ГЕРБ внася нов вот на недоверие, управляващите се смеят

депутати заплатиНов вот на недоверие към правителството ще бъде внесен в парламента да края на следващата седмица, обяви Цецка Цачева. Този път той ще е заради финансовата политика на правителството.

За пръв път Татяна Буруджиева – шефка на кабинета се позволи да се изкаже иронично за съответните вотове. Не разбирам как искаш да се проведе някакъв дебат, когато самият ти не участваш в него. В думата дебат се предполага, че трябва да има две страни. Които да спорят и да се аргемунтират. ГЕРБ обаче пуска кьорфишеци в публичното пространство, а след това не присъства на дебатите, нито пък идва на публичните разисквания.

Не можеш да кажеш, че енергетиката е затънала в блатото, а когато ти извадят документи, че е в много добро състояние, да напуснеш залата. И даже да не гласуваш вота, който си предложил сам.

Има наистина нещо странно и налудничаво в тези вотове и те са популитски ходове и опити да се катурне правителството, но така, че ако може да си падне само, а депутатите да не участват. На няколко пъти вече ставаме свидетели как ГЕРБ е насрочил вот на недоверие, но в последния момент депутатите не се регистрират и управляващите остават сами да си дебатират по тема, която самите те не са предизвикали.

Това губи много време на народните представители. Понякога два дни се дебатира, а опозицията ту влиза, ту излиза и накрая вотът се проваля.

Новият е на тема финансова политика. Икономическият министър вчера каза, че при дълг 1 милиард и 6 милиарда резерв в хазната, всичко е нормално. Други държави и то с мощни икономики живеят само на заеми. Но никой не го чу и ни очаква поредното преливане от пусто в празно.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/FZM0pCMtGhc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *