ГЕРБ със саблен удар срещу протестите! Вижте как провалиха стачката на синдикатите!

Синдикатите у нас готвят протест. В края на октомври те ще обявят точната дата, когато София ще почернее от недоволни работници, които ще търсят правата си.

Тази новина се промъкна в няколко нецензурирани телевизии и се удави в потока от събития и битки в парламента.

Управляващите обаче я забелязаха и веднага взеха контрамерки.

С най-сладкия си гласец Менда Стоянова ни в клин, ни в ръкав обяви по БНТ, че ще има голям ръст на минималната работна заплата. От 460 лева,  тя ще стане 510 лева. Е, не веднага. Догодина по някое време, неуточнено кога, но всички показатели са добри, ръстът в икономиката е достигнал 4 процента.   И така ГЕРБ ще продължи да изпълнява предизборните си обещания и ако доживеем до догодина, ще се къпем в пари. Къпането се изразява в едни хипотетични 50 лева и то на хора, работещи в реалния сектор и то при положение, че фирмите, в които работят, са на печалба.

Синдикатите искат 550 лева минимални заплати, но те винаги искат повече, размаха нежно пръстче Менда.

Същото направи и Цецко два дни по-късно. След него запя и Лиляна Павлова.

Тази информация дойде изпреварващо, защото зрее бунт. У нас КНСБ и Подкрепа спят дълбоко и на няколко години вдигат по една национална стачка, колкото да покажат, че съществуват и хората да не спрат да плащат членския си внос. Колкото и да са ни слаби и латентни профсъюзите, винаги намират достатъчно хора от цялата страна, които пристигат с автобуси и изпълват площада.

Голямото увеличение обаче е голяма измама и ще е само на хартия.

Това веднага изчислиха икономисти, които не са на държавна хранилка.

Хипотетичните 50 лева, които работниците евентуално ще получат, предварително са изядени вече от инфлацията и от горещите цени по магазините.  Пакетче масло от 125 грама достигна зашеметяващата цена от 5 лева. Всички млечни продукти поскъпнаха от два месеца и истинските струват колкото в германски супермаркет. Ментетата са по-евтини, но и те скочиха.

Поскъпнаха токът, газта, водата, транспортът, плодовете, зеленчуците, лекарствата, детските храни, детските дрехи и обувки, вдигнаха се таксите, теслата е страшна.

Дори и тези 50 лева да влязат в семейния бюджет, кое по-напред с тях? Истинска храна ли, сметките за отопление и осветление, или пари да стигнеш до работното място?

Всъщност г-жа Менда пропусна да каже, че правителството не увеличава, а намаля заплатите. Защото се готви да резне клас прослужено време. И хората ще вземат по-малко пари.

Ако и това не е лицемерие, висше и префинено замазване на очите на народа, не знаем как да го наречем.

А синдикатите внезапно кротнаха и казаха, че са удовлетворени. Като за парлама запазиха стачната си готовност.

Пред народа се разигра поредната сценка на доброто и лошото ченге.

Или просто театрото ГЕРБ!

Всеки знае какво означава абревиатурата!

Skandalno.net

Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Предлагам да им се гласува 600лв заплата на депутатите и министрите ,да им се отнемат всички привилегии, тези ,които не присъстват в Народното събрание да отработват отсъствията си при частници срещу стойността на минималната пенсия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *