Цветанов на отчет във Вашингтон! Ето за колко Продаде България:

За рекордна шеста година Цветан Цветанов ще присъства на традиционната Молитвена закуска с американския президент Доналд Тръмп. Непосредствено преди мероприятието обаче, на американска земя вторият в ГЕРБ проведе няколко знакови и любопитни срещи:

Най- важната от тях беше с Фиона Хил, съветничката на Тръмп по европейските и руските въпроси. Тя е най- известният изследовател на руския президент Путин, като през 2013 г. дори издаде книга, озаглавена „Мистър Путин- спецагент в Кремъл“.

Цветанов се среща с Фиона Хил за втори път в рамките на … два месеца. Предната му сгляда с госпожата беше през декември. Когато й се закле, че България ще вземе политическо решение за изтребителите, като избере американските F- 16 пред шведските „Грипен“.

Цветанов обеща на Хил още преди експертната комисия, назначена от Военното ни министерство да обяви коя марка самолет е избрала. Явно думите на Цветанов не са били напразни – така и стана. Правителството на ГЕРБ подходи „политически“, спря се на възможно най-скъпата оферта- американската… и стартира преговори с Вашингтон, за да му „докаже геополитическата си ориентация“, както нееднократно каза Цецоу.

Днес основната тема на разговорите между Цветанов и Хил е била подготовката на срещата между премиера Борисов и американския президент Тръмп. Съветничката в Белия дом е потвърдила пред Цецо, че среща ще има и най- вероятно ще се осъществи в първата половина на 2019 г. Фиона Хил е благодарила на правителството за позорно предателската позиция на страната ни относно Венецуела и е изразила разочарованието си, че президентът Румен Радев е на друго мнение. И става ясно, че за „другото мнение“ на държавния ни глава, съветничката на Тръмп е била надлежно информирана от Цветанов. Защото надали Фиона Хил чете български вестници.

Втората задокеанска среща на Цветанов е била с представители от Атлантическия съвет – експерти по международна сигурност, с които обсъдил ескалацията на напрежението в Черно море. Сред експертите се откроява Ян Бжежински, бивш зам.- министър на отбраната при Джордж Буш- младши. Който също приветствал избора на България за Ф- 16.

Цветанов се срещнал и с директорите на Националния демократически институт и на Международния републикански институт, които редовно провеждат инструктивни обучения и семинари с организациите на ГЕРБ по места в България.

Срещите на Цветанов са напълно показателни за това кой реално управлява България. Кой дърпа конците на назначената за колониална администрлация ГЕРБ и на кого тя се отчита. Сделката е следната: ГЕРБ продава на тези задокеански институции националния интерес на България, а те от своя страна осигуряват на ГЕРБ дългогодишния му престой на власт. Като за българския народ остава „удоволствието“ да изплати няколкото американски изтребителя на стойност над 2 млрд. лева! Но да бяха само тези 2 млрд., пак добре щеше да е. И въобще, ако медиите у нас бяха независими и честни, трябваше да отразят тази визита на Цвъко само в едно изречение: Цветан Цветанов беше в САЩ по бизнес дела и направи добра сделка с България – пак я изтъргува за жълти стотинки! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. И да пишат, и да не пишат, народът си го знае Квазимодото с кривата глава /Цвъки/ за чий … прелита постоянно до Кравария. Рано или късно ще му излезе през всички дупки предателството на България!

  2. България повече не може да ги търпи… нещо друго има, не е това.

    • ДО „ЕДИН“: ГОСПОДИН ЕДИН, СЛЕД КАТО КОНСТАТИРАТЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ГИ ТЪРПИ, МОЛЯ УТОЧНЕТЕ ЗА КОИ СТАВА ВЪПРОС. И ОЩЕ НЕЩО , КОЕ Е СПОРЕД ВАС :“НЕЩО ДРУГО ИМА НЕ Е ТОВА“, ТОВА СПОРЕД ВАС Е , КАКВО: ЧАКАМЕ АСПАРУХ С КОНСКАТА ОПАШКА ДА НИ ПОВЕДЕ, ЧАКАМЕ ДРУГИТЕ ДА НИ ОСВОБОДЯТ ОТ ТОВА, КОЕТО БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ТЪРПИ, ЧАКАМЕ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ? ИЛИ СТЕ ЗАБРАВИЛИ ПРЕКРАСНАТА БЪЛГАРСКА ПРИКАЗКА ЗА БРАТЯТА И НЕВОЛЯТА?НИЕ И САМО НИЕ ЕДИННИ, ЗАДРУЖНИ ЩЕ РЕШИМ СЪДБАТА СИ И ЩЕ УСТРОИМ ЖИВОТА СИ И БЪДЕЩЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА.СУВЕРЕНА СМЕ НИЕ С ВАС. НИЕ ДЕЛЕГИРАМЕ ПРАВАТА СИ НА“ПО-УМНИТЕ“ОТ НАС. СЛЕДОВАТЕЛНО, НИЕ ЩЕ ИЗИСКВАМЕ И КОРИГИРАМЕ ПОСОКАТА В КОЯТО НИ ВОДЯТ. ДРУГОТО Е „СТРАХ ЛОЗЕ НА БАИР ПАЗИ“. БЪДЕТЕ ЖИВ И ЗДРАВЕ И НИЩО ЛИЧНО.

  3. Харесвам написаното ОТВЕТЕН СЪЮЗ НО КАКВО ОЩЕ ЧАКАМЕ КОГА НАРОДА СЕ ПАЛИ САМОУБИВА БЯГА СЪС КОГО И КОГА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *