Скандал! Видео показа как съветник на Навални Проси Милиони от МИ-6! (С ВИДЕО)

Запис от 2012 разкри тайна среща между британски дипломат и  един от най- близките сътрудници на Алексей Навални- съветникът му Владимир Ашурков. От кадрите става ясно, че целта на срещата е дясната ръка на опозиционера да изпроси „няколко милиона“ от Великобритания за Фонда за борба с корупцията на Навални, като в замяна обещава важна секретна информация за Лондон.

Владимир Ашурков и Навални

По времето, когато записът е направен, Ашурков е изпълнителен директор на Фонда за борба с корупцията (ФБК) на Алексей Навални. Лицето, с което се среща, е британски дипломат, служител на британското посолство в Русия, където е втори секретар по политическите въпроси. Преди две години стана ясно, че същият е бил шпионин и на МИ- 6.

„10- 20 милиона годишно са малко пари, когато са заложени милиарди“, това заявява Ашурков на британския дипломат Джеймс Уилям Томас Форд. Съветникът на Навални иска от британеца крупната издръжка, за да можело да се увеличи екипа на Фонда. Ашурков  обяснява на събеседника си още, че в замяна на тези пари Фондът ще организира още масови мероприятия, улични протести, медийна пропаганда срещу властта в Кремъл и контакти с лица от руския елит, на които да им се обяснява, че когато „здравите сили“ свалят Путин и вземат властта, няма да им закачат активите. Ашурков обещава на Лондон още ценна банкова информация за руската ВТБ, която британски банки и фирми могат да използват в своя полза.

От разговора не става ясно дали Великобритания ще предостави исканата от човека на Навални издръжка. Но пък британецът го съветва да се обърне към соросоидната неправителствена организация „Трансперънси Интернешънъл“, които предлагали големи грантове.

Освен въпросните милиони, съветникът на Навални иска от британския шпионин и информация. Ашурков заявява, че Фондът на Навални може да разпространява информация от британски правителствени служби, която иначе е недостъпна за обикновени хора.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/4cXnTKvvhMA

В момента Владимир Ашурков живее в Лондон, където бяга през 2014 г. Тогава в Русия са му повдигнати обвинения за финансови измами, чрез които е спонсорирана кампанията за кмет на Москва на Алексей Навални през 2013 г. След като се установява в Лондон, Ашурков продължава с политическата дейност, която се състои в това да разпространява удобни за Запада пропагандни тези срещу управлението в Русия. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *