Дясната ръка на Тагарев, Владимир Миленски: АРМИЯТА НИ Е ПЪЛНА С РУСКИ АГЕНТИ!

Щом в една държава висш служител в Министерство на отбраната, дясна ръка и най-приближен чиновник до военния министър, смята, че армията ни е пълна с вербувани от Русия агенти, но същият получава солидна чиновническа заплата благодарение именно на тази армия, изводите са поне два. Или въпросният чиновник се е пообъркал, или ако твърдението му е вярно, тогава скоро ще последва лавина от арести на една дузина генерали и полковници.

Ето за какво конкретно иде реч. Директорът на Информационния център на Министерство на отбраната, който е бивш полковник и още по-бивш комунист Владимир Миленски е направил опит да напише статия във ведомствения и подчинен нему лично вестник „Българска армия“. Публикацията е от 26 януари, т. г. под заглавие „Срещу България се води информационна война“.

Публикацията със скандалното твърдение, че в армията ни е пълно с руски агенти

Естествено, че въпросната война срещу България, според статията на Миленски, се води от Русия. Миленски обича да върти тази плоча постоянно. Ето и дословно прозрението на медийния бос на МО: „Така и сега – организираме се за „борба с дезинформацията“, вместо да кажем, че това е информационна война и трябва да воюваме както се воюва. Вместо това, броим жертвите: всичкият ни сега недостиг от 30% на войници в армията са всъщност „убити и пленени“ на информационното бойно поле. Ами, колко живите в строя, са „тежко ранени“ на същото това информационно бойно поле и не сме сигурни на българска страна ли са или на вражеска?“ Край на цитата.

Из фейсбук профила на Владимир Миленски

Само заради последните думи Миленски трябва да си отиде и да си гледа пенсията. Да ти липсва една трета от армията, да не можеш да я попълниш и за това да обвиняваш Русия е тотална проява на неадекватност? А тезата е на Тагарев, лансирана от него още когато зае поста. И Миленски сега повтаря като ехо тази мантра, изсмукана от пръстите Тагареви, за да усили ефекта. Иначе текстът е пълен с думи като „враг“, „война“, „жертви“ и зове за разправа с руските агенти в българската армия. На едно място Миленски обаче се оплаква, че всъщност не знае каква част от родната войска е с нас, на българска страна, и каква – на вражеска, сиреч на руска. Да си припомним какво казва цар Борис III на Хитлер по времето на Втората световна война: „Ако изпратя българска войска на Източния фронт, тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика!“ 

По повод скандалното твърдение на Владимир Миленски колегата Спирдон Спирдонов от сайта „Отбрана“ в интервю е задал въпрос на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов как ще коментира този факт. Отговорът на военен №1 е: „Нашите военнослужещи са лоялни на България и изпълняват професионално своите задължения. Аз вярвам на хората в отбраната.“

Друго е по-важно в случая. Министърът на кого вярва повече – на своя любимец или на първия военен в държавата. Не е зле Тагарев да даде обяснение и да отговори на този въпрос в парламента. 

Лично за мен винаги е било загадка как подобни личности като Владимир Миленски влизат във властта. А имаше и слухове, когато сглобката се сглобяваше, че ще става зам.-министър на отбраната. Следната снимка дава отговор на въпроса. Тагарев стана министър на отбраната на 6 юни 2023 г. Няколко дни след това назначи за шеф на Информационния център на МО Владимир Миленски. 

Четири дни преди да стане министър, тоест на 2 юни, под прозорците на президентството се провежда митинг, организиран от градската десница, която преди години коленичеше пред Радев на същия площад. Протестът е срещу Радев за това, че налагал диктатура, потъпквал демокрацията, искал да установи президентска република и прочее халюцинации. Проявата е съпроводена с освирквания и дюдюкания по адрес на държавния глава, който е и върховен главнокомандващ на българската армия. Сред протестиращите на първа линия са Владимир Миленски и Мустафа Емин – виждат се на горната снимка зад репортерката вляво. Именно този Емин, който също след протеста стана съветник на военния министър, но подаде оставка заради скандала, който предизвика в „Пирогов“.

Та ето откъде Тагарев „набира“ кадри за екипа си, за да управлява МО. А пред журналисти лъже без да му мигне окото, че работи много добре с президента, контактуват и се чуват редовно. Колко редовно, бе Тагарев? Когато обещаваш да даряваш за Украйна и изпразваш складовете на войската, питаш ли го, а? Затова ли засекретяваш всичко, а то е купено с народни пари. Нали знаеш, че един ден тайната ще падне и все някой ще попита кой разреши и кой носи отговорност? 

Колективните решения на МС и Народното събрание, зад които се криеш, няма да изтрият позора от теб. Че Миленски  идва от площада и умния красивитет, си личи и от площадния език, който ползва в негови постове във Фейсбук. Като нарича членовете на комитета „Воини за мир“ с председател бившият началник на Генщаба генерал Цветан Тотомиров „говнояди“, текезесари и т.н. А в обществения инициативен комитет членуват известни и авторитетни имена на офицери и генерали от близкото минало.

Подобни реплики и фрази могат да се видят и в други постове, този път за президента. 

Площадният манталитет на директора на Информационния център на МО е пренесен и в неговите лични постове във Фейсбук

Но вместо да се занимава с глупости, шефът на информационния център да си отговори на въпроса: законно ли заема длъжността? Ама наистина много внимателно да си отговори, за да не се окаже после, че ще връща заплати. Не твърдя нищо. Само питам.

А сега нещо лично, колкото и да не ми се иска, но обстоятелствата ме принуждават да го споделя. Разбрах, че Владимир Миленски бил особено разярен и започнал лов на вещици в подопечната му служба след последната ми публикация в „Виж я Тук“ за издънките на Тагарев като министър и неговите като шеф на Информационния център на МО. Провел разследване, искал да наказва сурово за изтеклата към мен информация. Особено за списъка със сини шамани за интервюта и отразяване във военните медии, заповядан от него, който приложих към въпросната си предна публикация. Искал да знае как е попаднал при мен. 

Понеже е пенсионер, ще му опресня паметта. Въпросният списък бе спуснат от самия него още през средата на ноември, миналата година. И бе закачен в една от стаите на редакцията на „Българска армия“ на видно място от колега, който го донесе, а аз си го снимах. Това е.

Автор: Евгени Генов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Тези пак търсят врага с партийния билет! За тези, които не помнят социализма от преди 1989 г. това е всеки, който има мнение, различно от правилното (партийната линия и мнението на партийния секретар), често и всеки, който има мнение.

  2. Армията ни е успешно интегрирана и сега никоя реформа не може да я стресне. Това което е останало е един полуразложен труп. Дали Тагарев ще я управлява или прероденият Наполеон е все тази, противникът няма да я забележи на бойното поле. Народът да се готви за поговорката с чуждата армия, а коя ще е тя, няма никакво значение, няма да е българска.

  3. АМИ РАСТРЕЛЯЙТИ БЕ, И ЩЕ ОСТАНИТЕ ТИ ТАГАРЕНКО ДА ИМ КОПАЕТЕ ГРОБОВЕТЕ.

  4. Изрод до изрод, имахме армия а сега имаме бакари с пагони.
    Във военното министерство е елита на новите фашисти – побратими на укро нацистите.
    И хорото се води от един психопат Тагаренко, чийто цел е да довърши армийката ни.
    Гад който дори янките не искат да срещат и затова няма да е в делегацията на Плъха, който отива на пРеклонение зад океана.

  5. Под “руски агент“ разбират всеки, който не иска да участва във войните и/или не одобрява военните операции и т.н. на НАТО/САЩ, където и да решат, че “имат интереси“ по света. В момента имат интереси в Сирия, Йемен и Ирак( няма да навлизаме в темата за Ъкр.). А какво стана с интересите на тези три страни в собствените им страни?

  6. Най-голямото разузнаване-Английското няма и един агент у нас, няма и американското, няма шпиони и от Турция. У нас има само руски агенти и шпиони. Не ние, цялата управленческа пасмина е за изриване и за съд. То бива кретенизъм, ама чак толкова.

  7. Според критериите на тагаренковци всеки нормален българин е руски агент, а според моите критерии всички останали са еничари. Да кажат, къде учат и живеят децата и внуците им, всичко е на запад. Най-лесно се управлява човек, когато вземат за „заложници“ децата му, в случая могат да загубят не само лъскавия си живот

  8. Ха-ха, започна ли да ви пари под з@дниците?
    Споко- това е само началото.

  9. „Нашите военнослужещи са лоялни на България и изпълняват професионално своите задължения. Аз вярвам на хората в отбраната.“
    Прав сте!
    Лоялни са към България, към българите и семействата им, изпълняват и ще изпълняват професионално своите задължения! Клели са се единствено и само в Българския флаг!
    Да му мислят предателите!
    “Тайната падна”.
    И да-ще има въпроси.
    Много.
    Скоро.

  10. Аз съм се клел пред Българското Знаме и Българския Народ. Не могат да ми дават съвети някакви фашизирани, нацистки лумпени, които са спуснати на постовете си за особени заслуги към посолстваТА на краварите и англичаните. Постовете си те са заслужили не с ум, опит и кадърност, а единствено с целуване на негърски задници.
    Този УРОД миленски да се избърше отзад с жълто-зелената тоалетна хартия, с която се е закичил във феисбук профила си.
    Да се грабват двамата с магарев и директно на фронта при укронацистите.

  11. ЛИСТОПАДНА ВЕЧЕР
    Христо Смирненски

    Не ми е, братко, твърде весело
    пред листопадния сезон,
    та на кого би се харесало
    да чака зима без балтон?

    Омръзна ми да лъжа себе си
    за евтин и добър живот –
    с лъжи не ща да вадя хлеба си,
    не съм редактор на „Народ“.

    Предчувствувам пак зъботракане,
    като блокар за тлъста власт,
    и ласките, уви нечакани,
    на зимния солиден мраз.

    Да бъдем зли живота учи ни,
    да бъдем твърде много зли –
    от всички обиди получени
    отровни да ковем стрели.

    Тъй зъл не съм, ала несретата
    разбрах защо на нас е гост –
    не съм министър на просветата,
    та толкоз много да съм прост!

    И в тези вечери предесенни
    на всеки уличен фенер
    с наслада бих видял обесени
    по някой и друг кожодер.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *