Ген. Игop Kиpилoв: Открихме документи в Украйна, които доказват, че САЩ са създателите и разпространителите на Koвид-19

По „любопитно съвпадение на обстоятелствата“ пандемията от Ковид-19 е предшествана от поредица изследователски проекти за систематично и много задълбочено изучаване на коронавирусите, финансирани от правителството на САЩ. Така например от 2009 г. насам Агенцията за международно развитие на САЩ USAID изпълнява Програма за анализ, която изучава коронавирусните заболявания и изолира техните векторни преносители. Това каза вчера, на 11.12.23 г. на брифинг генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на войските за радиационна, химическа и биологическа защита на руските въоръжени сили.

Той обяви, че Русия разполага с документи, според които проектът на САЩ, наименуван „Оценка на риска от възникване на инфекции от насекомоядни прилепи в Украйна и Грузия“, е изследвал коронавируси в периода 2016-2020 година. В доклада се отбелязва, че „…по време на работата в Украйна бяха установени прилепи, които мигрират в дълбочина до 800 км. на териториите на страни като Унгария и Русия…“.

Заслужава си също да се отбележи, че в изследването са участвали специалисти по биоинформатика, чиято работа е включвала редактиране и комбиниране на геномите на идентифицирани патогени – тоест, изследвания, които са традиционно свързани с подобряване и засилване на функциите на опасни вируси.

Неведнъж сме изтъквали, че за изкуствения произход на Ковид-19 свидетелстват генетичната изменчивост, която не е характерна за повечето коронавируси, както и значителните различия в смъртността, заразността, неравномерното географско разпространение, а също така и непредсказуемата природа на епидемичния процес като цяло.

Трудно е да се обясни и високото ниво на готовност на американските производители на mRNA ваксини за пандемия от нова коронавирусна инфекция. Това навежда на мисълта за сговор между различни американски правителствени агенции и така наречената Биг Фарма.

Разпространението на новата коронавирусна инфекция доведе до значително увеличаване на печалбите на биотехнологичните компании, които произвеждат ваксини и лекарства против коронавируси, както и увеличи зависимостта на развиващите се страни от Съединените щати и създаде условия за продължаване на изпълнението на програми с двойна употреба.

Следва превод на цялото изказване на генерал-лейтенант Игор Кирилов:

Брифинг на главнокомандващия войските за ядрена, химическа и биологическа защита на Въоръжените сили на Руската Федерация генерал-лейтенант Игор Кирилов за военно-биологическите дейности на Съединените щати

Женева свиква експерти и държави-страни по Конвенцията за биологичните и токсичните оръжия. Тези срещи се провеждат ежегодно за обсъждане на текущото състояние на Конвенцията за биологичните и токсичните оръжия, въпросите, свързани със спазването на нейните разпоредби и разглеждането на научни и технологични разработки с потенциал за двойна употреба.

Нека припомня, че през септември Русия инициира консултативна среща съгласно член V на Конвенцията и в началото на ноември внесе за разглеждане от Съвета за сигурност на ООН въпроси, касаещи нарушения на Конвенцията от страна на Украйна и Съединените щати. Въпреки че западните страни саботираха гласуването на резолюцията на Съвета за сигурност във връзка с международното разследване на американските биологични лаборатории, резултатите от вота показват, че военно-биологичните дейности на САЩ в Украйна предизвикват въпроси дори и сред техните най-близки съюзници.

Руската Федерация внесе документация, за да докаже, че Съединените щати са осигурили финансирането, както и научното, техническото и кадрово съдействие за разработването на компоненти за биологично оръжие на украинска територия и за изучаването на особено опасни и икономически важни инфекциозни агенти.

Над 20 въпроса бяха зададени във връзка с нарушения на Конвенцията от страна на Киев и Вашингтон. Те касаят номенклатурата и броя на патогенните микроорганизми, изследвани в рамките на Програмата за намаляване на биологичните заплахи; провеждането на изследвания сред украински военни и психично болни; и прикриването на фактите за военно-биологичното сътрудничество между САЩ и Украйна в международните доклади на Конвенцията.

Вашингтон и Киев са позиционирали военно-биологичните изследвания като „сътрудничество с мирни цели“, скривайки се зад член Х на Конвенцията. В същото време нито един от въпросите не получи състоятелен отговор. На предстоящата среща на държавите-страни по Конвенцията за биологично и токсично оръжие Русия възнамерява да да възобнови дискусията.

След консултативната среща се появиха нови доказателства за нарушения от страна на Киев на ангажиментите по Конвенцията.

През март 2022 г. заместник-държавният секретар Виктория Нюланд оповести наличието на контролирани от САЩ биолаборатории в Украйна. Под страх от криминално преследване към момента на нейното изслушване пред Сенатската комисия, Нюланд бе принудена да признае, че преминаването на тези биологични вещества и материали под контрола на Руските въоръжени сили поставя риск от изтичане на чувствителна информация и представлява сериозна тревога за правителството на Съединените щати.

На 31 януари 2023 г. координаторът на Националния съвет по сигурността на САЩ Джон Кърби потвърди факта на „прилагането на множество американски научни програми“. В същото време, спред неговата интерпретация, лабораториите, разположени в бившата съветска република, бяха обявени за деактивирани и изоставени от персонала в началото на 2022 година.

В рамките на Специалната военна операция руски специалисти получиха достъп до множество украински биологични лаборатории, в частност лабораториите в градовете Рубежное, Северодонецк, Херсон и тяхната официална документация. Анализите на тази документация потвърдиха опасния характер на експериментите на Пентагона за установяване на податливостта на украинското население към зоонозни инфекции, фактите за изпитване на лекарства върху местното население и износа на биологични проби за Съединените щати с цел възможната им употреба в нападателни биологични програми.

Бяха инспектирани четири лаборатории в народните републики Донецк и Луганск. В склада на ветеринарната лаборатория в Мангуш е открита колекция от референтни щамове на микроорганизми. Тези референтни щамове са били доставени от Американската колекция от типови култури (АТСС) и са били предназначени за изследване на икономически важни болести по животните.

Получените документи потвърждават, че служителите на „Askaniya-Nova Biosphere Reserve“ в област Херсон са изучавали маршрутите на мигриращи птици. Било е установено фактическо наличие на колекция и паспортизация на щамове на птичи грип, който може да достигне смъртност от 40%, когато се предаде на хора.

Предвид неуспеха на Украинските въоръжени сили в така наречената контраофанзива, ние предполагаме, че дейността им ще се насочи към нестандартни форми на воюване, включително използване на химически и биологически агенти.

Информирани сме, че кабинетът на президента на Украйна координира действията на националните специални служби по организирането на анти-руски провокативни дейности, включващи отровни субстанции.

Взимайки предвид опита от Сирийския конфликт, се предполага, че обвинението срещу Руските въоръжени сили в използване на химическо оръжие ще позволи започването на нова антируска кампания в институциите на ООН и световните медийни издания.

За тази цел Службите за сигурност на Украйна са наели „REALAB“ – украинска компания, специализирана във внос на химикали и прекурсори. През октомври-ноември 2023 г. тази компания е купила в Германия „малка партида“ триетаноламин и азотно натриево съединение от американската компания „Honeywell Research Chemicals“.

Триетноламинът е регистриран в Анекса на химикалите на Конвенцията за химическите оръжия и подлежи на ежегодно деклариране. Тази съставка е прекурсор на синтеза на агента на токсичния блистер – азотен иприт. Азотосъдържащите натриеви съединения са силно токсични. Вредните им ефекти са подобни на тези на цианида.

Според нашите оценки тези химикали може да бъдат използвани от Въоржените сили на Украйна за производството на химически агент за провокативни действия с ограничен мащаб в контролирана територия в района на действие на най-активно напредващите части на Руските въоръжени сили.

Смята се също, че Украинските сили умишлено контаминират водоеми, включително с питейна вода, както и храни и фуражи за животни, с патогенни биологични агенти.

По този начин през ноември 2023 г. в Черниговка, област Запорожие, специалисти от руското Министерство на отбраната, заедно с експерти от Надзора на селското стопанство, установиха умишления произход на избухването на Африканската чума по свинете. Над 7 000 прасета бяха заклани заради умишленото заразяване на фермите с вируса на свинската чума. Болестта беше установена при отсъствието на активност на преносители на инфекцията и при липсата на естествена миграция на диви животни. Подобни сценарии целят създаване на социално напрежение, усилване на общественото недоволство от действията на руските власти и застрашаване на хранителното обезпечаване.

По време на работата на междуведомствената група в област Запорожие сред документите на Центъра за обществено здраве на Украйна беше открито споразумение за безвъзмездна помощ между Гражданската фондация за научни изследвания и развитие (CRDF), „Metabiota“ и украински лаборатории, включително Института по ветеринарна медицина.

Сумите на грантовете, преведени от Фондацията за проекта UP-4 надхвърлят 180 000 долара. Нека припомня, че този проект, на стойност над 1,5 милиона долара, има за цел изучаването на разпространението на особено опасни патогени от прелетните птици.

Основната цел за създаването на CRDF от Конгреса на САЩ през 1992 г. е набирането на учени от постсъветските държави с опит в разработването на оръжия за масово унищожаване.
Поради факта, че Фондацията е освободена от данъци, Пентагонът, чрез Държавния департамент и Департамента по енергетика на САЩ, предпочита тази организация за финансиране на своите проекти с „двойна употреба“ извън националната юрисдкиция, включително на територията на Украйна.

Руски специалисти са получили документи на Центъра за обществено здраве на Украйна, включително и такива, отнасящи се до проекта UP-8. Този проект е имал за цел да проучи векторите на Кримско-конгоанската хеморагична треска и да анализира кръвни проби, взети от украински войници, за да изследва въздействието на болестта върху организма. Проектът беше възложен от Агенцията за намаляване на заплахите за отбраната на САЩ (DTRA).

Вижте документа с дата 26 март 2020 г. (т.е. преди началото на Специалната военна операция). В него се посочва решението на Комисията по етика относно проекта UP-8 със забележка „…да се преустанови изследването, със заличаване на цялата информация…“

Регулаторните органи взимат такива решения само в един случай – когато рискът за участниците в проекта значително надхвърля ползите от прилагането му.

Бих искал да припомня, че преди четири години, през декември 2019 г., бяха установени първите пациенти, заразени с Ковид-19. До момента броят на случаите надхвърля 770 милиона души, от които около 7 милиона са починали.

По „любопитно съвпадение на обстоятелствата“ пандемията беше предшествана от поредица изследователски проекти за систематично изучаване на коронавирусите, финансирани от правителството на САЩ. По този начин, от 2009 г. насам Агенцията за международно развитие на САЩ USAID изпълнява Програмата за предвиждане, която изучава коронавирусните заболявания и улавя техните векторни преносители.

Съединените щати в момента разследват произхода на Ковид-19. За тази цел беше създадена нарочна подкомисия в Конгреса на Съединените щати.

Заради участието на „EcoHealth Alliance“ в мащабни експерименти с коронавируси и възможното влияние на ЦРУ върху експертизата, на 12 септември 2023 г. депутатите публично изискват от ръководителя на Управлението Уилям Бърнс подробни материали за работата на подкомисията.
Според отчетните документи, до които имаме достъп, за проекта „Оценка на риска от възникване на инфекции от насекомоядни прилепи в Украйна и Грузия“, изследванията на коронавируси са проведени в периода 2016-2020 година. В доклада се отбелязва, че „…по време на работата в Украйна бяха установени прилепи, които мигрират на дълбочина до 800 км. в страни като Унгария и Русия…“.

Заслужава си също да се отбележи, че в изследването са участвали специалисти по биоинформатика, чиято работа е включвала редактиране и комбиниране на геномите на идентифицирани патогени – тоест, изследвания, които са традиционно свързани с подобряване функциите на опасни вируси.

Неведнъж сме изтъквали, че за изкуствения произход на Ковид-19 свидетелстват генетичната изменчивост, която не е характерна за повечето коронавируси, както и значителните различия в смъртността, заразността, неравномерното географско разпространение, а също така и непредсказуемата природа на епидемичния процес като цяло.

Бих искал да припомня, че през 2020 г. Италия беше най-силно засегнатата от вируса Ковид-19 страна и руското министерство на отбраната, по молба на италианските власти, незабавно оказа помощ на италианския народ в разгара на епидемията.

Трудно е да се обясни и високото ниво на готовност на американските производители на mRNA ваксини за пандемия от нова коронавирусна инфекция. Това навежда на мисълта за сговор между различни американски правителствени агенции и така наречената Биг Фарма.

Разпространението на новата коронавирусна инфекция доведе до значително увеличаване на печалбите на биотехнологичните компании, които произвеждат ваксини и лекарства против коронавируси, както и увеличи зависимостта на развиващите се страни от Съединените щати и създаде условия за продължаване на изпълнението на програми с двойна употреба.

В тази връзка, лицата, които са повлияли на разследването на произхода на Ковид19, могат да бъдат добавени към списъка на лицата, участващи във военното биологично досие. Става дума за държавни служители, служители на медицински и фармацевтични компании.

Сред тях е Антъни Фаучи, бивш съветник на Белия дом и бивш директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести.

Джина Хаспел, директор на ЦРУ от 2018 до 2021 г., която контролира изпълнението на военно-биологичните програми на ЦРУ и е участвала в разследването на произхода на Ковид-19.

Нита Мадхав, бивш главен изпълнителен директор на „Metabiota“, организатор на платформата за прогнозиране на пандемични Ковид-19 сценарии, която беше напълно неефективна.

Алекс Азар, министър на здравеопазването и човешките ресурси на САЩ от 2018 до 2021 година.
Дейността на тези длъжностни лица ясно показва, че правителството на САЩ умишлено пренебрегва най-важните въпроси на биологичната безопасност и биосигурността, за да реализира свръхпечалби.

Усилията на САЩ за установяване на глобален биологичен контрол са съпроводени със замяна на разпоредбите на Конвенцията за биологично и токсично оръжие и други норми на международното право със собствени правила. Тези правила са разработени в интерес на САЩ, подкрепени са от колективния Запад и са наложени за изпълнение на трети държави.
Това е видно от работата в съответните международни платформи, където западните делегации настояват за решения само по въпроси, които ги интересуват, независимо от приоритетите на другите държави.

Бих искал да припомня, че през последните години Руската Федерация разви практически инициативи за укрепване на режима за неразпространение на биологични оръжия и за подобряване на мерките за изграждане на доверие.

На първо място сред тях е възобновяването на преговорите за разработване на правно обвързващ протокол към Конвенцията за биологичното оръжие с ефективен механизъм за проверка, който да включва списъци с патогени, токсини и специализирано оборудване и да бъде всеобхватен. Русия смята, че за изпълнението на тази мярка е необходимо да се използват подходите и практическите разработки на VEREX. Подготвени са съответните работни документи, които ще бъдат представени на предстоящата среща в Женева.

Второ, трябва да се разшири форматът на мерките за изграждане на доверие чрез предоставяне на информация за научноизследователска и развойна дейност в областта на биологичната сигурност, която се извършва извън националната територия.

Трето, да се създаде Научен консултативен комитет за оценка на научните и технологичните постижения, който да има широко географско представителство и равни права на участие.

Четвърто, да се разположат мобилни био-медицински единици в рамите на Конвенцията за биологичното оръжие.

Практическото изпълнение на предложенията на Русия ще спомогне за повишаване на „прозрачността“ на националните биологични програми и спазването на изискванията на Конвенцията от всички държави-страни по нея без изключение, включително САЩ.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Аз замразения в Т.н. Свободно слово каза:

    Нашата разследваща журналистка първа разкри тези американски биолаборатории в страни около Русия. След започналата война се потвърдиха не само огромния им брой, но и сатанинското им предназначение. Ние вече нямаме медии, всичко е изкупено. Абсолютна презряна колония и един народ доведен до животинско битие.

  2. Хората се промениха след ковид(локдауниите) и не само в България. Ваксинирана съм, но смятам, че това беше генералната подготовка(conditioning) за дигиталното и “зеленото“ затваряне, които идват.

  3. Прочетох само първите 3-4 реда и спрях, защото не е толкова важно , че сте го установили, а да намерите начин как това да не се повтаря и не страдат хората, в щатите са били осъдени , а другите държави и хора, как могат да се защитят? Как? Как да има справедливост и си запазят здравето хората, животните, околната среда? Как?

  4. Ни – как. Късничко се усети населението, че му готвят сатъра, когато сатърът вече опря на шията му. Това, разбира се, не означава, че трябва да се предаваме. С ваксинацията се справихме в пъти по-добре от западноевропейските глупаци – 37% надуп(ч)ени, но 1/2 от тях само на хартия. А ония се набодоха като таралежи и сега мрат като мухи – до 50% се е повишила смъртността в най – набодените държави. Тъй че съвсем да избегнем серкмето, което готвят за хората по цял свят, няма да можем, но поне да се постараем да дадем по – малко жертви.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *