Диагноза: Народът ни Оскотя! Борисов Открадна от Българите 8 млрд. за 20 дни, а те му се Усмихват Мило с Беззъбите си Усти!

За двайсетина дни през декември, 2020 Борисов и Хунтата са похарчили около 8 млрд лева. Абсолютен рекорд! Обаче през първите дни на януари, 2021 г. ГЕРБ се оправдаха, че нямало пари за медицински и спасителен вертолет и затова щели да преоборудват някакъв стар военен хеликоптер. Такава откровена наглост дори не заслужава коментар.

Хунтата няма пари за спасителен хеликоптер, но пък има за премии и наеми на членовете на ЦИК – тия дето ще й издействат изборната победа и затова ГЕРБ са им раздали над половин милион лева. Въобще, на кой новодошъл в София да работи, държавата му поема целия масраф? И колко независими от властта на ГЕРБ са тези от ЦИК?

Нещо друго обаче е много по-страшно: бездушието, незаинтересоваността, апатията и безразличието, обзели народа ни. Плюс примирението с мизерното съществуване, не само материално.

Пътувах през последните месеци в ловешки, троянски, плевенски и пловдивски села. Срещнах различни хора, разговаряхме на улицата, в някое магазинче, пред кафенето или кръчмата – местата на селския форум. Шокът те връхлита още при гледката на развалените и липсващи зъби у повече от 80% от събеседниците. Ужасно. Повечето се оплакват от безпаричието и липсата на медицински грижи. Купуват хляб, салам и кисело мляко. Пенсиите им не стигат доникъде, чакат младите да пратят някой лев – от големите градове или от чужбина. Така оцеляват. Разрухата е пълна. И тогава иде ред за втория шок. Прегърбени и болнави, същите тия възрастни фъфлят убедено: Бойко ще ни оправи. Той ни дава по 50 лева… Стряскащо е, повярвайте. Надяват се тия бедни и унизени хорица на същия този, който ги е докарал до това окаяно дередже и ги е оставил на произвола. Не стокхолмски е този синдром, а български.

Нийде по света няма общество, в което всички да са смели и борбени и енергично да защитават правата и нуждите си. Но тази овча реакция е поразяваща и не ми се вярва другаде в цивилизования свят да има подобно нещо.

Пенсионерите ни са малко над 2 млн души. Ако изхарчените за три седмици от гербаджийската хунта 8 млрд. лв. бяха насочени към тях, всеки щеше да получи по 4000 лв накуп за годината или по 333 лева за всеки месец от нея. А не мизерните 50. Затова въпросът ми е към тях: Защо не мислите бе, хора?!

И написаното по-горе не е популизъм. Според икономисти, ако властта намали кражбите от еврофондовете и обществените поръчки с 40 %… тоест ако Борисов и компания започнат да крадат с 40 % по-малко отколкото досега… пенсиите и заплатите в България ще скочат 2-3 пъти.

Откъде ли?

– От онези над 5 млрд. лв., които Борисов подари на САЩ за тенекиените им хвърчила F-16, за да се откупи от новата администрация в Белия дом.

– От онези 500 млн лева, отпуснати от властта на ГЕРБ за ремонт на язовири- пари, които никой не знае къде отидоха. Няма прозрачност, няма отчет.

– От 3-те милиарда, които погълна естравагантното решение на Борисов да плащаме сами тръбопровода на Балкански поток, вместо да се съгласим с предложението на руснаците те да го построят за своя сметка.

– 3,5 милиарда се отпуснаха за мантинели и маркировка, сякаш ще ги произвежда фирмата „Сваровски“… За какво всъщност и как точно бяха усвоени тези пари – отново всичко тъне в мъгла.

– Новосъздадената Държавна петролна компания погълна над 1 милиард лв. и трябваше до декември 2020 г. да са готови около 100 бензиностанции, но към момента няма ни една. Даже изкоп от бъдеща бензиностанция не се мярка.

– За държавния ВиК холдинг държавата наля 1 милиард. За какво? Къде отидоха парите? Защо няма прозрачност и отчетност?

Списъкът е дълъг и тъжен. Но беззъби, болнави и обрулени от живота хорица продължават да се надяват на Борисов. Припознават го като новият Спасител, нищо, че Буда Батмански доста поовехтя и надебеля.

В същото време днес научихме, че бивш румънски премиер е съден за подкуп от 800 хил. евро, а онзи ден китайски бюрократ бе осъден на смърт за милион евро и 5 златни кюлчета, намерени в сейфове в спалнята му. Доказа се, че парите са от рушвети. В същото време у нас от лятото из мрежата дефилират снимките на Бойковото чекмедже с 1 милион евро и златни кюлчета в него, но ни прокуратура, ни ДАНС понечват да разровят тази тиня. Защото нали, може и тези пари, дори да са внесени от мистериозната Мата Хари, да са подкуп или изпрани от някоя престъпна сделка. Но прокуртурата ни се подиграва с някакви безумни обяснения. Както е казал един печално известен купен от мафията италиански прокурор: Трябва да се внимава много с разследването, за да не стигнем нашите.

А понеже и на мафиота Гешев му е ясно, че всеки път ще стига „до свои“, той и подчинените му предпочитат да се държат с нас като с последните утайки, давайки ни напълно неадекватни обяснения за случая „Мата Хари и чекмеджето“.

Уилям Бъроуз е казал: „Историята на тази планета е история на идиотизма, в която няколко дебили са се откроили на общия фон като гении и водачи„.

Затова не вярвам, че можем да живеем както искаме, а не както и колкото ни позволят няколкото дебили на върха. А хора, на които им открадват 8 милиарда пред очите, а те смучат залъците, защото нямат зъби и се радват на петдесетачка вместо да си получат изработеното, не заслужават друго. Съжалявам.

Но нека завършим с втори, малко по-оптимистичен вариант: Нека все пак този път гласуваме масово, за да помогнем на себе си, и на тях. Не че ще го оценят, но скотски живот никой не заслужава. Поне така смятат социалистите и християните… Не, ли?! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. САМО В КОЛОНИАЗИРАНА БЪЛГАРИЯ НЯМА СНАЙПЕРИСТИ ПЪРВАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НА ЕВРОПА НАЙ БЕДНАТА ЗАРАДИ ПОРЕДНИЯ БЪЛГАРОУБИЕЦ БОРИСОВ И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ ВЕЧЕ Е ОБЕЩАЛ НА СЗО ДА СМЕ ПЪРВИТЕ В СВЕТА ВАКСИНИРАНИ

  2. Нека си спомним какво каза професор Иво Христов за 80% дебили. И как скочиха срещу него като бесни кучета разни ибрикчии и помияри.Как смеел да говори така за най-интелигентния, най-образования, най-великия народ на света.

  3. До автора на „Диагноза“. Не се отчайвай, приятелю. Току що Радев даде една седмица отсрочка на мутрата. Една седмица повече или помалко при доживотен. Какво значение има. Рано или късно ще облече карираните дрехи, ако не стане както с Чаушеску.

  4. Колко ли щасливи се чустват тези две бабички, успели да се заврят под ръцете на този идиот.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *