Ген. Сергей Кривонос от ВСУ: На украинските сили край Часов Яр не им останаха нито хора, нито техника

Украинските сили край Часов Яр са в изключително тежка ситуация, нямат нито достатъчно хора, нито техника, нито възможност за нормална разузнавателна работа. Това съобщи генералът от въоръжените сили на Украйна в оставка Сергей Кривонос. Според него загубата на Часов Яр ще отвори пътя на руснаците за директна атака срещу украинските позиции в Константиновка, Славянск и Краматорск. Агломерацията от тези три почти свързани града е последната голяма крепост на украинските въоръжени сили в Донбас, предаде ТАСС.

„Въз основа на информацията, която получавам от военни, които са там, мога да кажа, че думата „тежко“ не предава реалното състояние на нашите войски на фронта. Момчетата, преминали през боевете при Работино, Бахмут и Авдеевка, казват, че боевете там са били детска игра в сравнение с това, което се случва сега в Часов Яр. И задават въпроси: „Къде са хората, къде са подкрепленията, къде са оръжията, къде е правилно организираното разузнаване?“, каза ген. Сергей Кривонос.

Кривонос добави, че командирите на украинските бригади „нямат нито хора, нито необходимото количество военна техника“, докато руските сили имат значително предимство, особено в тежката артилерия. Както отбеляза генералът в оставка, загубата на Часов Яр ще създаде огромна заплаха за украинските позиции по укрепената линия Константиновка – Славянск . Краматорск. Трите града представляват агломерация и са последните останали бастиони на украинската армия в Донбас.

По-рано съветникът на ръководителя на ДНР Игор Кимаковски каза пред ТАСС, че първата линия на отбраната в Часов Яр се държи от наскоро мобилизирани сили, които всеки ден понасят тежки загуби.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *