ГЕРБ депутат нарече полицаите „размъкнати торби“, министърката плаши протестиращите с уволнение

полицаи пак орлов мостДепутатът от ГЕРБ Методи Андреев заяви, че българските полицаи приличали  на размъкнати торби с извадени ризи, неугледни хора, до които се срамувал да застане.

Това изказване той направи в кулоарите на парламента и допълни.„Искам, когато застана до един полицай на улицата, да усещам силата на държавата на реда и законността, а не да стоя до някаква си там размъкната торба с развлечена, извадена от колана риза“, категоричен бе  Методиев.

Според депутата, полицаите, които са на терен,  все пак трябва да запазят сегашните си социални права, обаче чиновниците в системата задължително  да се простят с тях. Той обаче е сигурен, че никой в МВР, даже  действащите на терен полицаи, не желаят да има реформа в системата.

Методиев няма идея обаче как ще се смени начина, по който работи  МВР в момента, ако социалните придобивки бъдат орязани. И какво би накарало униформените да не му приличат на торби и да не нарушават естетическия му идеал за тях.

Междувременно вътрешният министър Румяна Бъчварова изпрати заповед но всички шефове на районни управления със заплахата, че всеки, който протестира, ще бъде уволнен. В документа пише, че стачкуващите ще бъдат разпознавани по снимки в медиите и репортажи по телевизията.

Нейната заплаха обаче не стресна никого и полицаите продължиха снощи с протестите си в София и страната, а в неделя се свиква общонационален митинг.

Бойко Борисов пък веднага съзря заговор против самия него в протестите и намекна, че други партии се опитват да клатят властта чрез полицията и я подстрекават към бунтове. Военният министър също скръцна със зъби на подчинените си и им забрани да протестират.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *