Ден 15 от Протестите: Народът е още по-Бесен и Мотивиран – Блокира кръстовища в цялата страна! Президентът излезе сред протестиращите (С ВИДЕО)

Протестиращите срещу управлението на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев са още по-бесни и мотивирани да отстояват исканията си за оставките им докрай.

Вече е блокирано движението на т. нар. „Триъгълник на властта“. Хората хвърлят семки и бонбони по сградата на МС. Пътят им е препречен от плътен кордон от полиция. Над 20 хил. души вече скандират: „Оставка“ и броят им с всяка минута се увеличава. Очаква се тази вечер протестиращите да се разделят на 10 лъча и да блокират ключови булеварди и кръстовища в столицата.

Днес е 15-тият пореден ден на протести в столицата. Рокадите в кабинета „Борисов-3“ още повече разяриха хората, които искат промяна. Още от 17 часа те започнаха да се събират около фонтана на президентството. Организаторите в лицето от т. нар.  „Отровното трио“ обещават тази вечер изненади за властта. Припомняме ви, че вчера вечерта протестиращите блокираха 11 възлови кръстовища в София. Днес обаче полицията не е информирана какво точно ще се случи.

Румен Радев изненада с появата си хората, събрали се на протеста тази вечер

Румен Радев изненада с появата си хората, събрали се на протеста тази вечер

Един от организаторите на софийския протест- пиарът Арман Бабикян коментира: Промените в кабинета днес са следните- Борисов замени квотата от министри на ДПС с представители на същата квота. Пеевски и Борисов не са в коалиция, те са в съдружие, в система от взаимни зависимости, и промяна при тях не може да има. А освен това човек, който спинка до чекмедже с 1 млн. евро днес уволни 5-ма свои министри. И аз се питам: Какви прегрешения ли трябва да имат тия, щом Баце оцелява, а те – не”, коментира Бабикян.

Във Варна има 6-7 хиляди човека на улицата, които също скандират „Оставка“. Това е 14-ти поред анти-правителствен митинг за морската столица. Хората са издигнали плакат: „Законът е над всички“. Те определят днешните рокади в кабинета като смехотворни и са категорични, че протестите ще продължат до оставката на Борисов и Гешев. Протестът вече блокира кръстовището пред община „Варна“. Възможно е да се стигне и до други блокади в града.

Видео от Бургас показа, две блокирани от протестиращи кръстовища, които пеят химна на България. Блокиран е и втори основен бургаски булевард. Протестиращите заявяват, че ще излизат всяка вечер, докато Борисов и Гешев не хвърлят оставки. За утре е предвидено автопротестно шествие, което ще блокира входа и изхода на Бургас към магистралите. Skandalno.net

В 19.30 часа Румен Радев излезе сред хилядното множество пред президентството и произнесе реч. Ето какво каза президента:

15-и ден площадите са пълни с надежда и непримиримост. Хиляди хора протестират не само у нас. Плакатите казват много истини, които медиите премълчаваха. Желанието за свобода, законност и справедливост обединяват всички поколения. България излезе от хипнозата на пропагандата. И светът отправи поглед към нас. Вие не се уплашихте от обидите и заплахите. Никога българите не са били по-единни помежду си. Почтените хора няма да се предадат и да робуват повече. Европейска България е нашето бъдеще. Протестът иска оставката на цялото правителство и на главния прокурор. Властта умира от страх и се надява, че летните отпуски ще ви разколебаят. Те нямат смелостта да слязат и да ви погледнат в очите. Ако го бяха направили, щяха да разберат, че това няма да стане. Оставките са първата и най-важна стъпка към честни избори. Нужен ни е нов парламент. Път за конституционна реформа. На много плакати прочетох „Заедно. Залогът е голям, залогът е България. Днес всички вие пишете историята. Мутри, вън!“

ГЛЕДАЙ ПРОТЕСТА В СОФИЯ НА ЖИВО:

https://youtu.be/CxHPOwktCrE

ВИДЕО ОТ ПРОТЕСТА В СОФИЯ:

ВИДЕО ОТ ПРОТЕСТА В БУРГАС:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Народе! Президентът е лидерът който трябва да подкрепим и да последваме по пътя към чиста и свята Република!Единствената личност на държавен пост избран без лъжи и манипулации на президентски избори.Досега думите, които съм чул от него са верни и удрят като камшик управниците ни.Призовавам всички честни българи да застанат зад Президента Румен Радев за една нова и успешна държава!

  2. Толкова невинни хора бяха убити от мафията журналистите Виктория от Русе , Милен Цветков, журналиста разследващ във Варна … но няма кой чудовището бойко борисов да накаже поне за 180те поръчкови убийства … защо все невинните трябва да си отиват чудовищата като бойко борисов и хунтата му да оцеляват и нагло да крадат цял един народ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *