Ген. Радев достойно и категорично: Руският император и Руският народ освободиха България! И нещо повече…! Вижте ПОСЛАНИЕТО на президента КЪМ БЪЛГАРИТЕ! Виж Тук:

В статията можете да прочетете още: Колко английски, френски и австрийски генерали са предвождали османската войска срещу Русия в Освободителната за България война! И как Иван Вазов описва английския премиер лорд Дизраели Биконсфилд в свое стихотворение! Както и много други слабоизвестни, но силно любопитни подробности от Руско – Турската Освободителна война през 1877 – 1878 г. Прочети статията по-долу:

Вчера, пред символа на българската обич към Русия, пред гордия паметник на РУСКИЯ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ, император Александър ІІ в София, се проведе тържество и тържествена проверка-заря в чест на 3 март – Националният празник на България.

Датата 3 март е свещена за България, защото ознаменува два съдбовни за нас исторически момента:

Първият е Освобождението на нашата родина от жестокото пет-вековно турско робство и възможността, която дава то за полет на българския народ към свобода и независимост. А вторият е желанието на руските ни братя да превърнат нашата страна в мощна държава и незаобиколим фактор на Балканите и в цяла Европа. Това те се опитват да направят  чрез подписването на Сан Стефанския мирен договор, който връща на България всички нейни етнически територии. България получаваше своите исконни провинции Мизия, Тракия и Македония и излаз на две морета – Черно и Бяло.

Но злокобната намеса на нашите днешни западни „приятели“, които сега се надпреварват да ни „честитят“ националния празник, де факто изхвърли милиони българи и български земи извън границите на Майка България, като ги приши към чужди държави, в изпълнение на решенията на зловещия за нас Берлински конгрес.

Припомняме тези събития, за да сме наясно, кои са нашите истински приятели. И кои са истинските ни врагове. И най-вече, защото в последните 5 години, предишният прецедент, (пардон- президент) Росен Плевнелиев и неговите гербаджийски дружки начело с техния гуру Винету Борисов, се опитваха по всякакъв начин да омаловажат, преиначат или съвсем да изхвърлят тези факти от паметта и съзнанието на нашите деца и на младите поколения българи.

Ето защо в словото на нашия днешен достоен президент Румен Радев, прозвуча силно и категорично посланието „да ПОМНИМ своята история“. За да черпим знания за историята на България не от Борисовци, Плевнелиевци, Митовци и прочие скудоумна продажна паплач.

Ген. Радев ни предупреди ясно, че знания за нашето минало трябва да търсим само в трудовете на нашите велики възрожденци. Защото само в техните бледи и пожълтели от времето ръкописи се съдържа ИСТИНАТА. Такава, каквато е, а не каквато се опитват да ни я представят сега разни соросоидни псевдо учени и платени евро-атлантически лъже-историци.

Думите на президента Радев са и насока към БАН и министерството на образованието. Защото именно те са призвани да върнат ПАМЕТТА на поколенията за нашето минало. Да възкресят ИСТИНАТА за историческите събития. И да покажат в истински му блясък онзи неподправен мъчителен, често отчаян, но и героичен път на нашето отечество през вековете, към мечтаното бъдеще!

Нещо повече: В пътя към историческата истина, президентът Радев ни призовава да стигнем до най-дълбоките корени на събитията. До най-дълбинната същност на фактите. За да ги разберем. Защото повърхностното знание е по-лошо от незнанието. То дава на човека фалшивото усещане, че знае повече от другите, но всъщност той само се плъзга по обвивката на събитията, като съдържанието им остава чуждо и непознато за него. Като по този начин се превръща в лесна мишена за манипулации.

И наистина, трябва да получим много знания, каза индиректно в словото си ген. Радев, за да разберем, че без намесата на Русия, сега България нямаше да съществува.

Вярно е, че след турските зверства при потушаването на Априлското въстание от 1876 г.,  вълна от негодувание залива Европа. Вестниците в Англия, Франция, Италия и други държави бълват документи и статии за турските издевателства над мирното население от жени, деца и старци. В многогласния хор  се намесват такива колоси като гениалният френски писател Виктор Юго, националният герой и обединител на Италия Джузепе Гарибалди, известният кореспондент на вестник Дейли Експрес Макгахан и т.н.

Но всъщност те изразяват само солидарността на обикновените хора от Западна Европа към нашия народ. А официалният Запад няма намерение да прави нищо. Няма намерение дори да си мръдне пръста, за да спре издевателствата на Турция, чиите ментори по онова време са именно Англия и Франция. Великите европейски сили, също както и сега, само говорят. А истинските им намерения разкрива народният поет Иван Вазов в редица стихотворения, в едно от които поетът е описал английския премиер лорд Дизраели Биконсфилд, като човекът, който си играе на крикет с черепите на български дечица убити от турските варвари.

И ако се питате защо народният поет Иван Вазов е така зле настроен към Запада, ето ви и отговора:

Ето я ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА : За освобождението на България руснаците водят битка срещу османска армия, предвождана от: австриеца „Мехмед Али паша – командир на войските, съсредоточени в Шуменската крепост. Той е роден като Карл Дитрих; англичанинът Хобарт паша – командвал турската черноморска флота (в която са служили още 170 английски офицери и 390 моряци). Англичанин е и Бекир паша (полковник Кемпбел Куксън). Освен Карл Дитрих, на турска служба са били: военният инженер генерал Шрекер (Рошид паша) – белгиец, – инструкторът Александър (Искендер паша) – грък, – началникът на инженерните войски Блум (Мехмед паша) – французин,  главният квартирмайстер Белински (Нихид паша) – поляк, – началникът на интенданството Шатинер (Рашид бей) – французин, – генерал Грюнвалд – норвежец, началник на артилерията при главното командване. Освен тях в турската армия служат: Леман паша – австроунгарец, Талат бей – евреин, Емануел Красоа и Жозеф Лафаит – французи, Ибрахим паша – грък. Сюлейман паша е френският евреин Соломон – и др. прадеди на днешните ни евро-атлантически партньори от ЕС и НАТО!!!“

Да, Виктор Юго, Гарибалди и Макгахан се вълнуват и бият тъпана откъм запад. Но съвсем скоро тази европейска вълна на възмущение щеше да стихне, а редовната турска армия и башибозукът все така необезпокоявани щяха да продължат зверските убийства и масови кланета на българи…

…Ако на пътя на зловещия османски геноцид срещу българите не се беше изправила една велика славянска държава. И един велик славянски народ. Защото РУСИЯ И РУСКИЯТ НАРОД  не просто се възмутиха от турските кланета. Те стегнаха армия от редовна войска и стотици хиляди руски доброволци и тръгнаха на бой последен с могъщата тогава Висока порта. За да изтръгнат от лапите на убийците и спасят своята малка славянска и православна посестрима България!

Ето защо като мощен ек от миналото и благодарствен химн, прозвучаха вчера думите на българския президент, че РУСКИЯТ НАРОД се нарежда под знамената на ЦАРЯ ОСВОБОДИТЕЛ Александър ІІ и заедно с малобройни войскови части от други народи се втурва презглава, за да помогне на своите братя българи.

Ген. Радев каза в прав текст, че  ние сме благодарни на всички доброволци, които се включват в боевете. Но Руският император, Руският народ, и руското оръжие и храброст ОСВОБОЖДАВАТ БЪЛГАРИЯ от кървавото и непосилно робство, за да я възкресят от пепелта.

Затова днес с увереност можем да кажем: Да, генерал Румен Радев е БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ! НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ! ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ДОСТОЙНА БЪЛГАРИЯ, КОЯТО В ИМЕТО НА ЧЕСТТА, ИСТИНАТА И ЛЮБОВТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ СВЯТО ДА ПАЗИ СПОМЕНА ЗА СВОИТЕ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Приветствам такива материали, разкриващи историческата истина за Руско-тирската освободителна война! Само така „на клеветата ще строшим зъбът“, както е казал патриархът на българската литература! След 1990 г. западните лакеи взели власта в България, започнаха с груби фалшификации на историята за да „сменят чипа на българите“, най-вече на маладите. Това е изключително опасно и гибелно за нацията ни, защото ние от по-старото поколение няма да сме вечни, а младите ще са с отровени съзнание и памет! Така лесно и безкръвно враговете на България ще тържествуват. А те убеден съм се страхуват от нас, независимо, че разбиха армията ни. Сринаха и разграбиха промишлеността и селското ни стопанство, превърннаха ни в плацдарм за нападение на Великата братска Русия! Само, че те помнят (за разлика от много българи) победите на българската армия в Балканската и Първата световна война! Не са забравили нито боевете за непревземаемия според тях Одрин, нито боевете при Дойран. Затова приветствам и подкрепям генерал Радев. Най сетне и ние да имаме достоен президент а не кукла на конци, водена от „западните ни англосксонски партньори“! Върха на тази наглост бе последния случайник, поставен на този пост-Росен Плевналиев. Тази малоумна марионетка толкова свали летвата и злепостави България в световен мащаб, че повечето българи го намразиха с цялото си сърце и дори неговите господари, разбирайки това не посмяха да го впуснат в президентската надпревара за втори мандат!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *