Големите Хипермаркети Разоряват България! Виж как „Била“, „Кауфланд“ и „Метро“ сеят Безработица и Болести!

банани 2“Била”, “Лидъл”, “Карфур”, „Метро“ и „Кауфланд”  всеки месец изнасят от България около  800 млн. евро.  Те инвестират само при построяването на обектите си и дават пари за заплатите и осигуровките на служителите си, които работят къртовски за мижави пари и непрекъснато напускат, показа репортерско разследване на Скандално.нет.

Цените на някои стоки  в България  често са по-високи отколкото в  Германия, Австрия,  Испания и другите западни държави.

Много хора се изумяват, когато намират една и съща стока по-евтина в другите европейски страни, където заплатите са в пъти по-високи от нашите.

У нас собствениците на чуждестранните вериги  внасят най- нискокачествените и евтини стоки, често с изтичащ срок на годност. Преопаковат ги в чужбина и им слагат по-дълъг срок на годност, отколкото е реалният, довериха наши източници от КЗП, а думите им бяха потвърдени от двама бивши мениджъри в чуждестранни хипермаркети, както и от настоящи служители.

Хипермаркетите потискат по всякакъв начин родните производители. За да попаднат на щандовете им, нашенци трябва да им платят между 30 и 40 вида такси!!!,  за всеки артикул, който искат да продават там. Има даже и входна такса.
бананиПърва от веригите хипермаркети у нас влезе „Била”, а след нея и останали гиганти. Те превзеха градовете, смачкаха дребния бизнес на малките магазинчета, натикаха българските производители в ъгъла и буквално ликвидираха родното производство. Дори в разгара на лятото там български домати и чушки не могат да се намерят,  а се внасят чак от Перу и Испания, в краен случай – от Гърция. Изобилието пък кара хората, отишли само за хляб и мляко, да излязат с пълни колички с ненужни боклуци.

На фона на огромния си оборот обаче, често веригите най-нагло отчитат загуби, като така избягват да платят какъвто и да е данък в България. Остави това, ами нямат и банкови сметки в държавата ни, а цялата печалба в размер на милиони евро отива в чужбина.  България е и единствената страна, която допусна тези маркети да  се  построят в градовете, докато в другите държави те се намират извън града в индустриални зони, за да не конкурират дребните търговци в населените места.

Равносметката е следната: Всеки втори българин купува от хипермаркитети заради измамните промоции. Всеки трети оставя почти цялата си заплата там, а данъците вместо в нашата хазна, отиват в чужда.

Всички родни производители са натикани в ъгъла и плащат луди такси, само и само да останат на пазара.

банани1Големите вериги са машини за източване на пари от България и кражба на данъци от хазната.

И въпреки това никой не протестира. Само производителите отвреме – навреме се оплакват от дискриминация, но обществото не ги чува.

Обществото тича по инерция да хване банани на промоция, да си купи месо от 80-те години, замразявано и размразявано няколко пъти, прано, накисвано в химикали и всякакви отрови…

Българинът е абсолютен мазохист. Купува хем скъпо, хем некачествено, хем пълни гушата на чужденците.

Запасява се с консерви с изтекъл срок и смята, че е на далавера.

И през ум не му минава, че заплатата и пенсията му са толкова ниски, защото парите му отиват в чужбина.

Ние от Skandalno.net бихме призовали за бойкот на тези магазини, но няма кого!!!

Българинът спи и няма как да го събудим. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

69 коментара

  1. НЕ СА ВИНОВНИ ВЕРИГИТЕ А ОПРАВНИЦИТЕ И КМЕТОВЕТЕ ЗАЩОТО ЗА ДА ПРИВБЕРАТ НЯКАКВА КОМИСИОННА ПРОДАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА .А ДА ГО ПРАВЯТ ТОВА СМЕ ВИНОВНИ НИЕ ЧЕ ГИ ИЗБИРАМЕ И НЕ ГИ КОНТРОЛИРАМЕ.ЗАЩО НЕ ЖЛАЯТ ДА ПРАВЯТ ПРОИЗВОДСТВО ЗАЩОТО ТАКА ИМ Е НАРЕДЕНО ОТ БРЮКСЕЛ И ТЕ СЛУШКАТ И ИЗПЪЛНЯВАТ А НИЕ СПИМ.ПО ТОЗИ ВЪПРОС ГОВОРЯ И ПИША ОТ 15 ГОДИНИ И МЕ СМЯТАТ ЗА ЛУД ,ЧЕ КАЗВАМ ИСТИНАТА.НИТО ЕДИН ПОЛИТИК НЕ ЗАСТАНА И ДА КАЖЕ КАКВО НАЛАГА ДА ВНАСЯМЕ ХРАНИ ВМЕСТО ДА СИ ГИ ПРОИЗВЕЖДАМЕ И ДА АНГАЖИРАМЕ В ТАЗЕИДЕЙНОСТ 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ?НЕ Е НОРМАЛНО В АГРАРНИЯТ СЕКТОР ДА СА АНГАЖИРАНИ 1,2% ОТ РАБОТОСПОСОБНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА СТРАНАТА А В СЪСЕДНА РУМЪНИЯ ТЕ ДА СА 30%НЕ Е НОРМАЛНО В АГРАРНИЯТ СЕКТОР ДА СЕ НАЛИВАТ 15МИЛИАРДА ЛЕВА И ДА ВНАСЯМЕ 500Х.ТОНА МЛЯКО 520Х.ТОНА ПЛОДОВЕ 540Х.ТОНА ЗЕЛЕНЧУЦИ И 420Х.ТОНА МЕСО.ЩЕ ИЗСЛЕЗЕ ЛИ НЯКОЙ И ДА ПОПИТА ЗАЩО ДАВАМЕ ТЕЗИ ПАРИ КОИТО НЕ СТИМОЛИРАТ ПРОИЗВОДСТВОТО?

    • Колега напълно те подкрепям 100% . Един да мисли като мен. Всичко вони на претопяване на БГ нацията

    • Преди години, когато в Москва пръднеха лекинко в София куклите на конци е се осираха до плешките. Сега живеем в демократични условия сега само смениха даващите тон. Малко пръц в Брюксел или по-скоро Вашингтон и нашите пълнят шортите.

    • Абе хора някой излизал ли извън България и да е проверил там как са цените и не говоря за Румъния и тез дет пишат статията също малко да проучат и пак да пишат бил съм в Австрия,Чехия и Словакия цените се абсолютно еднакви с Лидл а Кауфланда навън е по скъп от колкото нашите това че заплатите ни са мизерия така е защото в бг продавачка в лидл взема 500 лв а в Чехия същата такава взема 1200 сякаш има някаква разлика така че и ако и при нас станат такива заплати и ние тогава ще купувам хубави неща и ще живеем нормално но до като стане това мизерията е нашият живот и ще ядем обелките на европейците PEACE!!!

      • Цените в България наистина са по-скъпи,отколкото в Австрия.
        А какво ще кажете за Румъния, където е прието със закон 51 процента в тези вериги стоката да е от местни производители?
        А нашите ДУПЕДАВЦИ В Парламента – СПЯТ.

  2. Повръща ми се се от упрваляващите. Ако не ни държаха на такива ниски заплати, нямаше да се блъскаме да купуваме боклуци.
    Какви храни ядяхме преди 26 години.
    Истинско сирене, истинско мляко, истински кренвирши, истински плодове и зеленчуци.
    А сега бедни, болни, отчаяни.

  3. Отдавна съм спрял да пазарувам от тях.Пазарувам от българските вериги „Триумф“,“Лекси“…

    • В „Триумф“ лъжат с цените-на опаковката пише 1 цена,като си видиш касовата бележка,друга-по-висока.

  4. аз отдавна не купувам от тия икономически нашественици и престъпници

  5. Статията е бледо копие на истината. Месото го размразяваме и перем всяка вечер в химикали. Да има свеж вид. Ако не се купи през деня, вечерта го мелим на кайма и слагаме подправки заради лекия дъх. Ако каймата не се купи,я замразяваме и я продаваме като замразена или я купуват от топлата витрина и правят кюфтета. Сума ти вносни бисквити имат палмова масло, но това не го пише на етикета. В маслото има маргарин. И да пиша ли още?

    • Колега говориш пълни небивалици ;) переш месото в химикали , хайде да не говорим глупости. Начетох се на нападките към големите Вериги. Да съгласен съм че унищожават малкия бизнес, но така да хулите без покритие …… даже е подсъдимо.

      • Месото се пере в химикали Прав е предишният колега.

      • Не знам дали го перете,или не,но няма вкус на месо!

  6. Да виновни са общините, стигна се до там в центъра на Бургас да се допусне Билла.ЗАЩО Достатъчно бе магазин Болеро! Те са наши и трябваше да не допускат Билла.А и народа е стадо овце, и те търчат на БИЛЛА.Много,много тъжно ми става да почиташ чужди, а да си враг на своите.За това уважаеми сънародници посещавайте нашите магазини, купувайте нашите стоки Българските, давайте паричките си на близкия магазин, на близката аптека, защото те, като са добре и квартала е по-добър.Аз когато трябва да купя нещо, си казвам: По добре да ги дам парите на бай Станчо до нас.

    • Познавам работниците и собствениците на всички квартални магазини до нас. Всичката им стока а е от големите хипермаркети – ти от къде си мислиш че дребния търговец ще купував стоката си? Кой ти е казал че кварталния магазин продава българска стока ? Стоката е абсолютно същата като в Кауфланд , Била и другите.
      Единственото място на което „си мисля“ че стоката е българска е като взимам продукти от пазара – плащам на бабичките и дядовците , които сами произвеждат. Купувам прясно мляко от хората, които продават мляко на тротоара.
      Това е български продукт.

  7. Месото във всички вериги е двойно по-скъпо и е пълен боклук! Вари го, печи го, не става, няма и вкус. Не разбирам хората, които се редят на опашки там, като на пазара е два пъти по-евтино и истинско.

    • Месо се купува от добре познати месарски магазини… Никакви вериги… При все че и аз се изкушавам понякога от Кауфланд…

  8. За всичко са виновни управниците . Погубиха цялата икономика на държавата . Налага ни се храним със имитиращи продукти , защото хората живеят във бедност и мизерия . Малки заплати , мижави пенсии , хората във неравностойно положение – инвалидите като мен сме принудени със дребни пенсии по – болест да издържаме семейства , да гледаме деца , да си плащаме сметките и да се лекуваме . Продадоха държавата на големи гиганти , които не им пука за хората и цялата печалба отива във чужбина . Мога още да напиша по – темата , но никой не го е грижа за това !!!

  9. Първо – статията е крайно несериозна – съдържа само голи твърдения, без никакви числа или каквото и да било. Медията също е покъртителна. Второ – има и чисто български вериги с немалък оборот, които плащат ли, не плащат ли данъци.. държавата знае. Да твърдиш обратното без солидни доказателства е подсъдно, принципно. Трето – клиентът избира дали да пазарува от пазара, от кварталния магазин или от веригата. В Западна Европа също масово пазаруват във веригите, които не са само извън градовете, както твърди авторът. Четвърто – за да построиш дори само един супермаркет, трябва да направиш инвестиция, която се изплаща за десетки години. Да не говорим, че една верига има разходи за складове, наеми, заплати, данъци и т.н., които не потъват просто в небитието. Така че айде да не говорим, че парите едва ли не се изнасят с куфари.. в западна Европа.. Пето – въпреки всичко, в големите вериги се продават и качествени продукти, а и български такива. В Биллата до нас върху почти всеки БГ продукт има БГ знаменце, така че избор има. В повечето случаи производителите се бутат сами във веригите, просто защото там се продава в пъти повече отколкото в малките магазини. Разбира се, работата с вериги може да бъде предизвикателна и някои от производителите нямат капацитета за нея. В това също няма нищо лошо, има брандове, които се градят с идеята да се продават само по малки магазинчета и т.н. Тогава вече брандът може да се опита да превъзпита потребителя, но това е съвсем друга тема. Отговорът ми стана твърде дълъг, но все пак едно обобщение – в България пари и възможности има, просто човек трябва да има знания и умения как точно да се снабди с тях. Така че проблемът е вътрешен, а не външен..

    • Милене, я като си толкова знаещ, кои са брандовете, които продават Български продукти? Защо не ги спомена при такъв дълъг коментар – искам да си купувам от тях.
      Благодаря

  10. Цялата тази идилия звучи утопично. Цифри има 700 милиона евро на месец изтичат от България! Това малко ли е? Продават се доказани боклуци – това малко ли е? Лъжат пенсионерите с промоции, а после ние им плащаме лечението – това малко ли е?

    Два въпроса: Защо брандове като Лидъл и Кауфланд си позволяват да ни продават китайски боклуци от рода на маратонки, бельо, дрехи и то на завишени цени?
    Защо въпросът с данъците не е решен и данък печалба не се внася у нас?
    Мога да си отговоря, а Вие?

  11. Не му обръщайте внимание на Миленчо. Той е просто една платена пи-ар гнида. Бачка на заплата като трол и му плащат големите хипермаркети да нарежда и да защитава незащитимото. Миленчо, ти си малоумник. Колкото по-рано го осъзнаеш, толкова по-добре!

  12. ВСИЧКО Е ВЯРНО!!! работил съм в МЕТРО взеха ни здравето и ни изгониха.от години не съм стъпвал нито в метро,нито където и да било! съгласен съм със всичко казано и се подписвам с две ръце!

  13. За да влезе БГ производител в тези вериги, му искат входна такса между 2000 и 5000 лв. на артикул, тоест 10 артикула 50 000 лв. Отложено плащане между 45 и 80 дена, през това време ти си длъжен да им караш стока постоянно и те да работят с твоите пари .Ако закъснееш дори един ден с доставката, плащаш неустойки в хиляди лева, в някои случаи се стига до десетки хиляди. След като са поработили добре с твоите пари, превъртяли са ги десетки пъти, евентуално, може и да ти платят да кажем след 45ия ден. Карат те да подпишеш договор за една година, че няма да вдигаш цената си, не ги интересува дали твоите суровини няма да поскъпнат. Ако го направиш, айде пак санкции в хиляди лева. Всеки месец си длъжен да правиш промоция за твоя сметка и да им плащаш допълнително, че ще извадят твоята стока от най-долния рафт, и ще я изложат на по видно място. Пак за твоя сметка си длъжен да си направиш билборд и те да си го окачат на техните магазини. Всеки брак който магазина е направил от неправилно съхраняване, се връща на производителя и той е длъжен да го подмени безплатно.
    В крайна сметка, какви инвестиции имат тези вериги, единствено да закупят земята „и то за какви пари им я продават, като знаем колко са подкупни нашите управници“, и да построят магазина. Всичко останало им е без пари, просто те работят с парите на българските производители и търговци. Крайно време, българския потребител да се замисли, и мотото ни да е: КУПУВАЙ БЪЛГАРСКО ОТ БЪЛГАРИ!
    Само така, ще се вдигне ръстът на икономиката ни, ще произвеждаме повече и ще ни уважават повече, по света.

  14. Не купувайте готова храна от Била! Два лева за кюфтета и после 100 за лекарства за цялото семейство!

  15. Ей тролове, духате ли банана ? Ако не бяха тези вериги, по останалите магазини щеше да е 2 пъти по-скъпо. Или забравихте времената, когато ги нямаше и всички слагаха кой колкото си иска надценка? Живея в малък град, и преди да дойде една от веригите, цените бяха много по високи от много други места където имаше такива вериги. Щом стъпиха в града и веднага се усети. Всички местни дерачи на кожи усетиха че няма как да им минава повече номера и намалиха цените. Пазарувам от такива вериги неща, които са хубави, не визмам всичко най-евтино.. Така че съм по-скоро ЗА

    • Абсолютно си прав.Помня времето,когато малките магазинчета надуваха цените и на всичко отгоре вземах ме сбръчкани колбаси и лепнещи…

  16. По-скоро не. Единственото удобство е, че всичко е на едно място.
    Но да попитам. Чували ли сте за проверка в поне един маркет от тези вериги и глоба за некачествени стоки? Чували ли сте за поне една глоба, въпреки хлеабрките по рафтовете и гъгриците в ориза?
    Няма и да чуете. Просто с политиците си делкат едни пари и никой не смее да провери каквото и да било там. Това е ужасното!

  17. Докато на пазара продавачите на плодове и зеленчуци ми казват че аз немога да си избирам стоката,и те са там за да избират вместо мен аз ще пазарувам от големите супермаркети защото там изборът си е мой.

      • В големите хипермаркети си избираш, а на пазара ми се карат, така, че ще си пазарувам от веригите, избираш си, по-евтино и бързо е :)

  18. Мога ли да знам, защо коментарът ми е изтрит, един час съм отделил да пиша във вашия сайт по темата?

  19. Виновни за всичко сме ние,народа! Пишем,говорим и толкова,свиваме се в черупката си и обвиняваме този който го няма! Ако всеки си върши работата както трябва,всичко ще се оправи( надявам се)! Много може да се пише,но няма кой да чете, а още по малко да действа! Приятна вечер!

  20. Да. Нямаме равни във форумите. Плюем веригите, а после си грабваме чантата и отиваме да видим има ли някоя промоция на поредния боклук!

  21. Защо прехваления МЕКОМ беше много доволен от търговските вериги, защото можеше да си пласира буклуците във веригите, но те се усетиха и какво стана с МЕКОМ всеки знае.Същото се получи и с ЧИКО.А защо не попитате великия Български хлебозавод Савимекс кога ще се оттегли от Кауфланд-никога, защото само там може да си пласира измисления мухлясъл хляб.Така, че скъпи съграждани не се заблуждавайте, че не са доволни БГ производителите от големите вериги.

  22. Моля някой да каже колко струва в Холандия: 1 глава сух чесън , 1 кг. цаца и 1 кг. пресен шаран. Ще ви бъда благодарен за това а и ще внесете по голяма светлина в хашата любима ,,СКАНДАЛНО “ свободна медиа .

  23. А какво правят нашите вериги? Нима не ни заливат със същите боклуци? Със същите промоции? С какво готвят и какво готвят? Палмово олио и развалени зеленчуци и месо. Нима не скапват персонала си? Нима не водят двойно счетоводство? И какви заплати дават само…Те са хората, които плащат за подобни статии.

  24. Въпросът е в това, че общините постепенно унищожават истинските пазари, и освен това, земеделците от близките села рядко имат право да продават зарзават и плодове направо от багажника.

  25. Глупости! Кой?-Това е въпроса.кой дърпа конците?Кой постави боко тиквата,кой финансира размножаването на турско говорящи мамгали,кой потдържа трибуквените групировки,кой мрази българите?

  26. Vsi4ko e 4ast ot Istinata,koqto taka si ostawa skrita i neobqsnima za mnogo ,za vsi4ki klienti vyv verigite.No pyk sa to4ni sys slujitelite

  27. Аз не мога да разбера какъв Ви е проблема с веригите ? Просто държавата трябва да влезе при производителите да направи контрол какво и от какво се произвежда .Какво са виновни магазините че предлагат боклуци които се произвеждат.

  28. МЕсото в кауфлант мирише на кисела,спарено и даже и угнило.Отдавна съм спряла да купувам месо от веригите.Ходя в транжорна,където месото е съвсем прясно и вкусно.А за пилешкото да не говорим,то е стояло вакумирано много време.Като го сготвиш няма никакъв вкус.Вземала съм си прясно заклана кокошка,която е жълтеникава,ане бяла,както ги продават.Това значи,че не е обработвана с химикали.

  29. Идете в една Гърция да видите как си защитават там националните интереси,аз не съм против да има големи магазини но малко от малко да се регулират,не може в един град от 300000 да има 20 чужди хипермаркета.

  30. Продават само БОКЛУЦИ,вече не пазарувам от никоя верига,последно изхвърлих сьомга вмирисана от КАУФЛАНД,месото в метро е почти разложено , подходяшо за рибари (за бели червеи) Всеки сам избира какво да сложи в устата си,НО определено веригите не са най доброто място за качествена храна.

  31. Не пазаря от тези магазини хранителни продукти. Гадни са.

  32. Относно проверките който се „ПРАВЯТ“в тези вериги е нулева!Аз лично подавах жалба в Агенция защита на потребителя за лъжлива промоция предоставих брошура и касов бон.Още вечерта ми беше отговорено,че е извършена проверка и аз съм се объркала и съм взела артикул не на промоция.Нося артикула ,брошура ,касов бон отново и директора на Агенцията в ПЛЕВЕН ме обвини като потребител,че не съм си проверила бончето на място и ми каза тактично да пия една студена вода.Тук не ставаше въпрос за 2,00лв,а за това ,че мамят малумния потребител в случая и мен.

    • Не Умен,който е жилял в Европа с години каза:

      Лично на мен се случвало в Кауфланд да взема негодна стока и на другия ден я върнах без никакви проблеми,спрете се купени и нагли хорица

  33. На мен пък в местната бакалия ми пробутват само боклуци и то на малко по-високи цени.Където и да ида все съм мазохист…

  34. Защо вместо да плащат 30-40 такси, българския производител не намали цените си, а качеството, което получаваме е еднакво с големите вериги ;)

  35. Хората ходят да купуват евтини и некачествени продукти не защото са евтини а защото нямат пари за по хубави. Човек като неможе да си купи качествена стока избира лошата. Ако заплатите са ни по високи ще се купуват българските неща

  36. Близо до нас има супермаркет Булмаг. Мирише на мърша на 10-20 метра от месата и аз все си мислех, че си въобразявам, защото съм веган, докато една моя месоядна приятелка не си купи свински черен дроб и не откри вътре тения. Ходи в ХЕИ, в Комисия за защита на потребителя, Агенция по храните и т.нат. и казаха, че ще извършат проверка, но минаха месеци, а магазинът продължава да вони на мърша и проблемът не е в мен, защото мои месоядни приятели казаха същото. Аз си купувам от там някои пакетирани храни, банани и толкова. Предполагам, че могат да платят на проверяващите и да им запушат устата, иначе не мога да си обясня как този магазин вечно мирише на мърша и не го санкционират. Имам дори снимки на тенията, която приятелката ми извади от черния дроб. Жената от месеци не яде месо, стана вегетарианка. Та, няма разлика между наши и чужди големи капиталисти, всичките са един дол дренки. Спасението е базар на дребни български производители, които си продават директно стоките,а не тия хиени, които слагат надценки и продават развалени и застояли боклуци.

  37. Който не му харесва във веригите в София, да отива на Женски пазар. Там цените и качеството са по добри и имаш право на избор. Стоката е само българка и от производител

    • Е особенно там на женския…Където продавачи са цигани….Стоката зимата е замръзнала от естествена студенина…..

  38. Нищо не е случайно. И името на сайта също – за мен в него всичко се представя скандално. Това което наричат разоряване е напълно логично явление в цял свят и се нарича глобализация, или се дължи на нея. И абсолютно резонно на всеки международен форум много хора и организации протестират срещу нея. Но в света на капитала тя е неизбежна, защото основния принцип е „парите въртят света“. Простата причина е че всеки милионер и милиардер може да даде пълен отчет доказващ че парите му са спечелени напълно законно, но без първия милион. А откакто човечеството съществува има хора по комбинативни и амбициозни, по алчни и жадни за власт. Всяко явление или процес естествено има привърженици и противници, защото хората не е възможно да бъдат еднакви и равнопоставени, обществото колкото и да е демократично, няма как да бъде еднородно. Винаги има групи с противоположни интереси.

  39. Повечето магазини на Лидл и Била купуват имотите, върху които строят от частни лица, а Метро и Кауфланд от бившите Строителни войски, които след „промените „стават частна фирма и взимат повечето общинска земя на безценица , а след това продадоха на магазини и предприятия ! А заплатите са картелно споразумение…, за да се тупат управниците в гърдите …какви инвеститори идват у нас !

  40. БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ДА НАПРАВЯТ АНАЛОГ, КАТО БИВШИТЕ СУПЕРМАРКЕТИ, С БЪЛГАРСКИ СТОКИ. ЩЕ КУПУВАМЕ ОТ ТЯХ, АМА ГИ НЯМА.

  41. Бих искал да попитам някой интересува ли се при какви условия работят наемните работници в тия вериги и дали са такива каквито са в Германия и Австрия например ,дали там работят за 300 евро,дали работят на Нова година на Коледа и Велик ден,а вечер до 24 часа ?

  42. Като не ви харесват месата във веригите има лесно,отиваш на село и си колиш я кокошка,я теленце,я прасенце,я козленце …….Стига сте хленчили кой какво месо продава.Никой май не се замисля,че това месо се внася от вън.

  43. ‘Абе хора някой излизал ли извън България и да е проверил там как са цените“Разбира се мариане, че сме излизали. Не само излизали, но и живеем извън България. Аз пиша в момента от Канада, където живея почти 28 г със семейството си. Пътували сме доста и по европа и части от латинска америка. Често посещаваме България, особено последните 3-5 г за по-дълго време и ни се налага да пазаруваме и разбира се сравняваме. Да, т.нар. “вносни“стоки са по-скъпи в България, в сравнение с Канада. Горепосочените магазини нямат същата политика на бизнес, както тези магазини имат в другите държави. Когато купя на едро продукти в Канада от Метро винаги има намаление, но в Българското Метро няма. Кауфланд продава развалена стока. подобна стока този магазин не би се осмелил,да продава в другите държави. Освен това са много “пуши“. Доката пазарувахме в кауфланд един неприятен глас непрекъснато ни “съветваше“какво да си купим по радиоуредбата. Това го няма по другите държави. Освен това ни “съветваха“за едни скапани изгнили череши + подобни чушки и домати. Тази стока не се продава кауфланци, тя се изхвърля на прасетата. Да, ние също търсехме български магазини с добро качество и нормални за заплатите цени. Ние също избягваме да купуваме от изброените наколко магазина- самозванци. Позорници.

  44. Много интересно защо има увкосено месо с подправки,зеленото и червеното.И аз съм работил във голяма верига магазини и нооо добре знам.Млъкни и не се излагай.

  45. Много жалка статия пълна с много лъжи и малко истини.
    В повечето вериги има кашкавал за 6 лв има и за 20лв за килограм всеки купува спрямо възможностите. Месо има на витрина има и вакумирано от БГ производител имаш избор.
    Лъжа: В България цените на много продукти са по-евтини от тези в Европа. Ако смятате че хляб за 2-3евро, кисело мляко за 1 евро, месо от 7-15 евро, са по-евтини жестоко се лъжете.
    Лъжа: В чужбина работниците в магазин вземат голяма заплата. В Австрия и Германия много служители се водят на стаж в магазина и им се плаща не повече от 500евро.
    Истина: В България магазините наблягат на чуждата стока. И по-малко на произведено в България. В Австрия например на стоките локално производство се слагат етикети и са много повече от чуждите.
    Лъжа: Как верига от магазини която има 20-30 клона всеки от който има по 30-40 работника сее безработица ?

  46. Не Умен,който е жилял в Европа с години каза:

    Не е проблема във веригите магазини,и вие го знаете,само пишете безумия,проблема е в управляващите и пак го знете,но си пишете,за да се намирате в работа и да си вземате комисионните,че сте написали пълна порнография,а зададохте ли въпроса,колко струват всички стоки в малко квартално магазинче,нищо ,че са същите,и колко хора харчат мнооого по малко като купуват от веригите магазини с по малка комисионна,и колко хора са по добре благодарение на това?

  47. “ В България цените на много продукти са по-евтини от тези в Европа. Ако смятате че хляб за 2-3евро, кисело мляко за 1 евро, месо от 7-15 евро, са по-евтини жестоко се лъжете.“ За цените в България е смешно да бъдат сравнявани с тези в ес и норд америка, защото там заплатите са в пъти по-високи. Продавач, касиер в Канада взима дори да е най-ниската заплата – 26-28 кан $ хил. годишно или или 20 хил евро или 1600 евро месечно. Някои със стаж взимат повече. Една кофичка кисело мляко 750 гр. може да се намери за 1.4 евро 400 гр добър кашкавал на промоция е 2.80 евро. шоколад Тоблерон 100 гр. 1 евр. 1кг банани под 1 евро. Хубаво кафе на зърна 1 кг. се намира за 6-7 евро. Венци пише, че имало и кашкавал за 6 лв, дава пример за най-евтин. Но и 6 лв. са скъпи за стандарта на България тъй като 60-70% от българите са с доходи, чисто – 200-500 лв на мес. Според мен, трябва да се направят две неща в момента в България – или се намаляват цените поне на основните храни, или се вдигат заплати, пенсии, ако не до стандарта на ес н америка то поне близко. В момента имаме няколко семейства близки, които са принудени да избират между храна, лекарства, парно. Парното/тока в канада е също по-евтино от България. За около 80 кв. м плащаме зимата минус 20-30 С по 200 лв на мес, всичко включено, ток, топла вода, парно, студена вода, такси и пр. В България се извършва геноцид и за съжаление останалите развити държави го знаят, но правят НИЩО. Моята канадска снаха се разплака тази година в България, когато й казахме каква е заплатата. Тя попита, след като видя и цените, – това е за една седмица нали????????? Нали Венци:)??? Позор.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *