Пленен украински войник: Изпратиха ни на сигурна смърт. Няма с какво да се бием

Позициите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) край Урожайное в ДНР са под постоянен обстрел от руски войски. Стояхме в окопите и просто умирахме като мухи. Това разказа военнопленникът от украинските въоръжени сили Евгений Погребняк, съобщава ТАСС.

„Нашето командване ни изпрати на сигурна смърт в горския пояс на Урожайное. Там има системен обстрел. Обстрелват ни дронове, падат планиращи бомби. Въздушните удари са почти без прекъсване. Нямаше с какво да се защитим. Пратиха ни на сигурна смърт“, казва Погребняк във видео, разпространено от руското министерство на отбраната. 

„Видях, че един разузнавателен дрон пусна бележка. Взех я и я прочетох. Там беше написано: „Войници от Украинските въоръжени сили, предайте се, в противен случай ще бъдете убити. Така излязох, пресрещна ме руски дрон, последвах го и се предадох доброволно“, цитира думите му lenta.ru

Погребняк отбеляза доброто отношение към него в плен от страна на руските военни. Говорейки за настроенията сред украинските войници, той подчерта: „Никой не иска да се бие. Няма и с какво да се бием. Няма никакво настроение“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *