Русия поиска спешно заседание на ООН заради бомбардировките на САЩ над Ирак и Сирия

Русия настоява за спешно разглеждане в Съвета за сигурност на ООН на ситуацията в Близкия изток след атаките на САЩ срещу Ирак и Сирия. Това се казва в коментар на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от руските медии.

„Остро осъждаме новия крещящ акт на американо-британска агресия срещу суверенни държави“, се казва в коментара. „Настояваме за спешно разглеждане на възникващата ситуация пред Съвета за сигурност на ООН.“

Послушното участие на британските кралски военновъздушни сили в американските атаки, според Захарова, „не трябва да създава илюзията за някаква „международна коалиция“ за никого.“ Очевидно е, че въздушните удари са специално предназначени за допълнително разпалване на конфликта, смята Москва. Съединените щати умишлено се опитват да вкарат най-големите страни в региона в конфликт, каза още Захарова.

Захарова посочи още, че американските въздушни удари с използване на стратегически бомбардировачи на територията на Ирак и Сирия, в резултат на които бяха унищожени и повредени десетки обекти и загинаха цивилни, „за пореден път показаха на целия свят агресивния характер на политиката на САЩ в Близкия изток и пълното незачитане на международното право от страна на Вашингтон”.

Непосредствено след ударите американският президент Джо Байдън заговори и за следващите военни действия в Близкия изток. „Нашият отговор започна днес. Той ще продължи когато и където ние решим“, посочи той

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. «Противникът може да бъде разстроен от различни неща. Едното е опасността, второто е безсилието, третото е изненадата. Важно е добре да разбираш това. По време на битка е важно да разстроиш неприятеля. Атакувай, без да предизвестяваш, там, където противникът не очаква и докато още е в колебание. Вземи инициативата и продължи атаката до победа. »

    «Когато воюваш с неприятел и го победиш, като използваш подходяща стратегия, това би била повърхностна победа, ако в сърцето му остане дух за борба. Дълбоко в душата си той ще остане непобеден. Тогава трябва бързо да промениш отношението си, за да разколебаеш бойния дух на неприятеля и да го накараш да повярва дълбоко в душата си, че е победен. Наложително е да провериш, че си постигнал това.»
    Миямото Мусаши

    Успех!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *