Диктатурата Мачка! ГЕРБ ПРЕГАЗИ ЗАКОНА, за да Запази Корумпетата си в ЦИК! СТРАХ ги е, че при Честни Избори…

Мандатът на сегашната Централна избирателна комисия (ЦИК) изтича на 23 март 2019 г., а срокът за започване на процедура за избор на нов състав е до 21 февруари. Така е по закон. От месеци обаче ГЕРБ си правят оглушки и всячески овъртат, така че да не стартират процедурата. Надеждата им е крайният срок да изтече и да няма промени в ЦИК. Така че именно този, нареден от тях състав на ЦИК да проведе евроизборите.

Неслучайно когато вчера БСП поиска от управляващите да спазят закона и да изберат нов състав на Изборната комисия, ГЕРБ нададоха страховит вой до небесата. Вече нямало време за нова процедура – което обяснява защо са си траели до сега. „Сегашният състав на ЦИК си вършел много добре работата и затова нямало причина да се сменя… поне до евроизборите, оправдават се гербаджиите. По тази логика обаче, ГЕРБ утре преспокойно могат да заявят, че тъй като тяхната партия ръководи най-добре страната- няма защо да се правят избори, не е необходимо властта на ГЕРБ да бъде сменяна с друга“, напомниха им от БСП.

Понеже сами усещат, че оправданията и аргументите им са абсурдни, ГЕРБ решиха да атакуват агресивно… и с още по-абсурдни твърдения: И обвиниха опозицията, че с настояването си да се спази закона и да се назначи нов състав на ЦИК, тя искала да саботира изборите. Избори, които според най- новите социологически изследвания, БСП ще спечели със сигурност!!!

Защо ГЕРБ се страхуват от избор на нов състав на ЦИК?

По закон Народното събрание (където ГЕРБ заедно с коалиционните си подлоги има мнозинство) избира председателя, заместниците му и секретарят на ЦИК. Членовете на комисията обаче се избират от… президента, след като му бъдат предложени имена от всички партии в парламента и извънпарламентарни такива, но с действащи евродепутати. В избора си на членове Президентът трябва да спази баланса между броя депутати, който има всяка една партия и членовете й в ЦИК. Но така или иначе квотата на ГЕРБ ще я реди Радев. А той със сигурност ще избере сред тях за членове на изборната комисия най-малко корумпираните и неспособни да правят изборни далавери. Нещо, което никак не се харесва на Борисов и Цветанов.

В момента ЦИК има 23- ма членове, въпреки че по закон трябва да са 18 души. Причината за раздутия състав е, че има представители на партии, като НДСВ и АБВ, които макар и да не са вече парламентарно представени и да нямат евродепутати, все още имат място в ЦИК заради заварено положение.

А за това колко „добре“ си върши работата настоящият състав на ЦИК е показателно, че проведените през последните години избори се отличиха с шокиращо голям брой нарушения- кое от кое по- груби. Както и с невиждана в най-новата ни история абсурдна организация при броенето на бюлетините и предаването на протоколите. В позорния си мандат този ЦИК си затваряше очите за доказаните машинации при всеки един вот, и все в полза на ГЕРБ.

Да припомним, че ГЕРБ си правят оглушки и по въпроса за въвеждането на машинното гласуване. Процедура, която Борисов и хората му вече 5-та година отказват да стартират. Ето какво обяснение дават по този въпрос от ЦИК: „Електронно гласуване ще има, когато се синхронизира със сроковете за електронна идентификация – т.е., за да може когато избирателя гласува, преди това да бъде идентифициран по електронен път. Но системата за електронно идентифициране не била още направена. А направата й зависи от управляващите, които очевидно я бавят умишлено.

Отделно, ГЕРБ не си мръднаха и пръста да изчистят мъртвите души от изборните списъци. Това са около 1.3 млн. души. Ама как да ги изчистят, като разчитат основно на тях, за да си осигурят поредната фалшива изборна победа.

Корумпетата от ГЕРБ драпат със зъби и нокти да запазят статуквото си. Което задължително минава през това да стопират всеки опит за промяна на изборните правила и процеси. И те го правят, дори с цената на това да газят законите. А дали с отработените от тях до съвършенство изборни машинации ще вземат и евроизборите като една последна лебедова песен, предизвестяваща трагичния им финал?! Това вече не е толкова важно. Те повече реална власт в страната няма да получат. Единственият въпрос сега е кой ще ги съди- нормален съд или оголелия и обосял народ от улицата. За Борисов и Цветанов ще е по-здравословно да не са вторите. А и животоопазващо. Дано скоро го разберат и спрат с ченгеджийските си изборни фалшификации… което значи и да отстъпят властта. Защото в противен случай ще се разиграят много страшни събития! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Да това това добре го знаеме както и още много други неща,А ма кво от това.,

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *