Д-р Николай Михайлов: Борисов и ГЕРБ не могат да си позволят Прокуратурата да попадне в Независими ръце!

„Властта на ГЕРБ не може да си позволи прокуратурата да попадне в независими ръце. Ясно е като бял ден. Още при първия си мандат във властта Бойко Борисов превърна прокуратурата в орган за репресия и контрол над населението и българската публичност като цяло. И за последните 10 г. хората вече свързват прокуратурата с перманентна заплаха за съдебен произвол, страхуват се от нея, дори да са невинни“, заяви пред БНР д-р Николай Михайлов – психиатър и богослов.

Грешно би било да се смята, че случилото се в БНР е случайност. Случило се е след инструктаж по телефона, заяви д-р Николай Михайлов.

„Това, което стана в програма „Хоризонт“ на БНР, е някакъв етапен максимум на тази глупост. Сега се отдръпнаха заради яростната обществена реакция. Но след някой друг месец ще атакуват с още по-голяма сила – на някое  друго място. Опитът за цензура в БНР не е нещо извънредно, а е реалността, в която живеем. Сега обаче ГЕРБ го направиха съвсем явно и по начин, който може да бъде описан като близък до шедьовъра. Журналистката от БНР Силвия Великова е топ професионалист в съдебния ресор с десетилетен опит, което плаши ГЕРБ. И ги плаши още повече в този ключов момент, когато официалната репресивна машина на властта – прокуратурата, ще трябва да избере свой лидер. Моментът е много особен – ситуация едновременно на гузност, на агресия и на много голяма глупост“, обясни д-р Михайлов в интервю за предаването „12+3“.

ГЕРБ се опитаха да отстранят Великова, за да не пречи на инструмента им за репресии (Прокуратурата) да си върши работата срещу народа и в полза на властта.

Според д-р Михайлов Силвия Великова беше временно отстранена от ефира, защото оспорва компетентността на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев.

„ГЕРБ обаче са надарени с творческа глупост. Да натиснеш дериктора на радиото да спре програмата и да се заплете след това в уродливи лъжи, от самия връх на администрацията до последния човек, който се оказа в случая ням (техническото лице, „извършило профилактиката“)… Всички, от поръчителите – властници до изпълнителните радио-пионки демонстрираха страховита глупост. Престъпление е на такива хора да се поверява управлението на обществени институции. Това само по себе си е скандал“, коментира психологът и добави:

„Това са хора, които нямат нито човешка, нито професионална зрялост. Те са срам за институциите, които оглавяват – от Министерски съвет до националните медии. Рецептата е: За да се справи населението с тях, ще трябва да използва похватите на съпротивата. С приказки и гласуване тия не можеш да ги бутнеш“.

Според д-р Михайлов от работещите в Радиото зависи дали генералният директор ще подаде оставка. „Аз мисля, че накрая Бойко Борисов, в типично свой стил, ще се освободи от него. Ще се получи нещо като двойна победа“.

Българите сме урочасани да живеем в посредственост:

Откъде изпълзя и превзе държавата тази посредствена шайка ръководители, наречена ГЕРБ попита д-р Михайлов и сам отговори: „Всичко тръгна от милиционерско-мутренския „елит“ на тази партия, който е такъв, че не може да повлича след себе си нищо друго, освен посредствени хора“. По думите му, Българите сме урочасани да живеем в посредственост:

„България се управлява посредствено от група деграданти… Още със зачеването си и партията и властта им бяха тотално деградирани. Кадрите на ГЕРБ не носят в себе си нито човешка, нито професионална зрялост, за да бъдат уважавани. Властта на Борисов деградира отгоре до долу българската публичност и отвреме-навреме се решава на безобразия като това. А цензурата в БНР от онзи ден нито е първата, нито ще е последната. Тя е елемент от един букет от безобразия, който стартира с енигмата, наречена хакери, мина през гротеската с псевдошпионите от русофилските среди, за да манифестира нищетата на българската евроатлантическа солидарност“.

Най-големият кошмар за Борисов и кохортата му е прокуратурата да попадне в независими ръце. Това би ги приключило като организация за дни.

Д-р Николай Михайлов се усъмни в качествата на Иван Гешев да ръководи прокуратурата. „Властта на ГЕРБ не може да си позволи прокуратурата да попадне в независими ръце. Ясно е като бял ден. Още при първия си мандат във властта Бойко Борисов превърна прокуратурата в орган за репресия и контрол над населението и българската публичност като цяло. И за последните 10 г. хората вече свързват прокуратурата с перманентна заплаха за съдебен произвол, страхуват се от нея, дори да са невинни“

Демократичните промени трябва да се извършват качествено с интелект, такт, усещане за свобода и въобръжение. Иска се ценз и градско мислене. Нещо, на което мутро-милиционерите от ГЕРБ не са способни, нито като генезис, нито като придобити възможности, каза в заключение д-р Николай Михайлов пред „Хоризонт“. Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ИСТИНАТА НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ

  2. ОБЩИНИТЕ ЦИГАНИТЕ МЕДИИТЕ И МИНИСТЕРСТВАТА ПАРАЗИТИРАТ НА НАРОДНИЯ ГРЪБ САМО ПРОМЯНА НА СИСТЕМАТА МОЖЕ ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ АКО НАРОДА ВЪСТАНЕ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА И АКО БОЙКО И ЦЕЦО СА ПОКОЙНИЦИ

  3. БОЙКО И ЦЕЦО СИ ИЗИГРАХА ТЕАТЪРА ЗА ПРЕД НАРОДА ТЕ НИКОГА НЕ СА СЕ РАЗДЕЛЯЛИ ПРОСТО СИ РАЗДЕЛИХА СФЕРИТЕ ЗА ОБЩО УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЕДИН ОТБОР И ЕДНА ЦЕЛ ПРИЦЕЛ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ НАС НАРОДА НЕ НИ БРОЯТ САМО НИ КРАДЪТ И УНИЩОЖАВАТ ЗАТУЙ ИМ ПЛАЩАТ И ОТВЪН КОЙТ Е СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ Е СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНО ВЪЗМОЖНО САМО СЪС БРАТСКА РУСИЯ

  4. В демокрацията, от кумува срама, се представят поне двама кандидати за определен изборен пост. Освен това изборът не е дирижиран от едно лице. България е ТОТАЛИТАРНА ДЪРЖАВА, пълна с псевдодемократи, интересчии и слуги. Тази смес никога и нищо добро не е носила на никой народ, ако може да се нарече народ стадото, живеещо в една кошара. Бруталната демонстрация с този избор е присмех в лицето на малодушното стадо.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *