Дейвид Сакс: САЩ водят Украйна към крах. Лятната контраофанзива през 23 г. е най-голямото поражение в съвременната история

Американският милиардер Дейвид Сакс нарече контранастъплението на украинските въоръжени сили едно от най-големите военни поражения в съвременната история, като добави, че във Вашингтон управляват глупаци, на които не трябва да се има никакво доверие. Той заяви това в социалната мрежа „X“ (бивша Tуитър), под формата на коментар под публикация на Илон Мъск, съобщава ТАСС.

На 31 март Мъск написа в профила си в социалната мрежа „Х“, че ако в най-скоро време Украйна не започне мирни преговори с Русия, тя ще загуби Одеса и достъпа си до Черно море, което ще унищожи не само икономиката й, но и нейната държавност.

„Лятното контранастъпление на Украйна беше едно от най-големите военни поражения в съвременната история – танкове и войници се втурнаха през глава в минни полета, а руската артилерия ги обстрелваше от силно укрепени позиции“, посочва Сакс. Според него Вашингтон безразсъдно води Украйна към крах. „Във Вашингтон управляват глупаци, на които не трябва да се вярва“, смята бизнесменът.

Все по-вероятно е точно Украйна да стои зад терористичната атака в концертната зала „Крокус сити хол“ край Москва. Руснаците твърдят, че имат неопровержими доказателства за това и ако ги извадят, Съединените щати трябва да се откажат от подкрепата си за Киев, коментира още Дейвид Сакс. „Ако украинското правителство стои зад терористичната атака, както става все по-вероятно, САЩ трябва да се отрекат от него или ще излезе, че сме съучастници на терористичен режим“, написа той в социалната мрежа X в събота. Сакс подчерта, че изявленията на украинските власти за непричастност към терористичната атака „нямат голямо значение на фона на доказателствата, които излизат всеки ден“. „Русия вече вади неопровержими доказателства за украинското участие и обещава да извади още“, добави Сакс.

Руското външно министерство заяви вчера, че извършените следствени действия показват, че следите от последните терористични атаки водят към Украйна. „Извършеният на 22 март в град Красногорск и шокирал целия свят кървав терористичен акт далеч не е първата терористична атака срещу страната ни в последно време. Следствените действия, проведени от руските компетентни органи, показват, че следите от всички тези престъпления водят до Украйна“, заяви руското външно министерство. Москва настоява Киев незабавно да предаде извършителите, чиито имена е публикувала в списък, и да компенсира жертвите на терористичните нападения. Според дипломатическото ведомство на Русия нарушаването от страна на режима в Киев на подписаните международни конвенции за борба с тероризма, ще доведе до отговорност за Украйна. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Еврейската в Киюф хунта превърна Усрайна в терористична държава.

    • Еврейската хунта в Киюф превърна Усрайна в терористична държава, а Еврейският съюз (ЕС) и Юдо-америка поддържат войната срещу Русия и бялата раса глобално.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *