Доц. Валентин Вацев: Борисов си заминава! ”АпартаментГейт” ще прерасне в ”ОфшорГейт” и на още две нива!

„Въпросът дали „Апартаментгейт“ ще прерасне в „Имотигейт“ и „ОфшорГейт“ е наистина фундаментален за управляващата партия ГЕРБ. Бойко Борисов, като нейн ръководител, през последните дни полага кански усилия да загаси пожара, да минимизира щетите, които са на път да унищожат и правителството, и партията му. Той е хванал здраво брадвата и „реже клони“, както се прави всеки път, когато има пожар, за да се спре пътя на огъня. Според мен обаче моментът за спасяване е изпуснат. Струва ми се, че пожарът ще продължи да изпепелява и ще се прехвърли на още две места”. Това каза пред БНР доц. д-р Валентин Вацев, преподавател по геополитика в Пловдивския университет.

Той обясни, че двете места или нива са 1) международно разследване на финансови активи на България, изнесени от политическия елит на ГЕРБ извън страната – в частни офшорни сметки. 2) ревизия на политическите престъпления на ГЕРБ през последните 10 години:

„Тук става дума за мащабен процес, който засяга основно управлението на партия ГЕРБ, но също така и други партии. Борисов скоростно приближава края на своята политическа биография. Разбира се, не бива да се очаква той да си подаде оставката доброволно. Той ще се бори, но, силите, които работят срещу него, са естествени сили – те са два вида – глобални и чисто вътрешни – силите на общественото недоверие. Така че съм скептичен относно възможностите на Борисов да съумее да тушира този процес“.

Друг голям въпрос на днешния ден е този „за изхабяването, за умората, за амортизацията на съвкупната българска политическа класа“, категоричен е Вацев.

Валентин Вацев очаква скандалите в политиката да доведат до по-ниска активност на евроизборите, защото голяма част от хората, които през годините са гласували за ГЕРБ, вече са силно демотивирани. В същото време чисто психологически тези хора не могат за броени месеци да се преобърнат на 180 градуса и да пуснат бюлетина за БСП. Затова в деня на изборите ще си останат по домовете.

 От друга страна обаче, левите избиратели са силно мотивирани и ми се струва, че на тези избори ще спечелят с голямо мнозинство.

Ето как Вацев коментира ситуацията в основната опозиционна партия БСП:

„Въпросът за създаването на адекватна, работеща избирателна листа е въпрос на висше политическо изкуство за ръководството. Една успешна листа е израз на успешно достигнат, макар и временен, компромис на всички равнища на структурата на БСП. Преди известно време госпожа Нинова изгони от върхушката на БСП почти всички политически мумии. Разчистването на позиции беше успешно. Нинова привлече много нови млади хора. Но създаването на широк, нов политически елит вътре в Българската социалистическа партия, тази задача все още не е решена. Това е въпросът, от който зависи дали бъдещото им управление ще е успешно“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Никога няма да си тръгне,ако ще и ядрена война гейт да стане..
    А това че много хора няма да гласуват е така, щото на много хора включително и на мен ми се повръща от политици та нее ли да отида да гласувам…

    • И на мен ми се повръща от всички политици, но колкото и да съм отвратен, ТРЯБВА да гласувам, за да избера по-малкото зло. Дано всички отвратени като нас да проумеят, че тоя път изборите са за ЖИВОТ или СМЪРТ на България. ГЕРБ ще ни довърши, ако не ги изритаме СЕГА!

  2. СРЕТАНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ КЪДЕ СИИИИИИИИИИИИИИ ВРЕМЕ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

  3. Да гласуваме непременно! Гласуването е единственият цивилизован, легален начин да изметем паплача, който ни убива! Който и да дойде след ГЕРБ, ще е по-свестен! От ГЕРБ по-голямо зло няма! Гласувайте, сънародници, за да оцелеем!

  4. БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ЗАЕДНО СЪС ЦЯЛАТА ХУНТА ГЕРБ СЕ ДЪРЖАТ СЪС НАРОДА КАТО ИЗВРАТЕНИ ПЕДОФИЛИ ДЪРЖЕЙКИ ВЪВ СТРАХ ПОДЧИНЕНИЕ БЕДНОСТ И ГЕНОЦИД ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД КАТО БЕЗЗАЩИТНИ МАЛОЛЕТНИ ЖЕРТВИ СЪС НАСИЛИЕ И РОБСТВО ПРЕДАТЕЛСТВО ИМАТ ВСИЧКАТА НАРОДНА ОМРАЗА И ОТВРЪЩЕНИЕ НЯМАТ ШАНС ДА НИ УПРАВЛЯВАТ АКО СПЕЧЕЛЯТ ОТНОВО ИЗБОРИТЕ ПРИ 95% НАРОДНА ОМРАЗА ТЕ ЩЕ СА ОТНОВО ФАЛШИВИ НИЕ НАРОДА ЩЕ ПОМОЛИМ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НА ПОМОЩ ЗАЩОТО И СВЕТТТТТА ВИЖДА ИСТИНАТА ЧЕ НИ УПРАВЛЯВАТ МАФИОТИ И ПРЕДАТЕЛИ НАТО ЕС САЩ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА РУСИЯ

    • Анонимен, крясъците ти /респ. писането с големи букви/ идват в повече, но все пак, ентусиазмът ти радва. По-голямата част от българите обичаме Русия, но се вижда и от птичи поглед, че сегашната Русия съвсем не е онази, която е в съзнанието ни от славното й минало. Както и да е, въпреки това и аз ще изкрещя СЛАВА НА РУСИЯ!

  5. БЛАГОДАРЯ ВИ ГЕОРГИ ЕНЕВ НАТО ЕС И САЩ СА ЧУЖДИ ТЕЛА ПАРАЗИТИ БОЛЕСТ КОЯТО УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯБРАТСКА РУСИЯ Е СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА ЗА ДА Е ЖИВА И ПРОСПЕРИРАЩА БЪЛГАРИЯ

  6. ПО ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КРУШОВСКАТА КОБИЛА И ЛЪЖЛИВОТО ЛЕНЧЕ НЯМА.ВОДАЧКИ НА ДЕБИЛИТЕ.ЯВНО И ТОЗИ Е ОТ ПОСОЧЕНИТЕ ЕЛЕКТОРАЛНИ ЕДИНУЦИ НА ПРОФ.ХРИСТОВ.

    • Янчев, наричаш Йончева „Лъжливото Ленче“ – сигурно защото оня ден и на втора инстанция осъди любимия ти премиер Боко за „лъжи и клевети“. Браво, гербаджийска подлого! Да ти имам идиотската профанска логика.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *