Ердоган се Изгаври с Борисов: България Много СГРЕШИ с „Южен поток“… и то в наша полза! Виж Тук:

„Заради отказа на България от газопровода „Южен поток“, сега Турция ще разпределя природния газ за Европа – и руския, и азерския“, похвали се днес Реджеп Ердоган в свое тв. интервю. Турският президент определи решението на България да се откаже от строежа на газопровода като „огромна грешка, от която страната му се възползвала.

„България сгреши и то в наша полза. Затова сега Европа ще купува от нас“, заяви със задоволство Ердоган.

Сега Турция не просто ще разпределя газта за Европа, а ще определя и цената, на която ще ни я продава. Защото в договора между Русия и Турция, ясно е записано, че Анкара има ексклузивните права да продава руския газ от „Турски поток“, на каквито цени пожелае. И тъй като не е в ЕС, няма изобщо да се съобразява в това с разните му там брюкселски институции.

Ето такъв е резултатът от гербаджийското саботиране на руските енергийни проекти, които първоначално бе предвидено да се осъществят в България. Провали ги лично Бойко Борисов по заповед на ЕС и САЩ. Под натиска на Запада, управляващите от ГЕРБ отмениха един по един мега- проектите, които трябваше страната ни да осъществи съвместно с Русия- нефтопровода „Бургас- Александруполис“, газопровода „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“.

И какво се случи накрая? САЩ ивасалните му бюрократи от ЕС вкараха не само България, но и цяла Европа в лапите на Ердоган. Именно затова Германия и Северна Европа трескаво строят „Северен поток- 2“ за директен внос на газ от Русия. За да не изпаднат в зависимост от Турция и да не им се налага да купуват същата тази газ на тройни цени. Но цяла Южна и Централна Европа не извади този късмет, тъй като България саботира спасителния за тях „Южен поток“.

Днешните думи на Ердоган отекват като цигански шамар в муцуните на всички продажни политици и псевдо-експерти, които с години ни убеждаваха, че нямаме нужда от „Южен поток“, нито от руски проекти, тъй като те щели да ни вкарат в зависимост от Москва.

Само дето следвайки евроатлантическите им предписания, изпаднахме в най-страшната зависимост. Оставени на милостта на поробителката ни Турция! Ашколсун, както се казва!

ГЕРБ предадоха България с отказа от „Южен поток“

Но не всичко е приключило! А и надеждата, която умира последна сега е в проекта на президента Радев „Български поток“ – за директни доставки от Русия към България. В ориганалния си вариант проектът „Южен поток“ включваше 4 тръби. Две от тях станаха част от „Турски поток“. И сега „Газпром“ умува откъде да прекара останалите две. Те със сигурност ще минават под Черно море за да доставят газ за Югоизточна Европа. И именно това е последния шанс за България да се прибори за енергийна независимост. Не се очаква ЕС този път да забранява, защото едва ли иска повечето държави в съюза да зависят от Турция.

Проблемът е, че Бойко Борисов е поел ангажимент към САЩ, чийто интерес е Европа да не купува руска газ, а американски шистов. Затова и ГЕРБ категорично отхвърлят идеята за Български поток. И най-упорито държат на яловата си идея за отклонение от „Турски поток“ към България – което, така или иначе, ни поставя в зависима позиция от Турция.

Руснаците вече не желаят и да чуят за бизнес с ГЕРБ и Бойко Борисов по причина, че са са зависими васали на евро-атлантическите си господари. Затова и Путин отхвърли всички предложения на Борисов за общи енергийни проекти. Проектът на Радев „Български поток“ обаче Владимир Владимирович изслуша с интерес. Дали обаче ще се реализира? Не и докато американската мутра Бойко Борисов стои на кормилото на държавата. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. АШКОЛСУН БОРИСОВ, МАШААЛЛА БОЙКО. СВЕТОВЕН ДИПЛОМАТ НОМЕР ЕДНО. АМИ СЕГА , КАК ЩЕ СЕ ОПРАВДАВА БОКО, КОЙ ЩЕ Е ВИНОВЕН? ЕСТЕСТВЕНО ВЕЧНИЯТ ЗАПОДОЗРЯН ПУТИН И ИЗВЪНЗЕМНИТЕ, КОРНЕЛИЯ НИНОВА И БСП, НО НЕ И ТОЙ-СЛЪНЦЕТО НАШЕ МИЛО, ЦЕЛУВАНО ОТ ТРИМА ПАПИ. НАД НЕГО Е САМО И ЕДИНСТВЕНО ГОСПОД БОГ. ЗАЩО НИ НАКАЗВА ТОЙ, НАЛИ УЖ Е БЪЛГАРИН????

  2. Днес бат Бойко каза по една телевизия че само Вродената му скромност му пречела да каже колко велики неща е направил за България.

  3. САЩ, ЕС и Бойко Борисов работят за ислямизирането ни, на нас и държавите от Европа!Не веднъж съм писал, че Б.Б.не работи за нас българите.

  4. Този, още колко време трябва да се разхожда върху гърба на народ и държава с лицемерието си, с лъжите си–и с целия си антураж от мизерниците и изедниците, които е събрал, като правителство, а и не само.
    Никой ли досега не разбра, че този е с обърнати позиции за добро и зло за българския народ.На този представите му за добро и зло, коренно се различават от истинните такива. Защо не коментира нищо за посещението си в Израел???? Нима от там няма интересни новини за България и народа??? Как и с какво да бъде оприличен е невъзможно, защото и словата свършват, когато се прави характеристика на такъв.Този и кохортата му, а и тям подобните от разните там партии, винаги започват с тирадата
    ЕС и НАТО–и се гордеят с това блато. А неговата скромност, която докара милион българи до бездомност, нека си остане само за него–и е добре наистина да не говори за нея, а да попита бея, защо
    му зашлеви този плесник,за услугата, която му е направил,,скромния от скромност,, Този наясно ли е че скромния, с политика не се занимава, защото себе ще принизява до равнището, което той ,,скромния,,
    има–-ама с тая скромност–става да чисти комина.
    Така саждите ще скрият още повече неговата скромност. Дано научи кое е добро, и кое зло, а и да ги поставя на точните им места, защото в противен случай се оказва, не само ,,скромен,, ами
    и невеж, и използващ и безумен брътвеж–той е
    прекрасния кортеж,на западналите /пардон–
    западните/ му господари–с житие на нисши твари.
    Дано скромността му свърши по-бързо!!!!!!
    Тогава ще настане рахатлък за народ и държава.

  5. Приятели,
    .
    1. Газа течащ по двете тръби от Южен поток, наречени „турски“, не стига дори за самата Турция и дори да се подава аварийно към нас, от сега се знае, че ще е ТРИ ПЪТИ по-скъп от днешния…!
    2. Другите две тръби от Южен поток, Президента Р. Радев анонсира, като „Български поток“ и 90% от този газ ще е износ за Европа…, та вместо 400 ще вземаме по 200 милиона от транзитни такси…!!!
    .
    Все още нищо не е загубено, но…:
    1. Борисов и катуна Му трябва да спрат да служат на САЩ…, а да започнат да работят за България…!
    (…а дано, ама нада ли…)
    2. Политиците ни трябва да започнат да мислят с Главите си, а не с Г@зовете си…!!!
    Защото Великият Български Народ е казал…:
    – „Лакомо дупе, глава затрива…!“
    .

  6. България не е згрешила,на ли това беше целта и затова беше връщан на власт зада ти подари нашите проекти, понеже си е мръсно гнусно Долно противно доказано по безспорен начин че е турско мекере,еничар

  7. Боклукойко ВМИРИСОВ е ВРАГ НОМЕР ЕДНО НЕ САМО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,НО И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НАРОДИ КАКТО ОТ БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ,ТАКА И ОТ БИВШИЯ ВАРШАВСКИ ДОГОВОР!!!
    БОЙКО,ТЪПО МЕКОТЕЛО,ВИНАГИ СЕ ПОЯВЯВАШ КАТО ВЪШКА НА ЧЕЛО!
    ТИ СИ ТОЛКОЗ ТЪП,АЛЧЕН И БЕЗДАРЕН,КАТО ПЛЕВЕЛ ОТ СЛАНА ПОПАРЕН!
    ЩОМ КОПНЕЕШ ЗА АМЕРИКАНСКИ ЛАСКИ,ЗА ТУРСКИ КЮЧЕЦИ И РЕЧИ ГЕРМАНСКИ,ХАЙДЕ ГРАБВАЙ СИ ДИСАГИТЕ И ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ,ЩО ТРЯБВА ДА НИ ЗАЛИВАШ С ПРОСТОТИИТЕ СИ?!
    ЗА ТУРЦИЯ ЩЕ ТИ ТРЯБВА МНОГО ВАЗЕЛИН,ЗА АМЕРИКА ПЪК,ЩЕ ТИ Е НУЖЕН МНОГО АСПИРИН!
    ВИЖ,В ГЕРМАНИЯ ЩЕ СИДОБРЕ ДОШЪЛ,ЗАЩОТО С МЕРКЕЛ СТЕ НА ЕДИН АКЪЛ!
    И ВСЕ ПАК ТИ ЗА НИЩИЧКО НЕ СТАВАШ!ПРОСТ СИ,ТЪП СИ,ЩОМ ТУЙ САМ НЕ ГО ОСЪЗНАВАШ!
    Я СКОРО ОСТАВКАТА СИ ПОДАЙ,ЧЕ НАРОДА ДОСТА ТИ Е НАСЪБРАЛ МАЙ!
    ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ ДА СИ ПОЖИВЕЕШ,ЧЕ В ТИЯ ТРУДНИ И НЕСИГУРНИ ВРЕМЕНА МОЖЕ СКОРО ДА ИЗТЛЕЕШ,МОЖЕ И В ПАНДИЗА ДА ТЕ ВКАРАТ,А ТАМ ПАНДИЗЧИИ И НАДЗИРАТЕЛИ ЗДРАВИЧКО ЩЕ ТЕ ПРЕКАРАТ!ТОГАЗ ЩЕ ТЪРСИШ ПОМОЩ И ЗАКРИЛА ОТ ТАЗ ДЪРЖАВА,ДЕТО ХИЧ НЕ ТИ Е МИЛА!
    НИКОЙ ОТ „ТВОИТЕ“НЯМА ЗА ТЕБ ДА СЕ СЕТИ,ЕДИНСТВЕНО ЕРДОГАН МОЖЕ ДА ТИ ПРАЩА КОЛЕТИ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *