ядеш без да плащаш, не може непрекъснато да искаш, а нищо да не даваш, категоричен е Ренци.“ … ЕЙ, РЕНЦИИИ! … АМИ, ПРЕСЕЛНИЦИТЕ – МИГРАНТИ, НА КОЙ СВЯТ СА, БЕ, „ШЕФЕ“?! … „Вместо да дадат своите идеи как да се справим с кризата, те затварят границите си.“ … Е, ПРОТИВОРЕЧИШ СИ, МАТЕЙЧО! … ИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ ДАВАТ ИДЕЯТА, ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦИТЕ НА ЕС, НО ВИЕ Я ОТХВЪРЛЯТЕ И ПРИЕМАТЕ ДИКТАТЪТ НА МЕРКЕЛ И ЮНКЕР, НАЛИ, РЕНЦИ! … П.С. … И МАЙ, СТАВАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ, ПОДКРЕПЯЩИ ИДЕЯТА – СЪЮЗ НА БАЛКАНИТЕ, ВКЛЮЧВАЩ ТОЧНО ТЕЗИ, КОИТО ТРЕТИРАТЕ КАТО ХОРА „SECOND HAND“, МОЛЯ! … *“Българи,сърби,македонци,гърци,румънци,унгарци,поляци,чехи, словаци ….ние сме славянски народи и не искаме да сме с тия извратеняци-гейчета …“*

  13. Ебете си майката , евро-педераси ! Ние можем без вас , дори ще сме много по-добре , но вие не можете без нас !!!

  14. по добре сега да ни изкючат,те винаги ще ни изнудват,ако не направите това,ако не направите онова ще ви изключим-ами давайте

  15. Ха де! Ще ни изключат, ама друг път. Откъде ще смучат евтина работна ръка и безплатни военни бази

  16. Ами нека ни изключат от евросъюза, нека друга страна стане гранична за съюза и да се оправят с гостите си от каменната ера, които сами си поканха и ги гледат с любов и милосърдие, а нас ни гледат с отвращение….

  17. Предното тролско агитиране аман от платени комунистически издънки,Какви небивали простотии се пишат че чехите обеднели в европейския съюз,а пьк били богаги в СИВ,Другари русофилски тролове отдавна границите ни са отеорени и голяма част от българите могат да пътуват свободно еъпреки че наще комунисти направиха всичко възможно да не тръгнем по пътя на пазарната икономикс.крадйки и парите по европйски програми,Всеки може да види разликстс в икономически и културен напредак в бившите страни от от руската соц.окупация.На руснаци или говорене на руски обръщат гръб сърдито.

  18. мамка му и жабарска! Ядем без да плащаме! Когато ядоха от баницата на арабския свят с петролните си компании не видяхме и парче! Сега като им припари под либералогъзките задници – ние да сърбаме попарата на бежанците. Така защитаваха и правата на нашите цигани.Пък ни ги изпратиха от Франция обратно ,че и билети им купиха ,че и по 300 евро има дадоха! Ние ще натоварим заедно с бежанците и мангалите и ще им ги пратим с една сериозна влакова композиция превързана с панделка с надпис „ПРЕЗЪНТ ФОР Ю“

    • МИ ТЯ МЕРКЕЛ ОТДАВНА НЕ Е ВИЖДАЛА МЪЖ ТА ТАЛИБАНИТЕ ЩЕ И СЕ СТОРЯТ КАТО КОЛЕДНИ ЕЛФИ.

  19. Скандално! От хостинг-компаннията заплашиха, че ще ви изключат, ако не спрете да ръсите лъжи :)

  20. Този тъп италиянец не чувствали че много се изхвърля ние също внасяме нашата лепта в ЕС.Ако пък и другите държави искат да го направят Не могат да уплашат българския народ а само някой политици които им се кланят до земята.

  21. ХМММ ЧЕ НЕКА НИ ИЗКЛЮЧАТ ДЕ АМА НЕ ИМ СТИСКА.ПОМНИТЕ ЛИ СЛУЧАЯ С ГЪРЦИЯ КАК БЪРЗО ИМ ОМЕКНАХА КАПАЧКИТЕ НА ТЕЗИ ДЕБИЛИ В ВС КОГАТО ГРЪЦКИЯ НАРОД ЗАЯВИ ЧЕ ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ ОТ ЕС??? ЧЕ НЕКА НИ ИЗКЛЮЧАТ ДЕ, ЖИВЕЛИ СМЕ ПО ДОБРЕ ПО ТАТОЕО ВРЕМЕ И ДО КАТО БЯХМЕ С РУСИЯ ОТ КОЛКОТО СЕГА ДЕТО НАД 2,5 000000 БЪЛГАРИ ИЗБЯГАХА ОТ ГЛАД.ПРОНЛЕМЪТ Е ЧЕ НЯМАМЕ ИСТИНСКИ ДОСТОЙНИ ПОЛИТИЦИ А САМО НЯКАКВИ ЖЕНСКИ ОРГАНИ ЗА ПОПУЛАЦИЯ.РУСНАЦИТЕ СА НИ ПОМАГАЛИ ВИНАГИ,А И СМЕ ЖИВЛИ ПО- ДОБРЕ С ТЯХ.ТАКА МР ЧЕРНИЛКИТЕ ДА СИ ГИ ПРИБИРА РЕНЦИ ТЕ И БЕЗ ДРУГО В ИТАЛИЯ СА ЧЕРНИ КАТО КЮНЦИ НА ПЕЧКА ЦИГАНСКА ЛЮБОВ ТА ЩЕ ИМ ОАСНАТ ИДЕАЛНО ТЕЗИ МАЙМУНИ И АБОРИГЕНИ.НЕКА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЧЕРНИЛКИ ОТ АФРИКА И СРЕДНИЯ ИЗТОК ДА ИДАТ И В АМЕРИКА ЗАЩОТО АМЕРИКА ИМ СЪЗДАДЕ ДИСКОМФОРТА НА ВСИЧКИ АРАБСКИ ДЪРЖАВИ ЗАЩО ИДВАТ В ЕВРОПА, ДА ВЪРВЯТ В САЩ ИНПРЕЗИДЕНТА НА САЩ МАЙМУНА ПРИ ТОВА ЧЕРНА,НЕКА СИ ПРИБЕРЕ СЪБРАТЯТА И СЕСТРИТЕА НИЕ СМЕ СИ БЯЛА ДЪРЖАВА И Е ЯРЕМЕ ДА СМЕ С БЕЛИТЕ СИ РУСКИ СЛАВЯНСКИ БРАТЯ А НЕ С ЧЕРНИ МАЙМУНИ ИНАЧЕ ЩЕ СТАНЕ ТАКА ЩЕ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ЕРНИЧЕСКОМПРОЧИСТВАНЕ ОТ КОЕТО.ИНТЕРЕС ИМАТ САЩ И ОСТАНАЛИТЕ ТРИ ГПЛЕМИ СИЛИ В ЕВРОПА ОТ ВОЕННИЯТ БЛОК НАТО.

  22. ЗАЕДНО С ТАЛИБАМИТЕ ДА ИМ ПРАТИМ И ЛИБЕРАЛИ КАТО МАШИЯТ ИСТИНСКИ ПЪРВИ МЪЖ ТА ДА ВИДЯТ КАКВО Е ИСТИНСКИ КОМАНДИР С ФАЗАНОВО ПЕРО НА ШАПКАТА…

  23. Изключете ни веднага от ЕС, от НАТО също! Стига надупени български задници, соросоидите просто няма от какво да ни пазят! Русия никога няма да ни нападне, от там няма заплаха! В НАТО сме, за да ни използват и за да се разполагат тук като у дома си.

  24. „СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА“ И КАК ДА ПОВЯРВАТ, КАТО БОЙКО БОРИСОВ ПОСТОЯННО СЕ ХВАЛИ КАК СЕ УВЕЛИЧАВА БВП , КОЛКО СМЕ ДОБРЕ,КАК СЕ РАЗВИВАМЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИЦИЙ И ….И КАК ТИЧА КАТО УЧЕНИЧКА ЗА ВСИЧКО ДА ПИТА ЕС,КАТО ЧЕ ЛИ ТЕ СА ГО ИЗБРАЛИ ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ А НЕ БЪЛГАРИТЕ !!!!!!!. ДРУГАТА СТРАНА НА ВЪПРОСА Е,ЧЕ НА НАС НЕ НИ БЕШЕ МЯСТОТО ТАМ.С „ПОМОЩА“ НА СОЛОМОН ПАСИ И ЦАРЯ И НАЙ ВЕЧЕ СЪС СТРАТЕГИЧЕСКОТО СИ ГЕОГРАФСКО ПОЛОЖЕНИЕ БЯХМЕ ПРИЕТИ ПО …М И Л О С Т -БЕЗ УВАЖЕНИЕ.

  25. ОТ НАПИСАНОТО ТУКА В БОЖИТЕ УШИ, ДАНО , АЗ ДЕНОНОЩНО СЕ МОЛЯ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО- СКОРО ДА СЕ МАХНЕМ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. А ДАНО НЕ МИ ТРЯБВАТ НИКАКВИ ЕВРОПЕЙЦИ И ЕВРО СУБСИДИИ ИМАМЕ СИ ВСИЧКО КАТО РЕСУРСИ, САМО ТРЯБВА ДА РАЗВАЛИМ КОНЦЕСИИТЕ И ДА СИ ВЗЕМЕМ ТОВА КОЕТО Е НАШЕ ПО ПРАВО. АКО МОЖЕ още В СЛЕДВАЩИТЕ 20 минути да ни сключат от Еверопейския съюз ще е най – добре за нас българите. Долу Европа, Турция и Америка, искам независима и свободна България., спазваща неутралитет подобно на Швейцария.

  26. ОТ НАПИСАНОТО ТУКА В БОЖИТЕ УШИ, ДАНО , АЗ ДЕНОНОЩНО СЕ МОЛЯ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО- СКОРО ДА СЕ МАХНЕМ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. А ДАНО НЕ МИ ТРЯБВАТ НИКАКВИ ЕВРОПЕЙЦИ И ЕВРО СУБСИДИИ ИМАМЕ СИ ВСИЧКО КАТО РЕСУРСИ, САМО ТРЯБВА ДА РАЗВАЛИМ КОНЦЕСИИТЕ И ДА СИ ВЗЕМЕМ ТОВА КОЕТО Е НАШЕ ПО ПРАВО. АКО МОЖЕ още В СЛЕДВАЩИТЕ 20 минути да ни изключат от Еверопейския съюз ще е най – добре за нас българите. Долу Европа, Турция и Америка, искам независима и свободна България., спазваща неутралитет подобно на Швейцария.

  27. Аз излизам от Ерейският съюз! От тия никаква полза за нас няма, но направиха милиардери и милионери много паразити на постовете в държавната администрация… Каква ми е ползата, че сте давали пари, като ги крадат, пердън усвояват паразити на разни постове? НИКАКВА! Ами и да не съм и да съм в ЕС нищо не печеля. Но като не съм, поне ще зная, че номенклатурата бюрократи, които ме прецакват са по-малко. Местните са доста, а и Брюкселските не са малко… А бюрократ къща не храни, само своята….

  28. С удовлетворение прочетох всички постове.
    Благодаря Ви мили хора!Нека винаги сме така единомислещи и задружни.Така няма кой да ни бутне.Не съм нито за едни ,нито задруги,но:
    Знам,че когато бяхме под опеката на Русия,нямаше глад,страх,студ и все такива.Имахме икономика ,войска и спокойствие за утрешния ден.Може да не сме яли банани,да не сме пили кока кола,но пък си имахме круши и лимонада.
    Може да нямахме право,да излизаме извън България,но и сега колко го правят/освен тези,измизерували еднопосочен билет/.Аз искам да живея и работя и да допринасям за моята си страна.
    Нямаше,да мислим така,ако ЕС не ни беше навел и отнел ей тия дребнички нещица.Колко му трябва на човек?!!

  29. Обещавам да работя за Евросъюза напълно безплатно. Ще превозя всеки емигрант от родния си град до първа европейска граница напълно безплатно и ще му дам храна за един ден когато напусне България. Ренци че е тъпанар, тъпанар е. Защо бедните емигранти не искат да остават тук в България? Ние какво да ги правим? Искат при Ренци и Меркел и това си е. Ще им го дадем – при това безплатно. Аз предлагам, Динко (знаете за кой Ви пиша) зе министър на евроинтеграцията!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *