Дания потвърди Разкритията на Едуард Сноудън: САЩ са Шпионирали и ИЗНУДВАЛИ С КОМПРОМАТИ Ангела Меркел и целия политически елит на ЕС!

Американските тайни служби са шпионирали и подслушвали десетки хиляди висши европейски политици, сред които и канцлерът на Германия Ангела Меркел. Това стана ясно от доклад на датската служба за военно разузнаване, която в тайно разследване е разкрила, че в периода 2012 -2014 г. специалните служби на Дания са помагали на Вашингтон в осъществяването на мащабната операция. Така за първи път думите на бившия американски разузнавач Едуард Сноудън, който бе преследван от САЩ и има издадена задочна присъда именно заради тези свои разкрития, са потвърдени от висша инстанция и то гарнирани със солидни доказателства.

Разследването било поръчано от датското военно разузнаване, като целта била да изсладва партньорството на Дания с американските служби. Но дори поръчителите на това разследване не са очаквали тежките скандални подробности, на които ще се натъкне то. От доклада става ясно, че американците хакнали подводни кабели за интернет на няколко доставчици, които осигуряват услугата за Германия, Франция, Швеция, Великобритания и Норвегия. По този начин, Агенцията за национална сигурност на САЩ е следяла обажданията и съобщенията на набелязаните за шпионаж политици, а датските служби услужливо са спомагали това да се осъществява чрез системата на датската разузнавателна служба XKeyscore, базирана на остров Амагер, предназначена за наблюдение на обекти. Шпионската операция е носела кодовото име „Операция Папур“.

Повод да се проведе разследването и изготвянето на доклада станали именно разкритията, направени от агента на ЦРУ Едуард Сноудън през 2013 г. В следствие на доклада, вече има уволнени няколко служители от датските служи заради тежки нарушения.

„Това е изключително сериозен политически скандал. Ужасяващо е, че партньорските служби на САЩ с подлото съдействие на Дания са следили комуникацията на своите съюзници.“ Това заяви един от шпионираните немски политици, опозиционният лидер Пеер Щайнбрюк. Засега от администрацията на Ангела Меркел не са коментирали случая. Швеция пък настоява да й бъдат съобщени имената на лицата, които са били шпионирани от американците.

След като бе огласена новината, Едуард Сноудън обвини настоящият американски президент Джо Байдън, че е дълбоко замесен в този скандал. По времето, когато се е осъществявала операцията, Байдън е бил вицепрезидет на Барак Обама. През 2013 г. Едуард Сноудън разкри, че САЩ следят телефонните разговори и онлайн комуникацията на редица европейски и световни политици, включително на над 100 държавни глави. Вследствие на това САЩ обвиниха Сноудън в разгласяване на класифицирана информация и клевета, но той успя да получи политическо убежище в Русия, където се намира и в момента. А САЩ продължават най-нагло да твърдят, че обвиненията срещу им в шпионаж на партньорски държави са несъстоятелни и лъжливи.

„Разкритието, че датските специални служби заедно със САЩ са следили европейски политици, е само „върхът на айсберга. Страните от НАТО нямат ни най-малка представа какви много по-ужасяващи нещща се случват на тяхна територия“. Това заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на YouTube канала „Соловьев Live“.

И допълни: „Докладът на датското военно разузнаване е само върхът на айсберга, всъщност ситуацията е много по-страшна за самите страни-членки на НАТО“. Според Захарова страните от НАТО и ЕС умишлено се стараят да не говорят за тази история. „През последните години САЩ се изключиха от всички международни юридически системи и сега на практика никой за нищо не би могъл да ги съди. Те са надзорник над всички и всичко“, добави Захарова.

КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Оглушителното мълчание на ЕС по темата, както и кучешкото покорство на целия европейски политически „елит“ към САЩ и готовността на всеки европейски лидер – от президент до премиер, да лае русофобски по американски сигнал, ни карат да се замислим дали пък американците не разполагат с мръсните им тайни. Добити именно чрез тези подслушвания. Още повече, че този бесен лай срещу Русия по US-сигнал почти винаги е в ущърб на собствените им държави. Най-пресният пример са българския президент Радев и чешкия премиер Бабич, които за една нощ направиха невероятно нелепи салтоморталета във външнополитическите си позиции… в угода на САЩ. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. На фона на това скандално потвърждение на масовото прислушване на европейските лидери, наивната история за руските шпиони, така сърдечно поддържана от нашия пожарникар и шайката му показват само едно. Нивото до което е пропаднало цялото ни политическо тяло, което продължава да се напъва да заблуди отново и отново нещастния ни народец, за да се докопа до държавното виме, до тлъстите заплати и субсидии. Някой да чу оценка на събитието от наши политически (сили)смях в залата, някой да видя Шопара Борисов да вдигне глас, или пък Славчето Трифонов, не става дума за лъже патреотите , или за Майчката и Христето. Всички са се свили като мишки в трици, мълчат и чакат случай да ревнат срещу Русия. ГНИДИ, доказани, ама наши.

  2. Целият Запад, начело с Щатите ревяха и гониха руски посланници, все по измислени поводи. Заради своя руски агент Навални обявиха война на Русия, санкции, проклятия. Заради човека си в Беларус съсипаха полетите. За Сноудон и за Асанж, един журналист, който показа цялата поквара на ам. политика светът мълчи престъпно. Право ли, справедливост ли, всичко е пари.Затова военният бюджет на Щатите е 725 МИЛИАРДА, за самоотбрана( смях в залата) с 800военни бази по света, с 200000рейнджъри на заплата в тях. А ние нещастните сме ги обявили за стратегически съюзници, това е нашият, най-умен президент, но не по-малко продажен от другите. И каква е тогава разликата между него и Плевналиев. Както виждаме последният нещо се успокой, щом и Радев е подлога като него, останалото просто няма значение.

  3. НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ РАДЕВ ИМАШ ВСИЧКАТА НАРОДНА ОМРАЗА ТРИМОРЕЦО АГЕНТ НА ЦРУ

  4. Н ищо чудно да спретнат някаква провокация срещу фрау Меркел или ген.сек. на НАТО Янс Солтенберг. Ангела произхожда от ГДР и е била активна комсомолка, а Янс – ляв пацифист, участвал е демонстрации под лозунга „Янки го хом“.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *