Радев шамароса Марешки: Некомпетентно е да се подпишеш под Конституция, която не си чел. Но вие не сте чел и действащата Конституция! (С ВИДЕО)

Мръсни искри прескочиха при сблъсъка между президента Румен Радев и лидера на партия „Воля“ Веселин Марешки. Словесната престрелка между двамата се разигра по време на днешните консултации за датата на провеждането на изборите между държавния глава и парламентарно представените партии.

Консултациите с партия „ВОЛЯ“ преминаха при изключително остър тон и с канонада от взаимни нападки. „С призива „Мутри вън!“, вие г-н Президент изкарахте мутрите на площада и така спряхте и потопихте устрема на правилно протестиращите българи, които се надяваха на промяна“, поде най-неадекватно лидерът на „ВОЛЯ“, без да обясни коя е митичната група от протестиращи, която визира. Ние от Skandalno.net се сещаме само за една такава. Месец преди избухването на протестите по повод нахлуването на Гешев в Президентството, единствените протестиращи на жълтите павета бяха момчетата от партия „Възраждане“. Но едва ли Марешки припознава точно ляворадикалните момчета на Костадин Коставинов като „правилно протестиращи“. Още повече, че менторът на варненския аптечен бос, Бойко Борисов, в момента се опитва да заличи партия „Възраждане“. Но както и да е.

От „Воля“ призоваха президента да избере за парламентарните избори възможно най-ранната дата – 28 март, за която дата призовават и ГЕРБ. А Марешки отсече: „Вие, г-н Президент бяхте съгласен с тази дата и не знам защо сега давате заден ход“.

Марешки изрази и учудването си от решението на Радев да започне консултации за провеждане на изборите едва сега – 2 месеца преди провеждането им.

„Консултациите ги определям аз и ако бяхте чели Конституцията, щяхте да разберете, че те са в срок. Давам време на правителството и на всички останали фактори в държавата да се задействат, да се активират. Но, мудно се задействате“, посочи Радев.

Марешки го контрира с въпрос: А на вас колко ви дадоха, да се отметнете от датата 28 март?

„Господин Марешки, прочетете Конституцията. Видяхте ли да съм издал указ, с който вече да съм определил датата?“, попита Радев.

Лидерът на „ВОЛЯ“ заяви, че категорично вярва на здравните власти и на общините, които твърдят, че са в пълна готовност изборите в условие на пандемия да се проведат на 28 март.

„Вие вярвахте и на проекта за нова Конституция, която се оказа пълен фейк. А отгоре на всичко се оказа и че сте я подписали без да сте я чел. Вие разчитате ли на вашите наблюдатели и застъпници за тези избори? Знаете ли параметрите на помещенията, какво ще пише в здравния протокол, на какво отстояние трябва да са хората при гласуването? Замислялили сте се, че тези наблюдатели може да останат извън помещението? Всички тези неща трябва да се уточнят и затова съм свикал тези консултации“, заяви Радев.

Марешки предложи членовете на секционните избирателни комисии да влизат след направен PCR тест. „2 месеца преди изборите е абсурдно да коментираме Изборния кодекс“, отсече Марешки. Радев обаче го контрира – защо партията ви, която е в парламента, не го е направила?“. На което Марешки отговори: „А защо вие не инициирахте такива консултации по-рано?“.

Консултациите завършиха остро: „Вие сте поредният президент, случайно попаднал на „Дондуков-2″. Такъв сте си. Нищо не направихте срещу картелите. Нищо не казахте. Мандатът ви беше напълно безсмислен и пропаднал“, отсече Марешки.

„А вие с тези ваши политически схващания, сте се устремили твърдо извън парламента. Но въпреки това ви желая успех!“, завърши президентът. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Магарешкия винаги е бил един боклук! бб тиквата му заповяда да влезе в локо Пловдив и да няма риск от протести на запалявковци!Магарешки влоши парички , няма бунт , няма проблеми за бб – тиквоча.
    След годинка магарешкия избяга , но от цялата далавера – спичели!!!
    Това упражнения тиквата и магарешкия го играха неколкократно! Магарешкия винаги е кяр , е на гърба на народа!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *