Ген. Игор Кирилов: САЩ признаха, че са провеждали биологични експерименти върху малоимотни и психично болни украинци!

Представители на САЩ признаха, че са провеждали биологични изследвания върху граждани с ниски доходи и пациенти на психиатрични клиники в Украйна. Това обяви Игор Кирилов – началник на силите за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили. В началото на септември в Женева се проведе среща на държавите – страни по Конвенцията за биологичните и токсични оръжия. На тази среща пред международен арбитраж руските представители повдигнаха повече от 20 въпроса относно незаконните действия на Киев и Вашингтон.

„Изключително неубедителни и крайно объркани бяха обясненията на САЩ и Украйна относно износа на щамове и био-материали от украински граждани и спазването на етичните стандарти при провеждането на изследвания върху военнослужещи, граждани с ниски доходи, както и върху една от най-уязвимите категории от населението – пациентите на психиатрични болници. При обсъждането на въпроса американската делегация бе притисната от фактите и доказателствата да признае тези факти, като същевременно отбеляза, че прехвърлянето на патогенни проби и био-материали в САЩ „извън цитираните случаи не е често срещана практика“, каза Кирилов.

Украинската страна пък отказа да обясни предприетото от нея спешно унищожаване на документите за военно-биологичната програма, като заяви, че това не е съд и има право да не отговаря.

Източник: ria.ru

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. А ние с отворени обятия приехме украински „бежанци“ и без никакви изследвания и карантина ги пуснахме свободно да си ходят навсякъде. Ще ѝ се чуе гласа на тази работа, или по-точно нищо няма да се чуе за това какви зарази сано донесли. Тъй де, то да не е ковид, че да тръбят навсякъде. Американските щамове биологично оръжие са полезни щамове.

  2. Ми то само „малоимотни и граждани с психични проблеми“ могат да имат нещо общо с американците.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *