Сълзите на Борисов: След 4380 Крадливо Властване се Уплаши от Новите и техните 13-дневни Разкрития:

Не минава и ден без Борисов и посочени от него представители на ГЕРБ и последното му правителство да изразят възмущението си от кадрови чистки, „народен съд“ и „комунистимески реваншизъм“. Всички тия представители на хунтата говорят най-общи глупости, но винаги на висок глас и с внушение, че шефът им Борисов и самите те са жертва на нещо лошо, антидемократично, „комунистическо“, антинародно и антидържавно. Да уважим обаче смешният им плач и да проследим пътя на гербовите сълзи. 

Ето какво казва Томислав Дончев, бивш вицепремиер и дългогодишен доверен висш кадър до Борисов. „Има силен импулс на реваншизъм. Тези кадрови рокади могат да се отразят на правителството, което ще дойде на власт. В момента президентът е едновластен господар на публичните институции в България, ако изключим тези от местната власт. Няма парламент, който да контролира работата на правителството, но това по закон е така в тази ситуация“.

Кадровите рокади можело да се отразят на следващото правителство. 12 години кадрови рокади на ГЕРБ и по кефа на Борисов на кого и как се отразяваха? Последни сме по всичко, свързано с качеството на живот и здраве и първи по корупция, неграмотност, липса на върховенство на правото и пр. Завършилият с посредствен успех математическата гимназия в Габрово и философия във Великотърновския университет, който похарчи над 2 млрд лева народна пара без да създаде електронно правителство не коментира тъжното състояние на страната, но има претенции. Каточели не е ясно, че когато резултатите са лоши, трябва да се правят смени. Когато са ултра лоши – чистката смяната на кадри и задължителна, ако щете го наречете чистка – все едно.

Президентът бил едновластен господар на публичните институции, без местната власт… Радев, ако приемем определението, е такъв от 13 дни. 4 380 дни наистина пълновластен чорбаджия на държавата бе Бойко Методиев Борисов, който разпореждаше на парламентарната група на ГЕРБ какво да внася, гласува или отхвърля в законодателството. Разполагаше с бюджета на страната като със свои пари. Нито дума за това. Защо мълчите за онази опорка на вашия вожд, че Радев го следял с дрон в спалнята? Много интелигентна беше. И за Караянчева се изказа ласкаво, ама и това пропускате. Смешни мишлета сте вие…

4 380 дни Борисов кадруваше с кадри по свой образ и подобие, превзе институциите и структури от 1-ва до 5,6 и 7-а линия. Броят на „калинките“ би затруднил и София Ковалевска, ако трябваше да направи математически анализ явлението „борисо-партийни назначения“…

Димитър Георгиев, шеф на ДАНС, в момента, в който става ясно че идва служебно правителство излиза в неплатен отпуск до есента. Подчинен е на премиера по онова време, значи решението е одобрено, ако не и наредено, именно от Борисов. Но завършилият счетоводство херой днес плаче, че било наранено достойнството му на голям професионалист. Моля? Дръжте се нормално, бе, хора. Не можете – знаем.

От ДАНС бе освободен и заместникът на Георгиев – Недялко Недялков. Той веднага се жалва пред медиите на Борисов и Пеевски, щял да си търси правата в съда и прочие. Хвали се колко награди бил получил. Може, сигурно най-заслужените и блажните са му ги връчвали в х-л „Берлин“. Или не е чувал за базата на Пеевски… Негови колеги казват, че е зле образован некадърник със съмнителен морал. И защо Недялков е считан от години за човек на Пеевски? Защо не на някой дру или да се е прославил с професионално отношение към работата?

Деполитизацията на МВР е проведена през 1991 г. През 2021 година двама вътрешни министри, наложени от Борисов – Младен Маринов и Христо Терзийски – са водачи на депутатски листи на ГЕРБ и стават депутати. Тези на кого са служили, че е трудно да се досетим…

Защо от ГЕРБ не коментират разкритията за потъналите над 5 милиарда в „Автомагистрали“, ВиК холдинга, в Държавната консолидационна компания, за фалита на КТБ и дейното участие по него на БНБ начело с главния гуверньор Иван Искров? Защо повтарят мантрата за разкритата проруска „шпионска мрежа“ (в която се оказа, че са замесени някакви пенсионери, събирали информацията си само от интернет…), а не обелват дума за това че сме американска колония, а те са чисто и просто американски агенти? Башибозушкият грабеж, на който са ни подложили САЩ за гербаджиите братска дружба ли е или тяхно национално предателство? Кажете нещо и за многомилионните кредити на „наши“ фирми от ББР и скандалното поведение на служители, които отказват информация на принципала, т.е. на държавата, която е собственик на банката. Във всяка държава, където има правов ред досега тези чиновници щяха да са в ареста и то с пълно право.

Списъкът е ужасно дълъг. Защо Борисов, Даниел Митов, Томислав Дончев, Тома Биков, Деница Сачева и останалите настояват народът ни да повярва на тях, а не на разкритията и фактите, които сочат към колосален грабеж? Защо? За морала на доскорошното управление и партийната върхушка дори не отваряме дума. Чекмеджето и словесните излияния на Борисов в изтекли разговори говорят достатъчно. Не коментират и съмнително-топлите връзки на Борисов с главните прокурори Цацаров и Гешев. Кой не знае за тях? А за ортаклъка му с Пеевски?

Искат още и още доказателства за свидетелства на пострадали от предишната власт бизнесмени, сякаш в цитираните изрази на Борисов не проличава неговия неподражаем циничен стил.

Тома Биков, този непресъхващ извор на истини казал: Г-н Борисов не е канибал. Верно? Биков, ти откъде знаеш? Защо да вярваме на теб повече, отколкото на бизнесмена, който е разказал с какви думи е бил заплашван? Биков, ако си припомниш стилистиката на своя Бос, едва ли би бил толкова смел в твърденията…

Сълзите на герберските водачи са крокодилски. Няма кого да трогнат. Менторите им от САЩ ги изоставиха. Направо си ги хвърлиха на кучетата, както правят с най-некадърните си агенти. Затова изоставената от покровителите си гербава пасмина написала писмо до ЕК да се жалва от репресии и реваншизъм. Наистина ли Борисов и хората му вярват, че там не знаят каква е истината? Страхът им е голям и напълно оправдан – чака ги затвор! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Много ми се иска да знам името на автора, но разбирам защо не се афишира. Удоволствието разбира се не е по-малко, защото споделям напълно всяка мисъл. БЕЗ ИСТИНАТА НЯМА СВОБОДА, беше казал някой, а истината у нас се деформира по най-невъзможен начин. Вярно е, че истината може да се вижда по различен начин от нивото и морала на индивида или държавата,което наблюдаваме ежедневно, но има и неоспорими истини, които се мачкат най-безобразно, не само у нас, в целия т.н. демократичен свят. Примерите са хиляди.

  2. И още, най-противен не е Борисов, той подчертано е медицински случай, чийто нарцицизъм не е бил типичен и за френските крале. Най-противна е тази огромна кохорта от хора, които се продават без остатък, отказват се от човешкото си достоинство, превръщат се на ловни кучета само и единствено за да запазят някаква облага и власт. Един крещящ пример е Караянчева, която беше наречена ПКП в страната, където не можело да се докаже масовото подслушване и не само не се възмути за да запази достойнството си, стана още по- гореща защитница на своя шев. Това е отвратителното, зад което са застанали стотици нашенци, една духовна проказа без признаци на изцеление. И всичко това се знае в детаили, не от руските шпиони, които прогонихме, а от нашите СТРАТЕГИЧЕСКИ господари, които имат своите собствени интереси, добре обслужвани от тази скапана управа.

  3. ВСИЧКИ ОТ МАФИЯ ГЕРБ В ЗАТВОРА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КМЕТОВЕТЕ И АДМИНИСТРАЦИИТЕ ИМ ПО МЕСТА ТЕ СА МАФИОТСКИ КАРТЕЛИ НА ФАШИСТКАТА ХУНТА ГЕРБ ЗАТОВА ГЕРБ ОТНОВО ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ НА 11 ЮЛИ КМЕТОВЕТЕ ЗАПЛАШВАТ И КОПУВАТ ЦИГАНИТЕ ТАКА 4 МАНДАТА ПЕЧЕЛИ ДОБРИЧКАТА КМЕТИЦА ПЪРВА ДРУЖКА НА БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА ОКТОПОДА НА ДОБРИЧКАТА МАФИЯ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ЧАДЪР НАД ЖИВКО МАРТИНОВ СЮДЖУКА ТЯ ОБЕЗЛЮДИ ДОБРИЧ И ПРЕВЪРНА ЗЛАТНА ДОБРУДЖА В РАЗРУХА ПОСТРОИ ХОТЕЛИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО ИМОТИ В ЧУЖБИНА ПАРИ В РАЙСКИ БАНКИ ИМОТИ И ОШФОРКИ В ШВЕЦИЯ НА СИНЪТ И РАЗПРОДАДЕ И ОКРАДЕ ДОБРИЧ И ЦЯЛА ДОБРУДЖ

  4. Ще реве не, ами ще му прималява от страх като гледа и усеща разграждането на крепостта си. Всеки ден новините съобщават за поредните отстреляни негови мекерета от възлови постове. Дълбоко се съмнявам, че тиквата е толкова умен сам да е организирал и наситил със свои слуги цялата държавна машина. За това някой му е създал и ръководел цял щаб за плануване, овладяване и контрол на машината така, че паричните потоци и властовите решения да са неизменно в полза на ГЕРБ. Вчера бяхме зарадвани с вестта за изритването на гадната тарантула, която редовно му поднасяше печеливш резултат от броенето на бюлетините. Бил пенсиониран. Малко е. Трябва да бъде арестуван и държан докато не разкрие цялата схема на изборната манипулация, за да бъде дезинфекцирана завинаги. Особено интересна е и другата новина, че сърбите са освободили от затвора Сретан Йосич. Това определено ще лиши от сън ненадминатия „мъжкар“ криещ се в бункера си в Банкя, пазен от полуидиотски „стъкита“ и зомбирани орангутани . Няма вече да има джипка, обиколки по селата, снимки на прегръдки с ощастливени с вниманието му лелки. Както той утрепа с гранатомет един бандит, така ще се надяваме Йоца да има точен мерник, за да изличи по-скоро спомена за това чудовище.

  5. Не забравяйте и Митко Вафлата(кмета на Бургас )!Заслужава имотна проверка.Симеонов Винкела също.Временото правителство трябва да действа като Саакашвили.В Грузия живота на хората се подобри след като правителството ликвидира корупцията,намали администрацията,прибраха парите на олигарсите,премахнаха ОПГрупи и сега се живее спокойно.Безработицата е с нисък праг.Хората започват бизнес и документите се издават в рамките на работния ден.Всяка седмица има ферибот от Бургас до Батуми.Пътува се 36 часа.Храната в Грузия е ефтина,обслужването е на високо ниво и никой няма да ви излъже в сметката,дори и таксито.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *