Тайният план на ДПС: Борисов – Президент, Пеевски – Премиер!

Делян Пеевски е направил много за България и в частност за българските турци. Целта на ДПС на тези избори е да стане втора политическа сила и да е незаобиколим фактор при съставянето на следващия кабинет. Той може да е експертен или „правителство“ на спасението. ДПС трябва да докаже, че е по-добра от ГЕРБ и БСП.

Ако ДПС получи мандат за съставяне на правителство, нейният кандидат за поста премиер ще е Делян Пеевски. Това е една основните опорни точки, спуснати от турската партия ДПС до местните й структури преди изборите напролет.

Тази информация потвърди и зам.-председателят на движението Йордан Цонев, по-известен сред народа като Данчо Ментата. По БНР той заяви: Нашата партия и нашият електорат си харесваме г-н Пеевски. Ако зависи от нас, няма да се разделим с него, обясни той.

Още през лятото на 2013 г., когато Пеевски бе предложен за шеф на ДАНС, основателят на ДПС Ахмед Доган казвал в тесен кръг, че тази позиция била едва първото стъпало в кариерното развитие на Делян Пеевски. По-нататък било задължително ДПС да го изстреля до министерски пост с тенденция в бъдеще да стане и премиер.

„Синът ми е много умен и един ден ще стане министър-председател на България“. Това е заявила пред свои познати майката на депутата от ДПС Ирена Кръстева още когато синът й станал член на младежкото НДСВ. През 2001 г. Делян Пеевски е назначен от тогавашния министър на транспорта Пламен Петров за парламентарен секретар на царската партия и не след дълго оглавява борда на директорите на „Пристанище Варна“ – най-голямото пристанище в България. Тогава Пеевски е на 21 години и няма образователен ценз за високата позиция.

По повод стартиралите в САЩ разследвания срещу Пеевски по съмнения в корупция, кръгът от близки съратници на Пеевски, в който влизат Бойко Борисов, Иван Гешев, Сотир Цацаров и личните му адвокати, са изпратили до Вашингтон и Брюксел доклади, в които същите твърди, че депутатът-олигарх от ДПС е голям борец срещу корупцията, мишена на нападки от обвиняеми лица и най-големият дарител по време на ковид пандемията. За да отърве от затвора своя възпълен лидер в сянка и бъдещ премиер на страната, ръководството на ДПС разчитало и на подкрепа от страна на Алианса на либералите и демократите за Европа в ЕС, в който ДПС членува.

Самият Пеевски, когато бе принуден да подаде оставка като председател на ДАНС, се заканил, че един ден ще управлява цялата държава и тези, които са попречили на кариерата му и бизнес развитие, ще си платят скъпо и прескъпо.

За Борисов било решено да е следващия президент. „Няколко президенти сме избрали досега, ще изберем и Борисов“, категорични били босовете в ДПС.

В България се случват абсурдни и сюрреалистични неща: Борисов управлява от джипка и вертолет, прокуратурата отказва да назове по име митичната „аранжорка“ на премиерски чекмеджета Мата Хари, премиерското шкафче пък се пълни с милиони и кюлчета неясно откъде, кабинетът изхарчи 8 милиарда за 1 месец без никакъв отчет, а Пеевски не стъпва в парламента от години, без ПКП Караянчева да го санкционира. Защо да не стане министър-председател, след като и в Министерски съвет може да не стъпва, а да управлява от любимото си леговище в х-л „Берлин“? Той и сега управлява, но неофициално. Народ, който търпи 11 години това корумпирано гербаджийско управление, ще преглътне и Пеевски. А и при толкова инфантилен електорат, какъвто е българския, колко му е след трите си премиерски мандата Борисов да увенчае „бляскавата“ си политическа кариера и с един президентски.  Това коментира пред сайта ни бивш министър, пожелал анонимност. А като доказателство за огромното влияние на Пеевски в ДПС той припомни превземането на ръководството от негови доверени хора само преди десетина дни. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Е, бах ти държавата, е, бах ти и чудото дето е тук!Сульо и пульо се просурна да управлява тоя жалък и овчи народ!Сумати некадърни и малоумници се надскачат като скакалци да додрапат до върховете ,за да крадат и смучат благини за себе си!

  2. Какво му трябва на човек. Да го стрижат, да го доят, от време на време да му подхвърлят по някое коматче хлебец и .. пей сърце. За какво ни е на нас българите свобода ? Какво е то туй нещо , ядели се, пиели се. Ние българите без чорбаджии изедници не можем.Това при нас си е традиция а традициите трябва да се спазват. Ами тъй де, ко сига разбираш ли значи.Най-обичаме да мразим тез които ни говорят за свобода.

  3. Е И КВО ШЪ ПРАЙМ СИГА НА ИЗБОРИТЕ ШЪ ГИ СТИГАМЕ ЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ НАЛИ ТОВА Е МЕЧТАТА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ДА СРИНЕМ РАЙХСТАГА СЕГАШНИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *