Германия: Упадъкът на САЩ ще продължи и при Байдън!

Европейското обществено мнение е силно скептично по въпроса за бъдещето на САЩ и изборът на Джо Байдън за президент няма да промени тези нагласи. Това пише в свой анализ авторитетното немско издание „Die Frankfurter Allgemeine Zeitung“. Повечето европейци са на мнение, че съвсем скоро САЩ ще бъдат изместени от Китай като сила номер 1 в света. И то не само в областта на икономиката, но и на финансите и геополитиката.

Икономическият световен център вече се измества към Азия, а това означава, че същото се случва и с политическият. И именно Китай е сочен за приемник на САЩ, сочи изследване проведено сред 100 хил. души от всички държави в ЕС. Байдън и администрацията му не само, че няма да се справят с вътрешните проблеми на САЩ, но категорично няма да успеят да възстановят световното лидерство на Вашингтон. 55 % от германците, 79 % от испанците и 72 % от италианците са на мнение, че до десет години Китай ще измести САЩ като икономика и политическа сила № 1 в света. Факт е, че единствената страна в света, която вече е възстановила икономиката си след ковид кризата, е Китай. И това, докато САЩ продължава да затъва, а икономиката му все повече зависи изцяло от държавните дотации.

Стара и хитра Европа към момента се старае да лавира между двете суперсили. Поне докато не се очертае категоричния победител. В момента САЩ напрягат мишци и полагат кански усилия с помощта на мръсна итра и нечисти сили да си върнат позицията на властелин на световната сцена. Но на фона на задълбочащата се вътрешна социално- икономическа и системна криза, това е невъзможно.

Новата администрация на Байдън добре знае откъде идват парите на САЩ – от контрола им върху други държави. Затова и още с идването си на власт новата администрация във Вашингтон започна атака срещу Русия. Като разбира се крайната цел не е Русия, а Китай. Но Дракона може да бъде победенет само ако преди това западняците повалят и „опитомят“ Мечката, която го пази. Дали обаче на САЩ и западните им партньори ще им стигнат силите да разтърсят из основи управлението на Путин, така щото то да се сгпомоляса. Защото в сравнение с времето на Барак Обама, сега силите им са дваж намалели. Подкрепяйки презирания в Русия Навални и шутовската му опозиционна политика, едва ли администрацията на Байдън ще постигне някакъв резултат. Но провокациите със сигурност няма да спрат, това е повече от ясно. Защото за Западът войната с Русия е въпрос на оцеляване.

В същото време, стратегическият съюзник на Русия – Китай, не стои безучастно. Пекин категорично подкрепя Русия в битката срещу САЩ. Бременната с проблеми Европа, която вече се сви до регионален лидер, в момента се старае да лавира между Западния и Източния блок. Стария континент не разполага с ресурс за водене на световна политика – нито икономически, нито технически, нито военен. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Дали байджендърите ще успеят да съборят Русия? По неподготвена и хаотична атака не е имало през всичките години, в които съм съзнателно на този свят. Писъците на тийновете, няма да сплашат никого, а хладната реакция на ФСБ е достатъчна, за да покаже, че са готови. Само един запис пуснаха, но за нормалните е достатъчен. Тези протести бяха нещо като „ке ядем, пари сме давали“, но едва ли някой се надява на резултат. Колкото опръскат, опръскат.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *