„Билд“: Украинският генщаб напълно променя военната си стратегия

Украинският генерален щаб реши да преразгледа военната си стратегия и засега да отложи опитите за завладяване на нови територии от руската армия. Това съобщава германският вестник Bild, позовавайки се на свои източници, предаде ТАСС.

Според информацията на вестника, новата главна цел на Въоръжените сили на Украйна е да нанесе възможно най-много щети на личния състав на противника. Според „Билд“ най-големият приоритет за украинските въоръжени сили „вече дори няма да е отбраната на сегашната фронтова линия, а унищожаването на възможно най-много руски войници с минимални загуби за собствените ни сили“.

„Нашата цел е да постигнем най-положителното съотношение на загуби“, казал украински офицер пред изданието. „Ако съотношението е 10 към 1 в наша полза, ще продължим съпротивата, ако съотношението е едно към едно – тогава отстъпваме“, добавил той. Друг източник на вестника в украинските въоръжени сили е потвърдил, че „Няма повече да натискаме, нужда да форсираме нещата, целта ни вече е просто да нанасяме максимални загуби на противника“. „Удържането на позициите на всяка цена вече не ни е приоритет, важното е повече украинци да останат живи“, казал източникът.

„Това, което виждаме в момента на фронта, е контролирано украинско отстъпление с боеве“, цитира „Билд“ бивш военен съветник на една от западните страни, съветвал украинските въоръжени сили. По думите му „при отстъплението си украинците създават минни полета. Зад подобна стратегия се крие „надеждата на украинците, че бавното отстъпване ще изтощи руската армия и когато нейното настъпление спре, тогава ще е кулминацията на войната“. Когато армията на Путин спре, украинските въоръжени сили може да се опитат отново да поемат инициативата, като получат от Запада оръжия, които коренно ще променят ситуацията на бойното поле, например крилати ракети ATACMS или Taurus, самолети F-16 или JAS 39.

Както пише „Билд“, сред войниците от украинските въоръжени сили промяната в стратегията на Генералния щаб с падналата забрана за отстъпление, вече е предизвикала облекчение. 

От началото на юни украинската армия прави неуспешни опити за настъпление. Според руския министър на отбраната Сергей Шойгу за шест месеца Киев е загубил повече от 125 хил. души и над 16 хил. оръжия. Руската страна многократно е подчертавала, че офанзивата не е донесла почти никакви резултати за Украйна. През последните седмици на Запад и в самия Киев многократно бе заявено, че контранастъплението не е било достатъчно успешно и че ситуацията на фронта е в задънена улица за украинската страна, посочва ТАСС.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Билд или доиче веле когато и да поискате да се изправите каквито и догми да пропагандирате нацистите са си нацисти те затова подпомагат нациста Зеленски . Момиара си е помиар както Хитлер изяде тоягата така и днешните германски фашисти са готови за пердах.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *