„Ало Банов съм“ нанесе Смъртоносен удар на Борисов! Ето защо Банкянския мълчи – като US-агент на разпит:

„Защо Бойко Борисов мълчи за скандала „Ало Банов“? Защо отказва да поеме политическата отговорност? Тези въпроси към премиера Борисов отправи днес журналистката и депутат от БСП Елена Йончева, която преди 10 дни оповести записи, които уличават министъра на културата Боил Банов в корупция.

От записите става ясно, че през 2016 г., когато е зам.- министър на културата, Банов нарежда да бъдат фалшифицирани документи по проекта за Ларгото, така че частната фирма- изпълнител да не плати неустойка от 700 000 лева на държавата.

Междувременно, Министерство на културата загуби на втора инстанция в процеса за неустойка срещу фирмата- изпълнител за друг етап от проекта за Ларгото. Според съда всичко в документацията на съдената от държавата фирма е изрядно.

„Това само потвърждава достоверността на разговора „Ало, Банов съм, коментира още Йончева.

Борисов няма полезен ход. Ако поиска оставката на Боил Банов, означава да признае за корупцията в правителството си. И понеже случая е емблематичен, всеки ще предположи, че разговори от типа „Ало, Банов съм“ се водят всеки ден във всички министерства и агенции на държавата. Да не говорим, че тогава и самият Борисов ще трябва да си подаде оставката – заради записите отпреди 8 години „Ало, Ваньо“!

Тоест единственият полезен ход на премиера е категорично да отхвърля не съмненията, а дори очевидните доказателства, че правителството и цялата му държавна и общинска администрация са проядени от корумпирано – от върха, та до основата.

Неудобство във възприетия от него подход е, че като мълчи и крепи Банов, продължава да трупа тежки негативи връз управлението си. Разчита, че хората ще забравят. Но, не, няма да забравят. Да, народа народа не реагира бурно и революционно, но си дава ясна сметка – случаят е емблематичен и обобщаващ за властта на ГЕРБ. И ще го покаже на изборите през май.

„Няма какво да коментирам Йончева. Няма да ме вкарате в това“, заяви Борисов няколко дни след скандала с министър Банов. И замлъкна като свинкс. Като даде думата на придворните си медии, които побързаха да сметат унищожителните разкрития на Елена Йончева под килима. Но това, че Борисов се укри, а медийните му глашатаи забълваха пълни глупости съвсем не значи, че хората ще забравят. Не и този път.

„Мълчанието на Борисов е част от омертата“, категорична е Йончева. Омертата е закон на мафиотските кланове в южна Италия. Екзотично нещо. Беше. Преди Борисов да дойде на власт.

71% от българите обаче искат сериозно разследване на корупцията по високите етажи на властта, оповести вчера социологическо изследване. И макар процентът очевидно да е занижен от статуквото, си остава доста внушителен.

А ГЕРБ продължават да твърдят, че корупция няма. И не разбирали защо хората са с такава нагласа. Ако наистина не разбираха обаче, нямаше отсега да смазват и лъскат зъбчатките на машината си за изборни манипулации и фалшификации. А дали и този път народът ще им признае изборната „победа“. Този път – не. Омерзението достигна връхната си точка. И дори да победи, шайката вече няма как да управлява.  А на американските ни колонизатори ще им се наложи спешно да сглобяват нов политически проект за управление на Територията. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ВСИЧКИ ПАРТИИ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА САМО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА СЪС ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ Е СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ РЕВОЛЮЦИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *