Димитър Луджев: Борисов е СТРАХЛИВ НАРЦИС! Няма да подаде оставка и това ще е фаталната му Грешка!

Смяната на петимата министри е пълен фарс. Тази мимикрия е отчаян опит на Борисов да спаси положението и най-вече себе си. Днешните протестиращи по площадите се отличават от предишните с нещо много важно – на тях им е безпощадно ясно, че докато мафиотската партия – държава ГЕРБ е на власт, нищо в страната няма да се промени. Напротив – кочината ще става все по-мръсна.

Това заяви пред БНР проф. Димитър Луджев, учен, политик, депутат и вицепремиер в периода 1990 – 1991 година.

Той определи Бойко Борисов като “страхлив нарцис”, който няма да се оттегли доброволно от властта. И няма да го направи по две причини – ако този път хвърли оставка, с ГЕРБ е свършено, а той и една дузина народ около него – отиват в затвора.

“Партията на Борисов се крепи на мафиотската структура, която той е създал”, отсече проф. Луджев.

“Това е партия на властта, няма идеология и програма, там няма нищо, освен кокал… Борисов и кукловодите му създадоха невероятна корупционна система, в която всяко нещо се купува и продава“, коментира още Луджев.

Луджев е категоричен – Борисов няма смелост да се срещне с протестиращите и да ги погледне в очите. Знае какви ги е насътворил и няма доблест и чест да излезе пред тях. Така е когато си крал до последно и съвестта ти е гузна.

“Надеждите на властта са, че протестът ще се оттече. Има такава вероятност, защото протестиращите срещу такъв тип авторитарна власт трябва да се самоорганизират, трябва да си излъчват лидери, да създадат устойчива сила, която да застане срещу господстващата овластена мафия… А това не е лесно и изисква гигантски усилия. На хората по плокадите никой не им плаща да са там – те крадат от времето си, от живота си, да са на площада всеки ден и да дерат гърла срещу диктатурата. Надеждата ни е в младите хора с модерни разбирания за държава. В тях е енергията и това е пък тяхното голямо предимство пред захабеното и изморено статукво на властовата мафия ГЕРБ“, посочи още бившият вицепремиер.

Той определи като “глупост” насажданата от платените мисирки на властта конспиративна теория, че с тия протести държавният глава Румен Радев тикал България към президентска република.

“Румен Радев от години изразява народния глас, затова ГЕРБ не спряха да го атакуват през целия му мандат – защото се страхуват от него както дявол от тамян. Причината за това е, че президентската институция бе единствена в държавата, която не влезе в договорки с мафията, а й се противопостави. Вследствие на което се очерта като единствена реална политическа алтернатива на системата от икономически зависимости, наречена ГЕРБ“, смята проф. Луджев.

Той коментира и исканията за оставката на главния прокурор Иван Гешев.

“Може и да я получим тая оставка, ако следващия парламент промени съдебната система със закони и се установи някакъв обществен или парламентарен контрол върху главния прокурор. Гешев трябва да бъде отстранен. Той е една от главните опори на ГЕРБ и Борисов“.

Проф. Димитър Луджев прогнозира, че има вероятност кабинетът на Борисов да оцелее до редовните избори през март, 2021 г. Но ако това се случи, ГЕРБ ще загубят с катастрофален резултат и това ще е последният вот, в който партията на Борисов ще участва, а Борисов и Шайката му само ще забавят влизането си в затвора с едни 4 години. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ТОВА Е МЕТКО НАРКОТО ТАКА МУ ВИКАХМЕ В УЧИЛИЩЕ , ОСВЕН НАРКОМАН ТОЙ Е ВЪРЛ ФЕН НА ЧАШКАТА.

  2. Б*си, този не беше ли – ОНЗИ, дето с агент Сава предадоха на турците списъка с разузнавачите ни зад граница?

  3. Щом и такъв върл „демократ“ се изкава против Борисов, значи вижда му се края. До сега СДС и разните му производни подкрепяха мутренската банда ,ГЕРБ. Само…. от типа на Караянчева, Дъртикова ще му идват на свиждане.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *