Германия: САЩ ще намалят военните си ангажименти към Европа, трябва скоростно да се превъоръжим

Европа трябва скоростно да се превъоръжи, за да може да се защитава по-добре, тъй като през следващите няколко години могат да се появят нови военни заплахи след като фокусът на внимание на нашия съюзник по сигурността САЩ се насочи към Индо-тихоокеанския регион. Това каза германският министър на отбраната Борис Писториус в интервю за в. „Велт ам зонтаг“.

Русия увеличава значително производството си на оръжия, за да продължи инвазията си в Украйна, като същевременно заплашва и балтийските държави, Грузия и Молдова, каза Писториус в интервюто, цитирано от Ройтерс.

Междувременно САЩ вероятно ще намалят военната си ангажираност в Европа, тъй като се насочват към Индо-тихоокеанския регион, допълни той.

„Ние, европейците, трябва основно сами да се ангажираме с гарантирането на сигурността на нашия континент“, заяви Писториус. Германският министър на отбраната отбеляза, че са необходими 2 или 3 години, за да може регионът да увеличи собственото си производство на оръжие.

„Имаме около 2-3 години, за да наваксаме по отношение на въоръжените си сили, промишлеността и подготовката на обществото за новите условия на сигурност“, посочи той.

Европа е наясно, че съвсем скоро ще й се наложи да компенсира помощта на САЩ за Украйна, ако Вашингтон не успее да договори ново финансиране, добави Писториус.

Изборът на проевропейско правителство във Варшава би трябвало да даде възможност на Германия, Франция и Полша, известни като Ваймарския триъгълник, да развият повече военното сътрудничество помежду си, каза още той.

„Трябва да се разберем как най-рационално да се установим на източния фланг на базата на отбранителните планове на НАТО“, посочи Писториус.

Министърът на отбраната на Германия отбеляза също, че иска да пътува възможно в най-скоро време до Полша през следващата година.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Прдишния път германците пътуваха до Полша с танкове. Сега се дупят на поляците. Тъпа, дебилна и самодоволна нация от бюргери. Не напразно турските мангали ви правят на луди.

  2. Ако Тръмп спечели изборите с ЕВРОПЕЙСКИЯТ е свършено
    като политическа и икономическа организация.
    А за нато пътят му е към небитието.

  3. Лудостта е завладяла ума на европейците. Колкото и възможности да им предлага Путин и Русия, те остават вярни на своето безумие. Какво да се чудим на българските Олигофрени. С какво бе изроди ви заплашва Русия вас хищни колониални хиени. Малко кръв ли лочихте векове наред от своите колонии.Е свърши мандрата както на колониите, така и на доверието, което оср..те.

  4. Г-н министър вурст вероятно с тежко детство и пропускал уроците редовно. Какво ще превъоръжава като дроновете, оръжиета на сегашната война на коляно се сглобяват, даже и в дома, а Кинжали отличниците правят

  5. Това е благодарността на Германия към Русия, че им помогна да се обединят с Източна!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *