Дугин: Не съм обърнал гръб на Путин заради Херсон, това са западни медийни интриги

Руският философ Александър Дугин, смятан за един от най-ревностните поддръжници на офанзивата в Украйна, увери, че не е обърнал гръб на Владимир Путин, въпреки оттеглянето на руската армия от гр. Херсон, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Западът започна да разпространява фейк, че аз и руските патриоти сме обърнали гръб на Путин след оттеглянето от Херсон и уж сме искали оставката на президента“, написа снощи Дугин в „Телеграм“.

„Да страдаме от загубата на Херсон е едно. Но нашата връзка с главнокомандващия е друго нещо. Ние сме верни на Путин и ще поддържаме военната операция [в Украйна] и Русия докрай“, добавя Дугин в съобщението си.

Цялото съобщение на Дугин в Телеграм:

Западът и ЦИПСО (Центрове за информационни и психологически операции на въоръжените сили на Украйна) започнаха да внушават, че руските патриоти и аз сме се обърнали срещу Путин след оттеглянето на руските войски от Херсон и уж сме го призовали да подаде оставка. Това обвинение се появи от нищото и се основава на съобщение, за което се твърди, че уж е написано и после изтрито от мен. Очевидно е, че никой няма да повярва на подобна скалъпена лъжа.

Но за да сме сигурни: Никой не е обърнал гръб на Путин, както аз, така и всички други руски патриоти го подкрепяме безусловно. Скръбта по загубата на Херсон е едно, а отношението към главнокомандващия – друго.  Ние сме лоялни към Путин и подкрепяме военната операция докрай.

Въпреки това Западът, който упражнява изключителен натиск върху Русия, не разбира, че Русия и Путин няма да капитулират при никакви обстоятелства. Крайната стъпка може да бъде само използването на термоядрени оръжия. Президентът ясно заяви: няма да капитулираме. Притискането на Русия в ъгъла ще доведе до самоубийството на Запада и на цялото човечество.

Убеден съм, че използването на ядрено оръжие може да бъде избегнато само ако Русия победи целокупния Запад в конвенционална война. А това значи Русия да се обърне към идеологията и руската идея. Само след като напълно мобилизираме обществото духовно и идеологически, ще можем да победим без ядрени оръжия. Разберете, западните елити са обзети от бяс. В момента инструментите имм за световно господство се чупят един по един и те считат че в момента нямат какво повече да губят, понеже явно това е било всичко, което тези жалки хора са имали в душите си.

В името на президента и за доброто на народа: ако на този фон ние имаме някакви оплаквания, то те са срещу някои членове на управляващия в Кремъл елит, които често не са на висотата на историческия момент, в който се намираме. Само ние – руските патриоти и руският народ – сме му верни.

В петък Дугин публикува друго съобщение, което някои разтълкуваха като критика към Кремъл след оттеглянето на руската армия от Херсон. В него той заяви, че след Херсон руската власт не може да отстъпва повече територии  и че „пределът е достигнат“.

Въз основа на това съобщение американският аналитичен Институт за изследване на войната (по същество ултрапропагандна западна мрежа) посочи в съобщение, че оттеглянето от Херсон е предизвикало „идеологически разрив в Русия между фигури, подкрепящи войната, и Владимир Путин“, което може да подкопае доверието в руския президент.

С вчерашното си съобщение Дугин опроверга, като написа, че „ако имаме оплаквания, те са срещу непрофесионализма на някои членове на ръководния елит в Кремъл, които не показват характер, необходим при водене на война“.

Той заяви също, че руското общество трябва да се мобилизира „духовно и идеологически“, за да спечели конфликта без да се стига до използването на ядрени оръжия.

Отстъплението от Херсон, стратегически град в южна Украйна, беше публично подкрепено като „неизбежно“ и „стратегическо“ от популярни руски военни, които оперират на терен, които иначе са с крайно радикални възгледи за по-твърди действия на руската армия в Украйна. Сред тях са чеченският лидер Рамзан Кадиров и ръководителят на паравоенната група „Вагнер“ Евгений Пригожин.

60-годишният Александър Дугин отдавна лансира идеологията на „неоеврезийството“ и призовава светът да се освободи от западните девиации, като се включи в изграждането на многополюсен модел. А Европа Дугин вижда като неделима част от голяма ЕврАзия – политико-икономически блок от суверенни държави.

В края на август неговата дъщеря Даря Дугина беше убита в бомбен атентат, организиран от украинските специални служби СБУ близо до Москва.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *