Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс: САЩ загубиха неоспоримото си световно превъзходство

Съединените щати вече нямат безспорно лидерство в света. Това мнение изрази директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс в своя статия за списание Foreign Affairs.

„Икономическият възход на Китай и военния реваншизъм на Русия представляват сериозни геополитически предизвикателства в оформящият се свят на интензивна геополитическа конкуренция, в който Съединените щати вече не се радват на неоспоримо господство и в който съществуват екзистенциални климатични заплахи“, пише той. 

Бърнс отбелязва, че ситуацията се усложнява от настъпващата „технологична революция, дори по-голяма от индустриалната революция или началото на ядрената ера“. 

„От микрочипове до изкуствен интелект и квантово изчисление, всички тези нови технологии трансформират света и изравняват икономическите сили на конкурентите. Скоро всяка държава ще разполага с възможност за бързо и качествено производство на всичко, без да са й необходими голямо количество специалисти с интелектуален потенциал. Тази революционна трансформация на света засяга и сферата на разузнаването. Често тези нови разработки усложняват работата на ЦРУ, тъй като дават на противниците ни нови мощни инструменти“, посочва ръководителят на разузнавателната служба. 

В същото време той е убеден, че колкото и да се променя светът, все пак ще останат „секретни данни, чието събиране е по силите само на човек, и разузнавателни операции, които могат да се извършват само от човек“.

КОМЕНТАРЪТ НА SKANDALNO.NET:

Отрицание, Гняв, Осъзнаване, Депресия, Приемане. Очевидно е, че залязващият Хегемон влиза в третата фаза.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Петте фази се отнасят към човешкото поведение.
    Напълно сигурно е, че не могат да бъдат отнесени към поведение на психопати.
    При тях няма “осъзнаване”- по простата причина, че нямат съвест.
    И морална, ценностна система. Нито изпитват чувство за вина.
    Бдете, хора!
    И не им вярвайте-това не са човешки същества.
    Способни са на абсолютно всичко. За да запазят контрола си.
    Повтарям-на абсолютно всичко.

  2. Горният ми коментар се базира на:
    1. Личен опит
    2. Изчетени стотици, може би хиляди страници литература.
    3. Твърдя, че при срещите ми с дипломирани психолози без личен опит- не са наясно. И моля това да не се възприема като критика.
    4. Давам за пример гражданина X- Чикатило- семеен, с деца, създал илюзорен образ пред обществото- в същото време садист и масов убиец. На деца.
    5. Затова се нарича гранично личностно разстройство- съответният садист се преобразява като хамелеон, може да играе всякакви личности, да се преобразява според собствените си нужди.
    На базата на патологична лъжа и заучен език на тялото.
    Може да бъде харизматичен, хумористичен, “грижовен”, добре изглеждащ, спортуващ, финансово осигурен, обикновено използват гаслайтинг-за да изкривят представата на “жертвата” за собствената й реалност.
    Но-вътрешното ви усещане и червени лампи винаги ще ви алармират!
    Точно с такива си имаме работа.

  3. Драги ми съотечественици, идете в ПИК и прочетете ОТВОРЕНОТО ПИСМО на един списък от много познати личности, които искат разпускането на това правителство и парламент. ТОВА Е СУПЕР ВАЖНО И НЕ ТЪРПИ ОТЛАГАНЕ, УБИВАТ НИ СКОРОСТНО

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *