Големите Хипермаркети Разоряват България! Виж как „Била“, „Кауфланд“ и „Метро“ сеят Безработица и Болести!

банани 2“Била”, “Лидъл”, “Карфур”, „Метро“ и „Кауфланд”  всеки месец изнасят от България около  800 млн. евро.  Те инвестират само при построяването на обектите си и дават пари за заплатите и осигуровките на служителите си, които работят къртовски за мижави пари и непрекъснато напускат, показа репортерско разследване на Скандално.нет.

Цените на някои стоки  в България  често са по-високи отколкото в  Германия, Австрия,  Испания и другите западни държави.

Много хора се изумяват, когато намират една и съща стока по-евтина в другите европейски страни, където заплатите са в пъти по-високи от нашите.

У нас собствениците на чуждестранните вериги  внасят най- нискокачествените и евтини стоки, често с изтичащ срок на годност. Преопаковат ги в чужбина и им слагат по-дълъг срок на годност, отколкото е реалният, довериха наши източници от КЗП, а думите им бяха потвърдени от двама бивши мениджъри в чуждестранни хипермаркети, както и от настоящи служители.

Хипермаркетите потискат по всякакъв начин родните производители. За да попаднат на щандовете им, нашенци трябва да им платят между 30 и 40 вида такси!!!,  за всеки артикул, който искат да продават там. Има даже и входна такса.
бананиПърва от веригите хипермаркети у нас влезе „Била”, а след нея и останали гиганти. Те превзеха градовете, смачкаха дребния бизнес на малките магазинчета, натикаха българските производители в ъгъла и буквално ликвидираха родното производство. Дори в разгара на лятото там български домати и чушки не могат да се намерят,  а се внасят чак от Перу и Испания, в краен случай – от Гърция. Изобилието пък кара хората, отишли само за хляб и мляко, да излязат с пълни колички с ненужни боклуци.

На фона на огромния си оборот обаче, често веригите най-нагло отчитат загуби, като така избягват да платят какъвто и да е данък в България. Остави това, ами нямат и банкови сметки в държавата ни, а цялата печалба в размер на милиони евро отива в чужбина.  България е и единствената страна, която допусна тези маркети да  се  построят в градовете, докато в другите държави те се намират извън града в индустриални зони, за да не конкурират дребните търговци в населените места.

Равносметката е следната: Всеки втори българин купува от хипермаркитети заради измамните промоции. Всеки трети оставя почти цялата си заплата там, а данъците вместо в нашата хазна, отиват в чужда.

Всички родни производители са натикани в ъгъла и плащат луди такси, само и само да останат на пазара.

банани1Големите вериги са машини за източване на пари от България и кражба на данъци от хазната.

И въпреки това никой не протестира. Само производителите отвреме – навреме се оплакват от дискриминация, но обществото не ги чува.

Обществото тича по инерция да хване банани на промоция, да си купи месо от 80-те години, замразявано и размразявано няколко пъти, прано, накисвано в химикали и всякакви отрови…

Българинът е абсолютен мазохист. Купува хем скъпо, хем некачествено, хем пълни гушата на чужденците.

Запасява се с консерви с изтекъл срок и смята, че е на далавера.

И през ум не му минава, че заплатата и пенсията му са толкова ниски, защото парите му отиват в чужбина.

Ние от Skandalno.net бихме призовали за бойкот на тези магазини, но няма кого!!!

Българинът спи и няма как да го събудим. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

37 коментара

  1. Да напиша още, че ни направи впечатление, че цените на чашка кафе на аерогара София е 2 евро, а на летището в Атина беше 1.45 е, летище Франкфурт, 1.75 е. Канелени бисквитки 200 г летище Амстердам под 1 евро. Подобни в горепосочените магазини в България са по 3 лв. Следващия път ще записваме всички цени в един тефтер..за сравнение. Макар че това едва ли ще помогне на България. С такива алчни “ръководители“ от последните 26 г стандарт не се прави, далеч не се стига..

    • Ами нормално сега летище София като го вземе ТИМ кафето може да стане и 3 евро.

    • Ами да ходим да живеем в Холандия или пък Германия ! Само ревете нищо не правите !

  2. Чужди имена на вериги български собственици.Тия милиарди как ги натрупаха групировките,борисов и пеевски?Нали точно по тази схема.Уж чужда фирма,а МОЛ-а българин представлява борисов например и изпълнява всичките му нареждания.Чуждите фирми получават само 20% от печалбата като фрайчайзинг такса задето използват марката им.

  3. Съгласен ъм, че е зле работата с хипермаркетите, намират си продажни политици на централно и местно ниво и ги подкупват. Скачат според тоягата…дето я няма. Но давам пример с Троян. Местните склададжии на едро са комбина с кметицата от отдавна и не допускат никаква верига в града. И хранителните стоки в Троян са по-скъпи от градове от подобен калибър с мол,а асортиментът е беден. Има едно хале от време оно, преустроено на магазин, дето е една идея по-голяма от квартално магазинче и всичко е така нагъчкано,че маневрите с количка са кошмар.

    • T-market , е магазин от верига ! Но като цяло Троян не е голям град и няма тази покупалтелна способност,че да може инвестицията на една верига да е печеливша, ако направи магазин в Троян :)

  4. За болестите и некачествената продукция…. явно някой не си вържи работата! :))

  5. А кой за Бога го позволява това? Къде е тази наша държава? Знаете ли, че в Германия ако отидеш и си направиш магазин и се опиташ да продадеш тяхната продукция с твоето име – не е позволено? От къде са марките на Кауфланд, Метро, и подобните огромни вериги магазини – от нашите производители – които само така могат да продадат продукцията си – като се съгласят да продават хем на ниска цена, хем без да се споменава името им като производител…
    Пак питам – къде е държавата в този случай? Къде са органите, които измислят хиляди вида данъци и такси за обикновения трудещ се човечец??? А да нямаме реални закони за тези, които ни крадат от вън? Къде са???

  6. „За Бога братя , не купувайте !“
    Някой помни ли тоя вопъл от ранната“демокрация“ ?

    • Кауфланд , Била и…Tова са все братята евреи паразити винаги готови да изсмучат и последната капка кръв от обезкръвения български народ

  7. фалшиво кафе lavazza се продава в големите вериги. Не мога да си обесня как е възможно За бога хора не купувайте!

      • Ужасно лесно – като го сравниш с италианско. И никога дори не си приличат. И тук не Лаваца менти, уви.

  8. Много интересно ,“След дъжд качулка ,след сватба булка“
    Тази статия както и един тон от другите подобни,къде бяха когато започнаха да отварят големите вериги и обяснявах на бабите в автобуса ,че мляко за 20 ст. няма да си купят :?
    А сега се усетихте ,че унищожават българската търговия.

  9. И защо си мислите,че хората купуват от там? Ами логично – защото това могат да си позволят.Нали и аз съ била така.Искало ми се е нещо качествено ама няма.Сега отивайки си от време на време в Бг,не мога да проумея ,от каде вземат толкова ниско качествени продукти и как така тези абсурдно високи цени.Ако не са близките ми,няма да стъпя в БГ.

  10. Поредната малоумна статия. Естественно, че всичко е вярно и Кво ?.
    Като цъкате тук пред клавиатурите та голяма работа. Робски и мизерни душички сме българите. Злобни, завистливи и крадливи.
    Ако някой има възможност и малко мозък, да се маха от това пелеме.
    Няма друга такава паплач като нас. И друга толкова безумна „Държава“…

  11. ма….. за това ме са виновни хората, че купуват а управниците, че го допускат!!!!

  12. Що било скъпо? Ами бизнес логиката е, че нещо ако можеш да го продадеш за 10 – не го продаваш за 5. Закон на икономиката е – търсенето определя предлагането. Нещо, което се търси по-малко – поевтинява и обратното. А вече за контрола и що нямали печалба – ами ако е законно – ди ги еба у законите, ако не е – да ги еба в проверяващите. НАП, сметна палата, Агенция за храните, КЗП – за чеп не стават.

  13. Това е реалност, но е решимо!
    Нека всеки или който може да започне поне 2 пъти в месеца да пазарува от малък български магазин и до 2-3 Години хипермаркетите или ще си тръгнат като „Пени“ или ще оправят нещата с лошата си стока и с цените!
    Както ВИНАГИ- Народа решава!

  14. Сигурно в гаражите българите плащат повече на работниците си. Айде стига русофилски манипулации

  15. Лошите стоки в немските вериги ги произвеждат и българи: хляб, кисело,мляко ,сирене ,кашкавал и т. н. все стоки, които купуваме всеки ден. Българи слагат палмово масло и тъпчат пилетата с антибиотици. Ама чуждите вериги били виновни. Каква е разликата, дали същите тия буклуци ще ги купуваме в гаражи, ще станат по-качествени ли?

  16. СКАНДАЛНО“ТОВА ВСЕКИ ГО ЗНАЕ?!НО КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ=НИЩО!ЗАТОВА И ВИЕ СТЕ НИЩО!!!!

  17. Здравейте! Абсолютно точно всичко е описано. Хипермяркетите са пълни с буклуци и ако чавек не избира внимателно какво купува, ще има да си яде буклучавата гнусна храна, която се предлага там като домятети, меришещи на химикал и прораснали, гадните кебапчета, които явно су преготвят от някакви останки от нещо, което дори не е месо и ги пускат на промоция от 33 ст. А какви са и последствията за здравето ни и какви отрови поглъщаме това явно е на последно място за хората, които гледат да си купят нещо по-достъпно. Зеленчуците в хипермаркетите са под всякаква критика. Когато имам възможност гледам да си пазарувам от малки квартални магазинчета за месо и млечни изделия и от пазара. За козметика и препарати да не говорим. Тях не бих си ги купила никога от хипермаркет, нищо което се допира до кожата ми. Аз съм за да бъде спрян този геноцид срещу българите. Европейците да си вземат гнусните стоки и да се опитат те да ги ползват поне една седмица. След това да си ги изхвърлят в техните кенефи,а не да замърсяват и разболяват българите с тях!!!

  18. Поради това, си пазарувайте от бг веригите – Фантастико, ЦБА и т.н.

  19. Здравейте, абсолютно не съм съгласна с написаното по-горе.Работих в Кауфланд повече от пет години и искам да ви кажа ,че заплатите са доста над средната работна заплата за страната и да наистина се работи,но се работи на много високо ниво (школата на Кауфланд е страхотна).Ако имате изисквания и претенции, моля не пишете глупости, състоянието на държавата е такова, трябва да се вземат мерки по този въпрос.

  20. Ами не са хипермаркетите виновни, а законодателят, който не създава добра среда за бизнеса на родните производители!

  21. Пълни глупости “ България е и единствената страна, която допусна тези маркети да се построят в градовете, докато в другите държави те се намират извън града в индустриални зони, за да не конкурират дребните търговци в населените места.“
    Айде бе да не сме балами. Къде ги няма в градовете , че пишете тези глупости? В Испания не е така направо са си вътре в блоковете даже по близо до народа . И още нещо, щом са скъпи храните а родните производители не могат да се вместят то си представете ако ги нямаше тези вериги. Всичко по 2

    • В Сърбия няма нито един чуждестранен хипермаркет, цените са на една трета от нашите, а заплатите им – двойно по-високи от българските. Като качеството на сръбските продукти е удишвително-превъзходно. Както, междувпрочем, беше навремето и у нас, преди навлизането на чуждестранните вериги с техните гмо-боклуци. Нещо на това имаш ли да кажеш?

      • Ще кажа че сигурно и в Бангладеш е така, в Зимбабве също. Сърбите не са в ЕС. Нима предлагаш да излезем от ЕС????

      • Това за заплатите в Сърбия,не е вярно!

  22. Щом е толкова хубаво и евтино в Сърбия защо не направят магазин тук в България? Опс извинявай май Пикадили беше сръбски , Темпо също – и какво предлагаха и на какви цени . Ай бегай от тука . КАК БЕШЕ – НЕЩО НА ТОВА ДА ИМА ДА КАЖЕШ???

  23. Ь и само да кажа че май в сърбия не си бил . имат си и лидъл и други магазини ама карай то се видя че си трол

  24. Няма връщане назад.
    Това е капитализма.
    Големите риби ще погълнат малките.

  25. Ами така е с т.н. чуждестранни инвестиции!Та тези и всички други, ако не печелят няма да дойдат тук!

  26. „Била-България“, „Кауфланд-България“ (В Германия е Кауфхоф),“Метро-България“, имаше и Шел-България, която бе закрита от собственика на марката! Дали става въпрос за наистина чужди фирми или за бг-мутренски франчайзинг!? Аз съм за второто предположение!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *